blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Ocak, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Üniversiteli Büşra ayakkabı tamircisi babasına çıraklık yapıyor

Amasya’da yaşayan Büşra Sıvacı, üniversitede eğitim almasını sağlayan ayakkabı tamircisi babasına çıraklık yapıyor. Ayakkabıları ustalıkla tamir edip boyayan genç kız müşterileri şaşırtırken, çırak bulamayan babasının gururu oldu.
35 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan evli ve 3 çocuk babası Mete Sıvacı, çırak bulamayınca oğlu ile 24 yaşındaki kızı Büşra’ya mesleğini öğretmek istedi. 2 yıllık tıbbi sekreterlik eğitiminin akabinde amaç büyüterek Aksaray’da Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde okumaya başlayan 4. sınıf öğrencisi Büşra, memleketi Amasya’ya geldiğinde babasına çıraklık yapıyor. Her yanı çok sayıda ayakkabı ve makinelerle dolu 7 metrekarelik tamirhanede baba mesleğini öğrenen genç kız, eldivenleri takıp ayakkabılarını boyadığı müşterilerinin övgüsünü kazandı. Bir yandan da Kamu İşçi Seçme Sınavı’na (KPSS) hazırlanan genç kız, KPSS’den başarılı bir puan alıp tıbbi sekreter olarak atanmayı hedefliyor.
Baba mesleğini severek yaptığını söyleyen Büşra Sıvacı, “Sınava düzgün hazırlanırsam atanacağıma inanıyorum. Fakat babama tamirhanede yardım etmeyi de sürdüreceğim. Bu işi severek yapıyorum. Zira babam beni buranın karıyla okuttu” dedi.

“Çırak bulamadım, kızımı yetiştiriyorum”
Yıllardır çırak bulamamaktan yakınan 49 yaşındaki Mete Sıvacı ise, “Kızımdan çok mutluyum. İş bulamadığı sürece burada benimle çalışabilir. Karımız uygun, Allah rahmet versin. İnsanların işini görüp dua almak paradan daha kıymetli. Çırak bulamadım. İşi öğretmek istediğim oğlum merak salmadı. Ben de kızımı yetiştiriyorum” diye konuştu.

“Bize bu türlü çocuklar lazım”
Genç kızı ayakkabı tamir ederken gördüğünde şaşıran müşterilerden Ali Çelebi, “Bu memleketin daha güzel düzeye gelmesi için bize bu türlü çocuklar lazım” formunda konuştu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 03:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yaralı sürücüye, kovalamaca sırasında peşinde olan polisler yardım etti

Bartın’da arabasını polisin üzerine süren ve "dur" ihtarına uymayan şoför ile polis grupları ortasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 30 kilometre kaçmayı başaran şoför kaza yapınca yakalandı. Yaralanan şoförün yardımına ise peşindeki polisler yetişti.
Edinilen bilgiye nazaran Orduyeri Caddesi’nde "dur" ihtarına uymayan 74 AAN 037 plakalı Tofaş aracın şoförü E.Y. ile polis aracı ortasında kovalamaca başladı. Bir polisin üzerine aracı süren E.Y., Bartın-Amasra yoluna çıkarak kaçmaya devam etti. Yolda orta refüje çıkan aracın şoförü, kazaya karşın yoluna devam etti. Bartın-Kurucaşile istikametine yanlışsız süratle giden şoför ile polis ortasında yaklaşık 30 kilometre boyunca kovalamaca yaşandı. Şoför peşine taktığı polislere izini kaybettirirken, Bozköy mevkisinde ise araç virajı alamayarak yol kenarındaki su kanalına düştü.
Araçtan çıkarak kanalda sırtüstü yatan yaralı şoförün yardımına ise peşindeki polis grupları yetişti. Bölgede ikinci bir kaza yaşanmaması emeliyle, polis ve jandarma takımları tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.
Otomobili için feryat etti
Yaralı halde yerde yatan şoför ise aracın halini görünce kendi acısını unutarak aracı için ağladı. Yaralı şoför, "Arabam bu hale gelmeyecekti. Babam bu arabayı bu halde görürse ne der? Babam beni boğar. Ben uygunum ağabey ancak bu otomobilin bu türlü kalmasını ben istemiyorum. Bu otomobil bu hale nasıl geldi? Bu arabayı kim bu hale getirdi? Ben mi getirdim arabayı bu hale? Anne, babam nerde? Kaza yaptım, ehliyetim de yok" diye bağırdı
Ehliyetsiz ve alkollü olduğu belirlendi
Araçta yapılan armada kabahat ögesine rastlanılmazken, 23 yaşındaki şoför E.Y.’nin 231 promil alkollü olduğu ve ehliyetinin bulunmadığı belirlendi. Yaralı şoför olay yerine gelen ambulansa alınarak birinci müdahalesi yapıldıktan sonra Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan ehliyetsiz ve alkollü şoför E.Y’nin babasının mahalle muhtarı olduğu ve aracı müsaadesiz aldığı öğrenildi.
Ailesi kayıp ilanı verdi
Kovalamacanın yaşandığı anlarda ise polisten kaçan E.Y.’yi ailesinin telefonla aradığı ve ulaşılamadığı ileri sürüldü. Çocuğuna ulaşamayan aile ise jandarma karakoluna müracaatta bulunarak kimlik bilgi ve eşkalini verdikleri çocukları E.Y’nin kayıp olduğunu söz etti.
Olayı hastane polisi fark etti
Hastane polisi, kayıp müracaatında bulunulan E.Y’nin yaralı olarak hastaneye getirilen yaralı olduğunu fark etti. Hastane polisinin telsiz anonsu ile durumu haber merkezine duyurması üzerine ise telefonla durum jandarmaya bildirildi.
Jandarma grupları tarafından da kayıp müracaatında bulunan aile bilgilendirilerek hastaneye yönlendirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.