Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
13 Şubat, 2018 21:18 tarihinde yayınlandı
0

Ürdün Al-Balqa Applied Üniversitesi ile protokol imzalandı

Karabük Üniversitesi uluslararası iş birliği projelerine bir yenisini daha ekleyerek Ürdün’ün önde gelen yüksek öğretim kurumlarından Al-Balqa Applied Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı protokolü imzaladı.

Rektörlük protokol salonunda gerçekleşen iki üniversite arasındaki Mevlana Değişim Programı protokolüne, Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi imza attı.

Protokol töreninde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, konuklara Karabük Üniversitesini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Rektör Polat, Karabük Üniversitesinin fiziki alt yapısı, akademik birimleri, araştırma ve geliştirme faaliyetleri, öğrenci sayıları ve özellikle uluslararasılaşma konusunda atılan adımlarla ilgili bilgiler sundu. Karabük Üniversitesinin özellikle son yıllarda artan uluslararasılaşma anlamında attığı adımlardan söz eden Prof. Dr. Refik Polat, mevkidaşı Rektör Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi’ye iki üniversite arasında karşılıklı ilişkileri güçlendirerek ortak bilimsel faaliyetler yapmak istediklerini de aktardı.

Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi, ziyarette yaptığı açıklamada misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a teşekkür ederek, Karabük Üniversitesi ile Al-Balqa Applied Üniversitesi arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade etti.

Protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi’nin yanı sıra Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saad Abo-Qudais, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Prof. Dr. Ali Güneş ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan katıldı.

Protokol töreni günün anısına hediye takdimi ile sona erdi.

Kampüs içi ziyaret

Ürdün Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi ve beraberindeki heyet, Rektör Polat’ın eşliğinde kampüste gezerek incelemelerde bulundu. Konuklar sırasıyla Ay Yıldızlı Stadyum, Kamil Güleç Kütüphanesi ve Demir Çelik Enstitüsü’nü gezdi.

Kardemir ziyareti

Konuk Rektör Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi ve heyetinin bir sonraki durağı Karabük Demir ve Çelik Fabrikası (Kardemir) oldu. Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın da katıldığı ziyarette, konuk Rektör ve ekibi kok fabrikaları, haddehaneleri ve 1600 derece sıcaklıkta üretimlerin yapıldığı yüksek fırınları gezerek bilgiler aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 01:56 tarihinde yayınlandı
0 0

Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.

Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.

Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin