blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
27 Ocak, 2025 16:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Uzmanı konuştu: “2 milyon liralık sistem hayat kurtarabilirdi”

Grand Kartal Otel’de sprinkler sisteminin bulunmaması büyük bir faciaya yol açmıştı. Hususa ait açıklama yapan yangın söndürme sistemleri uzmanı Nizameddin Tav, bu sistemi otele kurmanın yaklaşık 2 milyon liraya mal olacağını belirterek, "Otelde sprinkler yangın sistemi çalışıyor olsaydı bu türlü bir acı yaşamamış olurduk" dedi.
Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki otel yangını sonrası dikkatler yangın söndürme ekipmanları ve tedbire tekniklerine çevrildi. Yapılan kontrollerde, otelde spring yangın söndürme sistemi bulunmadığı ortaya çıktı. Bu durumun facianın boyutunu artırdığı belirtilirken, yangın söndürme sistemleri satıcısı Nizameddin Tav, otelde sprinkler sistemi bulunsaydı yüzde 96 oranında muvaffakiyet sağlanacağını söz etti.
Tav, sistemi kurmanın yaklaşık 2 milyon liraya mal olacağını belirterek şu tabirleri kullandı:
"Spring yangın sistemleri yaklaşık yüzde 96 oranında muvaffakiyete ulaşıyor. Otelde sprinkler yangın sistemi çalışıyor olsaydı bu türlü bir acı yaşamamış olurduk. Binanın yaşının hiçbir kıymeti yok. Sıfır binadan 50 yıllık binaya kadar uygulayabiliyoruz. Grand Kartal Otel’in sprinkler yangın sistemi için kaba maliyeti 2 milyon liraya çıkar ve bunu 1 ay müddette teslim edebiliriz"

"Oksijenle temasını kesmek gerekiyor"
Yangının, mutfak kısmında kızgın yağdan çıktığına dair sorulara cevap veren Tav, "Sıvı yangınları diye tabir ettiğimiz yangınlarda, yağ ve petrol yangınlarında muhakkak su kullanılmaz. Birinci evvel ateşin oksijenle temasını kesmek gerekiyor. Yangının üstünü ıslak bir havluyla kapatsalar bu türlü bir şey yaşanmazdı" diye konuştu.
Yangın söndürme aygıtlarının kalitesine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Tav, şu uyarıyı yaptı:
"Kaynağını ve markasını bilmediğiniz yangın söndürme aygıtlarından katiyen uzak durunuz. İnternetten aldığınız eserlerde garanti evrakı yok. Mutlaka kaliteden şaşmayın"

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 19:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Galatasaray, Trabzon’da

Trendyol Muhteşem Lig’in 35. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak olan Galatasaray, Trabzon’a geldi.
Galatasaray, Trendyol Harika Lig’in 35. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda oynayacağı maç için kente geldi. Trabzon Havalimanı’na ulaşan Galatasaray için geniş güvenlik tedbirleri alınırken, sarı-kırmızılı grup polis eşliğinde kendilerini bekleyen otobüsle konaklayacakları otele hareket etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.