Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
24 Ocak, 2024 12:48 tarihinde yayınlandı
0

Uzmanından üst solunum yolu hastaları için önemli uyarı

İSTANBUL (AA) – Medical Point Gaziantep Hastanesi Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğba Songül Tat, üst solunum yolu hastalarının bağışıklıklarını kontrol ettirmelerinin gerekli olduğuna dikkati çekti.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, burun, sinüsler, yutak, gırtlak ve soluk borusunun üst kısmında oluşan, üst solunum yollarından herhangi birinin etkilenmesi neticesinde üst solunum yolu enfeksiyonu oluşuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doç. Dr. Tuğba Songül Tat, Üst solunum yolu enfeksiyonlarının, genellikle öksürük, burunda akıntı, tıkanıklık ve boğaz ağrısı ile karakterize olduğunu belirtti.

Herkesin üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebildiğine vurgu yapan Tat, üst solunum yolu enfeksiyonlarının sık tekrar etmesi, yılda ikiden fazla sinüzit, kulak enfeksiyonu veya alt solunum yolu enfeksiyonu, yani Zatürrenin bu duruma eşlik etmesi gibi, durumların çok önemli olduğunu hatırlatarak bu hastaların altta yatan ek hastalık açısından mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Tat, bu hastalarda genellikle altta yatan alerjik bir durum veya bağışıklık sistemi yetersizliğinin olabileceğini aktararak şu noktalara vurgu yaptı:

“Medical Point Gaziantep Hastanesi Alerji immünoloji biriminde, bu hastaları hem alerjik hastalık hem de bağışıklık sistemi bozuklukları için değerlendirmekteyiz. Eğer altta yatan böyle bir hastalık saptarsak spesifik tedavisini düzenlemekteyiz. Böylelikle hem hastalarımızın hayat kalitesi artmakta hem de gereksiz antibiyotik kullanımı ve diğer ilaçlara olan gereksinim azalmaktadır. Bu şekilde hastalıkların ilerleyip daha kötü sonuçlara neden olması engellenmektedir. Eğer sizlerde de bu belirtmiş olduğumuz durumlar varsa ileri tetkik için Alerji İmmünoloji birimimize başvurmanızı önermekteyiz. Herkese sağlıklı, mutlu günler diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 04:46 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi

Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.

Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.

Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin