İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Ocak, 2025 15:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Vali: “Alkollü sürüşle 7 can gitti, 200 lira ile önlenebilirdi”

Amasya Valisi Başkan Bakan, 2024 yılında il genelinde alkollü araç kullanmaktan 7 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, “7 vatandaş yalnızca ve yalnızca 200 lira taksiye verseydi bugün çocukları yetim, eşleri dul kalmayacaktı” dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir ortaya geldiği gazetecilere Vilayet genelindeki asayiş ve güvenlik faaliyetlerine ait yaptığı sunumda trafik gruplarının gerçekleştirdiği kontrollere dikkat çeken Vali Bakan, "Trafik denetimlerimizin amacı sizden 3 lira para kazanmak değil. Sizi korkutmak asla değil. Sizi korkutmak, tatmin olmak asla değil. 2024 yılında alkollü araç kullanmaktan 7 vatandaşımızı kaybetmişiz. 7 vatandaş yalnızca ve yalnızca 200 lira taksiye verseydi bugün çocukları yetim, eşleri dul kalmayacaktı” diye konuştu.
Bakan, “Ama sen gece çıktığın bir yerden, Amasya’nın en ucundaki bir köşeden taksiye binsen öteki uca gitsen 200 lira yazıyor. Taksiye bin git kardeşim. Ne içiyorsan da iç, hiç bizi ilgilendiren bir tarafı da yok. Lakin ben bu kentte hiçbir vatandaşımızın alkollü araç kullanarak trafik kazasında çocuklarını yetim bırakmasını istemiyorum. Bu kadar kolay. Yaptığımız, yapacağımız kontrollerin temel hedefi ve ideolojisi bu” formunda konuştu.

5 yıl mutlaklaşmış cezası bulunan şahıs çekyatın altında yakalandı
Aranan ve mutlaklaşmış mahpus cezası bulunan şahısların yakalanıp adalete tesliminin sağlanmasına yönelik güvenlik güçlerinin faaliyetlerini sürdürdüğüne işaret eden Vali Bakan, “Bu şahısları yakalayarak isimli makamlara teslim ediyoruz. Daha dün 5 yıl mutlaklaşmış cezası bulunan bir vatandaşı Taşova’da çekyatın altında arkadaşlarımız yakaladılar” sözlerini kullandı.
Toplantıda Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Saraç, İl Jandarma Kumandanı Kıdemli Albay Ramazan Yiğit ile Valilik Basın ve Halkla Münasebetler Müdürü Yakup Türköz de yer aldı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.