Karabük Valisi Oktay Çağatay, 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında eğitim, öğretmen, öğrenci ve aile iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Karabük Valisi Oktay Çağatay, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.
2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı’nın Karabük ve ülke için hayırlı olmasını dileyen Çağatay, eğitimin bireylerin karakter ve yeteneklerini geliştiren, toplumların gelişmesinde önemli rol oynayan stratejik bir güç olduğunu vurguladı.
Çağatay, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda geleceği inşa etmenin yolunun; özgür düşünen, milli ve manevi değerlerine bağlı, bilimin rehberliğinde üreten nesiller yetiştirmekten geçtiğini ifade etti.
“ÖĞRETMENLER GELECEĞİMİZİN MİMARLARIDIR”
Öğretmenlere de seslenen Çağatay, öğretmenlerin yalnızca bilgi aktaran kişiler olmadığını belirterek, çocukların karakter gelişiminde ve geleceğe hazırlanmasında önemli sorumluluk üstlendiklerini kaydetti.
Velilere ise çocukların eğitim sürecinde gösterecekleri ilgi ve desteğin önemine dikkat çeken Çağatay, okul, öğretmen ve aile arasındaki güçlü iş birliğinin öğrencilerin başarısına katkı sağlayacağını belirtti.
Öğrencilere de “Merak etmekten, araştırmaktan, hayal kurmaktan ve çok çalışmaktan asla vazgeçmeyin” çağrısında bulunan Çağatay, gençlerin Türkiye’nin en büyük umudu olduğunu ifade etti.
Vali Çağatay, mesajının sonunda Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere hayatını kaybeden eğitimcileri rahmet ve minnetle anarak, tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve velilere sağlık, huzur ve başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılı diledi.

