Vali Gürel Kurum Müdürlerinden Brifing Almaya Devam Ediyor

Vali Gürel Kurum Müdürlerinden Brifing Almaya Devam Ediyor

Yayın: 03.03.2023 16:04
Paylaş:
A+ A-
Karabük Valisi Fuat Gürel, 2023 yılı kurum denetimleri kapsamında Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek Şube Müdürü Ahmet Işık’tan 2022 yılında yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.

Şube Müdürü Işık 2022 yılında yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: İlimize bağlı Korunan Alanları Toplamı; 267.089 dekar olup, ilimiz alanına % 6.44’tür . İl genelinde 1 Tabiat parkı, 2 Yaban hayatı geliştirme sahası, 2 Tabiatı koruma alanı, 1 Tabiat anıtı bulunmaktadır. Baklabostan tabiat parkı 374 dekar alana sahip Orman ve Akarsu Ekosistemine dahil 2017 yılında tabiat parkı ilan edilmiştir. Sırçalı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası 4 Bin 110 dekar alanda bulunmakta ve Karaca yaban hayatının artırılması hedeflenmektedir. Yenice Yaban Hayatı Geliştirme Sahası 267 Bin 750 dekar alanı kaplamakta karaca geyik ve boz ayı yaban hayatının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Doğal Hayatı Koruma Vakfı; WWF 1999 yılında Avrupa’nın biyolojik çeşitlilik açısından en değerli ve acil korunması gereken 100 orman alanını belirleyerek bunları «Avrupa Ormanları’nın Sıcak Noktaları» olarak tanımladı. Bu alanlardan Türkiye’de bulunan 9 tanesinden birisi Yenice Ormanları’dır. Kavaklı Tabiat Koruma Alanı 3 Bin 530 dekar alanda yer almakta ve Anıt Porsuk fındık ve dişbudak ağaçlarının korunması ve yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Çitdere Tabiat Koruma Alanı 7 Bin 305 dekar alanda bulunmakta ve Istıranca meşesinin korunması ve yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. İlimiz genelinde 17 adet avlak sahası bulunmaktadır, 2022 yılında 90 yaban hayvanı tedavi edilerek tekrar yaşam alanlarına bırakılmıştır.

2022 yılında 3 adet Avcılık kursu açılarak toplam 80 kişi Avcılık Sertifikası almıştır yılında 761 avcı denetlenmiştir, belgeli avcı sayısı 823 kişidir. İdari yaptırım uygulanan avcı sayısı 44 olup yaptırım tutarı 142 Bin 285 TL’ dir. Şube Müdürlüğü olarak 2022 yılında elde edilen gelir 68 Bin 40 TL olup köylere aktarılmıştır. 2022 yılında 500 adet sülün doğaya bırakılmıştır. Karabük ili “Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi” çalışmaları bitmiş olup, izleme çalışmaları devam etmektedir. 2022 yılında Bin 100 öğrenciye doğa eğitimi verilmiştir İl genelinde 13 petshop 25 veteriner kliniği 3 adet geçici hayvan barınağı bulunmaktadır” (Sadık Arslan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu kuruldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Samsun-Sarp demir yolu projesi kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) bir araya gelen oda ve borsa başkanları, Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nu kurdu.

TTSO'dan yapılan açıklamada, demir yolu projesi için TTSO'da düzenlenen istişare toplantısına Doğu Karadeniz'deki oda ve borsa başkanlarının katılım sağladığı belirtildi.

Projeyle ilgili görüşlerin paylaşıldığı ve projenin yatırım programına alınması konusunda görüşlerin ele alındığı toplantının ardından yapılan duyuruda, Doğu Karadeniz'in doğu ve batı ticaretinin en önemli aktarma noktalarından biri olduğuna işaret edildi.

Birçok kez gündeme gelmesine rağmen bölgenin demir yolu bağlantısına henüz kavuşamadığına değinilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

“Son dönemde özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu'nun Samsun-Sarp Demiryolu proje çalışmalarına 2024 yılında başlanacağı yönündeki açıklamaları, bölge halkını ve iş dünyasını heyecanlandırmıştır. Bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının yönetim kurulu ve meclis başkanları olarak istişare toplantısında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde ilk kez bir araya geldik. Bölgedeki tüm oda ve borsalar, Sayın Bakanımızın açıklamalarının ardından büyük heyecanla demir yolunun ivedilikle yatırım programına alınmasını beklemektedir.”

Duyuruda, projenin hayata geçirilmesiyle bölgenin ve ülkenin menfaatine büyük katkı sağlanacağına işaret edilerek, “Önümüzdeki günlerde diğer bölge illerimizde de toplanarak yatırım programına alınmasının takipçisi olacağımızı vurgulamak istiyoruz. Oda ve borsalarımızın katılımıyla Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nun kurulduğunu da bu vesileyle kamuoyuyla paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, platform bünyesinde bir çalışma grubu kurulacağı, yapılacak çalışmaların başta bölgedeki STK'ler, siyasi partiler, yerel yönetimler, milletvekilleri, bakanlar, TOBB Başkanı ve Cumhurbaşkanıyla paylaşılacağı bildirildi.