Gürel, Selden Zarar Gören Alanlarda İncelemede Bulundu

Gürel, Selden Zarar Gören Alanlarda İncelemede Bulundu

Yayın: 12.07.2023 14:36
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Fuat Gürel, selden zarar gören alanlarda inceleme yaptı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Gürel, aşırı yağışlardan etkilenen Yortan beldesi ve Yenice Kayadibi köyünde inceleme gerçekleştirdi.

Hayatın biran önce normale dönmesi için ekipler tarafından özveriyle çalışmalar sürdürüldüğünü belirten Gürel, yetkililerden bilgiler aldı.

Ayrıca Valilik, Eskipazar ilçesine bağlı Sofular köyünde dere ıslahına yönelik taş tahkimat ve yol açma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Bu arada İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı da Yenice Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda Vali Fuat Gürel başkanlığında yapıldı.(Haber Merkezi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Arakanlı Müslümanlara 30,5 milyon dolar destek

Yayın: 09.05.2024 15:35
Paylaş:
A+ A-

ABD’den Bangladeş’te bulunan Arakanlı Müslümanlar için 30,5 milyon dolar destek

ABD, Bangladeş’te bulunan Arakanlı Müslümanlar (Rohingya) için 30,5 milyon dolar (982 milyon 822 bin lira) destek vereceğini açıkladı.

ABD’nin Dakka Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Washington’ın Bangladeş’teki gıda güvenliği, tarım ve insani yardım faaliyetlerini gözlemlemek üzere bu ülkeye gelen ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) nezdindeki Temsilcisi Büyükelçi Jeffrey Prescott’un, Cox’s Bazar’daki Arakanlı Müslümanları ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, ABD’nin, Bangladeş’te bulunan Arakanlı Müslümanlar için 30,5 milyon dolar destek vereceği duyuruldu.

BM Dünya Gıda Programının (WFP), Arakanlı Müslümanlara aylık olarak sağladığı gıda kuponları, Haziran 2023’te 12 dolardan (386,6 lira) 10 dolara (322,19 lira) ve sonra da 8 dolara (257,75 lira) düşürülmüş, 1 Ocak 2024’te ise yine 10 dolara çıkarılmıştı.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, 7 Mayıs’ta başkent Dakka’da BM Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörü Amy Pope ile bir araya gelmişti.

Hasina, Pope’tan Bangladeş’te yaşayan Arakanlı Müslümanlara yardım için finansman sağlayacak yeni ortaklar bulmasını talep etmişti.

Bangladeş’te 1,2 milyondan fazla Arakanlı Müslüman, mülteci olarak 33 kampta ve Bhasan Char Adası’nda yaşam mücadelesini sürdürüyor. (AA)