Vali Gürel’den Şehitleri Anma Günü Mesajı

Vali Gürel’den Şehitleri Anma Günü Mesajı

Yayın: 17.03.2023 11:38
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Fuat Gürel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Gürel mesajında “ Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda.

İstiklal ve istikbali uğruna ölümü de öldüren Aziz Milletimizin tarihin akışını değiştiren, bedbahtların sufli emellerini ilelebet akim bırakan ve bize bu cennet vatanı emanet eden atalarımızın cesaret ve kahramanlıkla ördüğü eşsiz destanın adı Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümüne ulaşmış olmanın; onur ve gururu ile Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Çanakkale Zaferi sadece bir kahramanlık destanı değil, aynı zamanda Aziz Atalarımızın tüm dünyaya verdiği büyük bir insanlık dersidir. Bir taraftan gökten mermiler yağarken diğer taraftan askerimiz kendi ölürken düşmanının çocuğu var diye yarasına eliyle tampon yapan güçlü bir inanç, azimli bir vatan aşkı ve bağımsızlık için tüm dünyada sulh için asil kahramanlarımızın gösterdiği asil duruşun adıdır.

Bugün Aziz Milletimizin kahraman evlatlarının o gün dönmeyi hiç düşünmeyenlerin bıraktığı kutsal mirasa aynı ruh ve kararlılıkla sahip çıkmaları bizler için, vatanımızın bekası ve milletimizin istikbali için en büyük sermayedir.
18 Mart Çanakkale Zaferi, her türlü meşakkate göğüs gererek istikbal uğrunda, bayrak yolunda ezelden ebede can veren yiğitleri, Aziz Şehitlerimizi ve o kutlu mücadele ile koşarak gittikleri makamı anlamanın, anlatmanın, idrak etmenin, düşünmenin okulu olması açısından da önemlidir ve engin anlamları ifade eder.
Dur Yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver; bu sessiz yığın, bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere cennet vatanımızı canlarından alî bilerek toprağa düşen Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Aziz Şehitlerimizin asil emanetleri ile kahraman gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyor, Asil Milletimizin tüm kahramanlarına hürmetlerimi sunuyorum” dedi (Ramazan Öztürk)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

18 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları, Karabük’te başladı

Yayın: 26.04.2024 10:40
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Futbol Federasyonunca düzenlenen 18 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları, Karabük’te başladı.

Onur Futbol Sahası’nda gerçekleştirilen organizasyona Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Kastamonu, Bartın ve Bolu’dan birer takım katıldı.

Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan Çevik, gazetecilere, kentin futboluna, ekonomisine ve tanıtımına katkı sunmak için şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Şampiyonada Ankara Gölbaşıspor, Eskişehir DSİ Bentspor, Zonguldak Asmaspor, Kastamonu Köy Hizmetleri İdare Spor Kulübü, Bartınspor ve Bolu 14 FK takımlarının mücadele ettiğini aktaran Çevik, “Takımlarımızı en güzel şekilde ağırlamaya ve şehrimize elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Çevik, tüm takımlara başarılar dileyerek, “Bu etabı birincilikle bitiren takım 2. kademe müsabakalarına katılacak. Oradan da başarıyla çıkarsa 3. kademede final müsabakasında ter dökecekler.” diye konuştu.

Müsabakaların ilk karşılaşmasında Eskişehir DSİ Bentspor ile Bolu 14 FK 3-3 berabere kaldı.

Organizasyonun final maçı, 28 Nisan Pazar günü saat 11.00’de Onur Futbol Sahası’nda oynanacak.