Vali Yavuz Başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı

Vali Yavuz Başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı

Yayın: 18.11.2023 13:13 |Güncelleme: 27.12.2023 16:33
Paylaş:
A+ A-

Restorasyonu Tamamlanan Kalealtı İlkokulu ve Hacı Hüseyinler Konağı ve Tarihi Tescilli Yapıların Yeniden İşlevlendirilmesi Amacıyla Değerlendirme Toplantısı Karabük Valisi  Mustafa Yavuz Başkanlığında Yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali  Mustafa Yavuz’un yanı sıra; Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Koruma Kurulu Müdürü Mustafa Sucu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Turizm Tanıtma Birim Başkanı Mehmet Çetinkaya, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren katıldı.

Toplantıda; restorasyonu tamamlanan Kalealtı İlkokulu ve Hacı Hüseyinler Konağı ile tarihi tescilli yapıların yeniden işlevlenmesi, fonksiyonlandırılması, işlev planlaması, binaların hayata döndürülmesine yönelik üretilen projeler değerlendirildi.

Toplantıda bir açıklama yapan Karabük Valisi  Mustafa Yavuz, “Safranbolu’nun geçmiş hafızasını toplayan kent kimliğini kentlilik bilincini geliştiren koruyan ortak yaşam kültürünü güçlendiren bu kültürü dışarıdan gelen misafirlerine paylaşan bellek mekanı olarak isimlendirilebilecek alanlara ihtiyacı var. Günümüzde müzeler sadece belli bir objenin sergilendiği bir alan olmaktan çıkıp, sergi eğitim atölyeleri, galeri, ortak çalışma alanı, konferans gibi bir çok etkinliğin yapıldığı alanlar yapılan projelerle Tarihi Çarşımızda bu alanların bellek mekanlarının sayısın artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.(Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Arakanlı Müslümanlara 30,5 milyon dolar destek

Yayın: 09.05.2024 15:35
Paylaş:
A+ A-

ABD’den Bangladeş’te bulunan Arakanlı Müslümanlar için 30,5 milyon dolar destek

ABD, Bangladeş’te bulunan Arakanlı Müslümanlar (Rohingya) için 30,5 milyon dolar (982 milyon 822 bin lira) destek vereceğini açıkladı.

ABD’nin Dakka Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Washington’ın Bangladeş’teki gıda güvenliği, tarım ve insani yardım faaliyetlerini gözlemlemek üzere bu ülkeye gelen ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) nezdindeki Temsilcisi Büyükelçi Jeffrey Prescott’un, Cox’s Bazar’daki Arakanlı Müslümanları ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, ABD’nin, Bangladeş’te bulunan Arakanlı Müslümanlar için 30,5 milyon dolar destek vereceği duyuruldu.

BM Dünya Gıda Programının (WFP), Arakanlı Müslümanlara aylık olarak sağladığı gıda kuponları, Haziran 2023’te 12 dolardan (386,6 lira) 10 dolara (322,19 lira) ve sonra da 8 dolara (257,75 lira) düşürülmüş, 1 Ocak 2024’te ise yine 10 dolara çıkarılmıştı.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, 7 Mayıs’ta başkent Dakka’da BM Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörü Amy Pope ile bir araya gelmişti.

Hasina, Pope’tan Bangladeş’te yaşayan Arakanlı Müslümanlara yardım için finansman sağlayacak yeni ortaklar bulmasını talep etmişti.

Bangladeş’te 1,2 milyondan fazla Arakanlı Müslüman, mülteci olarak 33 kampta ve Bhasan Char Adası’nda yaşam mücadelesini sürdürüyor. (AA)