Vali Yavuz sağlık çalışmaları hakkındı bilgi aldı

Vali Yavuz sağlık çalışmaları hakkındı bilgi aldı

Yayın: 02.07.2024 10:34
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kamu kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret ederek; sağlık yatırımları ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İl Sağlık Müdürlüğünü ziyarette, Vali Mustafa Yavuz’u, İl Sağlık Müdürü Op.Dr. İsmail Kara, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Erkan Doğan, Destek Hizmetleri Başkanı Yüksel Korkut, Sağlık Hizmetleri Başkan Vekili Dr.Turhan Sarıcı ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Hakkı Yıldız tarafından karşıladı.

Vali Mustafa Yavuz’a, İl Sağlık Müdürü Op.Dr. İsmail Kara tarafından sağlık hizmetleri ve sağlık yatırımları hakkında sunum yapıldı.

Vali  Mustafa Yavuz, Değerlendirme Toplantısı sonrasında yapmış olduğu konuşmada; ” İlimizde sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak öncelikli hedeflerimiz arasında. Son yıllarda ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de sağlık alanında büyük değişim ve dönüşümlerin yaşandığını görüyoruz. Sağlık alanında fiziki altyapı iyileştirilmelerinin yanı sıra modern tıbbın gereklerine uygun olarak sağlık tesislerimiz donatılmış ve vatandaşlarımızın kaliteli sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaşmıştır. Bu yatırım ve hizmetlere samimi katkılarda bulunan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Valimiz Mustafa Yavuz, İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasında; Sağlıklı Hayat Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Tüberküloz Birimi, Halk Sağlığı Laboratuvarı ve idari birimleri gezerek görev yapan personele çalışmalarında başarılar diledi.

“Toplum sağlığının korunmasında fedakârca hizmet veren değerli hekimlerimize ve sağlık hizmetlerini halkımıza ulaştırmada büyük bir özveri ile görev alan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. (Karabük Valiliği Bülteni)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Merih Demiral’a ‘Bozkurt’ Soruşturması: Türkiye’den UEFA’ya Tepki

Yayın: 04.07.2024 11:37
Paylaş:
A+ A-

Son dakika haberine göre, Türkiye’nin heyecanla izlediği Avusturya maçının ardından tartışmalı bir gelişme yaşandı. UEFA, A Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 yendiği maçta, “uygunsuz davranışlarda bulunduğu” iddiasıyla Merih Demiral hakkında soruşturma açtı. UEFA’nın bu kararı, Türkiye’den büyük tepki topladı.

Alman Bakan’dan Uygunsuz Açıklama

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, “Aşırı sağcı Türklerin sembollerinin stadyumlarımızda yeri yoktur. Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ırkçılık platformu olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez. UEFA’nın konuyu araştırıp yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz” dedi.

Türkiye’den Sert Tepkiler

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, UEFA’nın başlattığı soruşturmayı ve Alman Bakan Faeser’in açıklamalarını kabul edilemez buldu. Çelik, “Irkçılık ve faşizm arayanların Avrupa’da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmaları yerinde olacaktır” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak ise Merih Demiral’ın sevinç fotoğrafını paylaşarak, “Uzun uzun yazmaya gerek yok” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank da, “Merih’in gol sevinci bu topraklara ait bir değerdir. Futbolcumuzla gurur duyuyoruz ve her daim yanındayız!” diyerek tepki gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “İnsanlığa dair tüm değerleri paramparça eden İsrail’e söyleyecek tek sözleri yok ama aslan gibi bir evladımıza ‘bozkurt’ yaptı diye anında soruşturma açmış UEFA” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Bahçeli’den Sert Açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, UEFA ve Alman Bakan Faeser’e yönelik sert ifadeler kullandı. Bahçeli, “Merih Demiral evladımızın gol sevincini bozkurt işaretiyle paylaşması pek çok hastalıklı çevreyi rahatsız etmiş. UEFA’nın bu kapsamda soruşturma başlatması son derece yanlı ve yanlıştır” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, UEFA’nın Merih Demiral’a yönelik soruşturmasını kabul edilemez buldu. Bakanlık, “Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Demiral: “Gururumu Gösterdim”

Merih Demiral, gol sevincine ilişkin olarak tribünde bozkurt işareti yapan bazı vatandaşlar gördüğünü belirtti. Demiral, “Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, golden sonra bunu iliklerime kadar hissetim. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya’ya Gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9-11 Temmuz tarihlerinde ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’ne katılacak. Ayrıca, Türkiye’nin 16 yıl sonra Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale çıkması üzerine, Almanya’daki Türkiye-Hollanda maçını izlemek için Almanya’ya gideceği duyuruldu.