Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
29 Eylül, 2025 09:12 tarihinde yayınlandı
0

Vargitler açtı, yaylalar sessizliğe büründü

Arap turistlerin ağır ilgi gösterdiği yaylalar turizm döneminin bitmesiyle adeta sessizliğe büründü.

Yaylalarda hizmet veren turizm işletmecileri, bilhassa Arap turistlerin büyük çoğunluğunun ülkelerine dönmesiyle dönemin kapandığını belirtirken, şu an yalnızca hafta sonları yerli turistlere hizmet verdiklerini söylediler.

Yılın sırf iki ayı tam kapasiteyle hizmet verdiklerini kaydeden işletmeciler en büyük sorunun dönem mühletinin kısalığı olduğunu vurguladılar.

Vargit çiçeklerinin açtığı Kayabaşı Yaylasında işletmecilik yapan Ali İhsan Aktaş, dönemin eylül sonu prestijiyle tamamlandığını belirterek “Eylül sonu prestijiyle dönem bitti. Burası daha çok Arap turistlere yönelik olduğu için, onlar gidince turizm dönemi da sona ermiş oluyor. Dönemimiz tam kapasiteyle yaklaşık iki ay sürüyor. Hasebiyle bugünlerde, hafta sonları yerli turistler geliyor. Dönemimiz üzücü geçmiyor; her dönem çabucak hemen birebir. Tek zahmet, müddetin kısa olması; yalnızca iki ay kadar. İşletmemiz daha çok Arap turistlere yönelik. Genelde Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Umman’dan turistler geliyor. Gelen turistler, daha çok yöresel yemekleri tercih ediyorlar. Buraları adeta cennet üzere görüyorlar; zira kendi ülkelerinde bu türlü yeşillik olmadığı için buraya hayran kalıyorlar. Daima gelen müşterilerimiz var, neredeyse onlarla ahbap olduk. Hatta daima görüştüğümüz turistler bile var. On günlük tıbbın beş gününü burada geçirenler bile oluyor. Şu anda artık meyyit dönem başladı diyebiliriz. Bundan sonra kışa yönelik kapatma hazırlıkları yapıyoruz. Seneye beşinci ayda tekrar açarız” dedi.

Turizmcilerden Ertan Yılmaz ise bölgedeki sessizliğe dikkat çekerek, “Kayabaşı Yaylası’nda turizm dönemi bittiği için maalesef şu anda sessizlik hakim. Meğer dönem içinde burası çok hareketli oluyor; adeta iğne atsanız yere düşmezdi. Daha çok Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt’ten gelen turistler ilgi gösteriyor. Dönemin sonuna yanlışsız genelde Umman ve Ürdünlü turistler geliyor. Turizm dönemi ekseriyetle beşinci ayda başlıyor ve bu aylarda sona eriyor. Lakin tek tük gelenler de oluyor. Şu anda çok sessiz. Yaylalarımız çok hoş; vargit çiçekleri açtığında, artık buraları terk etme vakti geldiği anlaşılır” halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin