Varilden yayılan kimyasal gazdan yeniden numune alındı

Varilden yayılan kimyasal gazdan yeniden numune alındı

Yayın: 06.12.2018 20:06
Paylaş:
A+ A-

Yenice ilçesi sanayi sitesinde kimyasal gazın sızdığı ve 45 kişinin etkilendiği varilden İstanbul’dan gelen ekipler yeniden numune aldı. Çevreye yayılan kimyasal gaz nedeniyle varilin bulunduğu caddede bulunan sanayi esnafı ise 2 gündür kepenk açamadı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ve İstanbul’dan laboratuvardan gelen görevli tarafından alanda yeniden inceleme yapıldı. Varilden sızan ve çevreye yayılan üstü kumla kapatılan kimyasal maddelerden TUBİTAK’a gönderilmek üzere yeniden numune aldı. İncelemelerinin ardından varilin imha edilmesi bekleniyor.

İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından varilin bulunduğu alana 2 gündür giriş ve çıkışlara kapatılırken, esnaflar ise kepenk açamadı.

Öte yandan varilden sızan gazdan dolayı sanayi esnafı ve mahalle halkı olmak üzere 45 kişi gazdan etkilenerek gerekli tedavileri yapılmıştı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şüpheli yakalandı

Yayın: 27.04.2024 13:31
Paylaş:
A+ A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 42 ilde düzenlenen “Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şüphelinin yakalandığını, 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son 10 ay içerisinde uyuşturucu madde imalatçılarına, bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik toplam 39 bin 661 operasyon düzenlendiğini belirtti.

Operasyonlarda 121 ton uyuşturucu madde, 42 milyon uyuşturucu hap ve 157 milyon kök kenevir ele geçirildiğini aktaran Yerlikaya, 310 bin 639 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 28 bin 44’ünün tutuklandığını, 12 bin 554’ü hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini kaydetti.

Bakan Yerlikaya, 682 ekip, 2 bin 46 personel, 3 helikopter ile 44 narkotik köpeğinin katıldığı operasyonların, İstanbul, Konya, Şanlıurfa, Manisa, Samsun, Elazığ, Gaziantep, Sakarya, Denizli, Adana, Osmaniye, Sivas, Ankara, Van, Bitlis, Erzurum, İzmir, Mersin, Bingöl, Kırklareli, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Isparta, Malatya, Çorum, Diyarbakır, Balıkesir, Adıyaman, Kırşehir, Ordu, Antalya, Aydın, Muş, Trabzon, Muğla, Kırıkkale, Kütahya, Kayseri, Bursa, Afyonkarahisar, Iğdır ve Kocaeli olmak üzere 42 ilde “Narkoçelik-14” çalışmasının düzenlendiğini kaydetti.

Operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik eden Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar.” ifadelerini kullandı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!