Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
03 Ağustos, 2023 16:38 tarihinde yayınlandı

Vergili’ye tepki göstermek için intihara kalkıştı

Karabük’te 43 yaşındaki Mehmet Çakır isimli bir vatandaş Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye kızdığı ve tepki göstermek için intihara kalkıştı. Karabük Merkez Hürriyet Caddesinde bulunan bir iş merkezinin çatısına çıkan bir vatandaş ekiplere büyük uğraş verdirdi. Caddede iş merkezine yakın olan yolun komple trafiğe kesildiği intihar girişiminde, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri hazır bulundu. Çatının ucuna kadar gelerek vücudunun çoğunluğunu boşluğa bırakan vatandaş, çevredekilere korku dolu anlar yaşattı. İtfaiye ekipleri tarafından çatıya çıkan Çakır’ın atlama durumuna karşı, şişme branda açılırken şahsı ikna oldukça uzun sürdü. Yaklaşık 1 saat sonra çatıya çıkan polis ekiplerince ikna edilen vatandaş, emniyete götürüldü.(Haber Merkezi)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 12:14 tarihinde yayınlandı

Kurban bayramı öncesi haraketlilik sürüyor

DÜZCE (İHA) – Kurban Bayramına sayılı gönler kala haraketlilik sürüyor. Düzce Veteriner Hekimler Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, kurbanların yurt dışında değil ülkemizde kesilmesinin hayvan üreticisine dayanak sağlayacağını söyledi.
Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlığını seçen vatandaşların yanı sıra paylara giren vatandaşlar da son kurbanlığını tespit etmeye çalışırken, kimi vatandaşlar ise kurban vekaletini yurt dışına gönderdi. Bu durum sonrasında Kurbanlık üretimi yapan hayvancılar da ise Kurban Bayramı için hazırlanan hayvanlar elde kaldı. Bu bahis ile alakalı acil tedbir alınması gerektiğini vurgulayan Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, "Yurt dışında vekalet ile kurban kestirmek paralarımız bir manada ülkenin ulusal kıymet kaybı oluyor. Birebir vakitte yerli üretim dalına de gelmediği için sürdürülebilir hayvancılığa da balta vuruluyor. Artık yetiştiricilerimizden bakım maliyetlerimiz, yem maliyetlerimiz daima arttı diyorlar. Bizim bölüm biraz kirli, hayvan ile uğraşmak sıkıntı oluyor. Yaz, kış, bayram seyran yok. Yeterli gün makus gün yok. Hayvanlara yetiştiricilerimiz hayvanlara her gün bakmak zorunda. Bu yurt dışına paraların gitmesinden kaynaklı bu bölümün beslenmemesini teşvik ediyor. Aslında sıkıntı kar eden bir kesim olunca bu kesimden çıkmalar oluyor. Bu kesimden kopan üreticiler ya da üretilmeyen hayvanlar ülke hayvancılığı için risk oluşturacak. Dolayısı ile yetkililerin hem vatandaşları bilinçlendirerek hem de yetkililerin bu hususta resmi siyaset olarak yurt dışı kurban bölümlerine bir düzenleme getirilmesi lazım. Hayvan üretmeye çalışıyoruz. Teşvik etmeye çalışıyoruz. Onlarla uğraşmaktansa bugün bu kurbanı vekaletle bölümün önüne geçmek bile bizde büyük bir yansıma olacaktır. Yani bizim halkımızdan ricamız yurt dışında ki vekalet ile kurban bölümü ile giden paranın yerli üreticiye dönmesi bizim hayvancılığımızı da üreticilerimizi de rahatlatacaktır" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin