Karabük Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre,hapis cezası bulunan kişilerin yakalanarak cezaevine teslim edildiği bildirildi.
Konu ile ilgili yapılan değerlendirmede, “Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Safranbolu İlçe Emniyet müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde; Toplamda 6 yıl 8 ay hapis cezası bulunan S.G(29) isimli şahıs, hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan C.Y(21) isimli şahıs ve hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan U.G(30) isimli şahıslar görevlilerimizce yakalanarak Karabük T tipi cezaevine teslim edilmişlerdir. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir” ifadelerine yer verildi.
Türkiye’nin birinci çeltik fabrikasının kurulduğu Tosya’da hasat başladı
Yayın: 23.09.2023 00:12
Kaynak: AA
Paylaş:
A+A-
KASTAMONU (AA) – Türkiye'nin birinci çeltik fabrikasının kurulduğu Kastamonu'nun Tosya ilçesinde eser hasat ediliyor.
Ilgaz Dağı'nın eriyen kar sularından beslenen Devrez Çayı'ndan sulanan çeltik tarlalarında üretilen pirinç, lezzeti sebebiyle tercih ediliyor.
Türkiye'nin birinci çeltik fabrikasının Atatürk'ün talimatıyla 1926 yılında kurulduğu ilçede, coğrafik işaret tescilli Sarıkılçık cinsi pirinç ön plana çıkıyor. Bölgede Osmancık, Efe ve Yatkın çeşitleri de yetiştiriliyor.
Tosya Çevlik Köyü Muhtarı Uzman Sarı, AA muhabirine, köylerinde yaklaşık 1000 dekar yerde çeltik yetiştirildiğini söyledi.
Mayıs ayının başlarında çeltik tarlalarını ekime hazırladıklarını belirten Sarı, “Gübresini ve tohumunu atıyoruz. Daha sonra hasadı bekliyoruz. Eylül ayının 15'i prestijiyle suyu kesip çeltik hasadına biçerdöverlerle başlıyoruz.” dedi.
İlçede yaklaşık 10 bin dekar alanda çeltik ekimi yapıldığını lisana getiren Sarı, şunları kaydetti:
“Hayırlı olmasını diliyoruz. Kuraklıktan korkmuştuk fakat hasadımız pek uygun, bereketli oluyor. Biçerdöverlerle biçtiğimiz çeltikleri traktörlerle harmanlarımıza getiriyoruz. Harmanlarda çadırlara serip kuruttuktan sonra çuvallayıp fabrikaya dövdürmeye iletiyoruz. “
Çeltik üreticisi İsmail Coşar da emekli olduktan sonra köye yerleştiğini ve çeltik yetiştirmeye başladığını belirterek, “Elhamdülillah, bu yılki mahsulümüz çok hoş. Daha evvelce korkmuştuk lakin yağmurumuz çok yağdı. Çok hoş bir hasat gerçekleştiriyoruz.” sözünü kullandı.