Yalandan delilik edenler var!

Yalandan delilik edenler var!

Yayın: 17.10.2022 15:20
Paylaş:
A+ A-

Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu, öğretmenlik meslek kanunu ile getirilen kariyer sınavı uygulamasına karşı olduklarını yineleyerek, “Biz hep karşıydık. 17 yıl önce de karşı durduğumuz sınav uygulamasına koşa koşa gidenlerin bugün ‘bize nerdesiniz’ diye sorma hakkı yok” dedi.

Eğitim çalışanlarının özellikle de öğretmenlerin sorun ve taleplerine yönelik üst üste yaptığı eylem etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Türk Eğitim-Sen son olarak cumartesi günü Hürriyet Caddesi’nde gövde gösterisi yaptı.

Deneyimli sendikacı Kurtoğlu Türk Eğitim-Sen ve Kamu-Sen mensubu gruba hitaben yaptığı açıklamada, sınava karşıymış gibi olanların yalandan delilik yaptığını söyledi. Başkan Kurtoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kariyerleri diğer kurumlarda elde edilen kariyerlerden çok farklı. Adı kariyer ancak özünde kariyer değeri taşımıyor. Örnek verecek olursak, Müdür yardımcılığı sınavına giren ve kazanan bir öğretmen bu kariyere atandığında artık öğretmenlikten farklı bir iş yapıyor. Müdürlük sınavına giren bir öğretmen de artık öğretmenlik yapmıyor ve öğretmenlikten tamamen farklı olan bir meslek icra ediyorlar. Doktorlardan örnek verecek olursak, uzmanlık sınavına giren doktorlar artık farklı alanda branşlaşıyor ve pratisyen hekimden farklı iş yapıyorlar. Kısacası sınavla alınan kariyerlerde mevcut işten daha farklı iş yapılıyor. İşin niteliği değişiyor. Ancak öğretmenlik kariyer basamaklarında böyle bir uygulama bulunmuyor.

Öğretmenlik kariyer basamakları kapsamında eğitim alan bir öğretmen sınava giriyor. Uzman öğretmen/başöğretmen oluyor ancak yaptığı iş değişmiyor. İcra ettiği öğretmenlik mesleğinde işin niteliği aynı kalıyor. Kısacası öğretmenler, uzman öğretmenler ve başöğretmenler aynı işi, aynı görevi yapıyor, aynı sorumluluğa sahip oluyorlar.

O ZAMAN UZMAN ÖĞRETMENLİK/BAŞÖĞRETMENLİK NE İŞE YARIYOR?

Yukarıda da belirtilen durumlar göz önüne alındığında uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kariyerinin öğretmen maaşına etkisinden başka bir katkısı ve anlamı olmadığı görülüyor. Öğretmenler sadece kağıt üzerinde bir kariyer yapmış oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin hali hazırda az olan maaşlarını artırmak için maaşlarını artırmak ve öğretmenliği daha cazip bir meslek haline getirmek için Öğretmen Kariyer Basamaklarını uygulamaya koymuş olabilir. iyi niyetli ve öğretmenin lehine olabilecek bu uygulama, iş sınava gelince tamamen farklı bir boyut kazanıyor ve Uzman Öğretmenlik Sınavı maaşı artırma sınavı hüviyetine bürünüyor.

MEB NE YAPMAL?

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin tepkilerini dikkate alarak, Uzman Öğretmenlik Kariyer Basamakları uygulama aşamalarını gözden geçirmeli, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitimlerini daha uygulanabilir ve öğretmenlerin gelişimine katkı sağlayacak şekle dönüştürmelidir. Böylece aynı işi yapan öğretmenlerden aynı kıdem yılına sahip olanlar arasında maaş farkı olmaz, eşit işe eşit ücret verilmiş olur. Böylece uzman öğretmenlik kariyer sınavını kazanamayan öğretmenler damgalanmaz. Velinin gözünde istenmeyen öğretmen olmaz. Müfettişlik sınavına girip kazanamayan öğretmenler (haklı olarak) gündeme bile gelmezken uzman öğretmenlik sınavında başarısız olan öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından öğretmenlikte de başarısız görülebilirler.”

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi

Yayın: 11.05.2024 18:00
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto yürüyüşü yapıldı.

Yenişehir Camisi önünde bir araya gelen Karabük Filistin’e Destek Platformu temsilcileri, ellerinde pankart ve dövizlerle Kemal Güneş Caddesi’ne kadar yürüdü.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Karabük Filistin’e Destek Platformu adına basın açıklamasını yapan İHH İl Başkanı İbrahim Şentürk, Gazze’de katliam yaşandığını söyledi.

Aksa Tufanı’nın İsrail’in yenilmez denilen ordusunu ve istihbaratını yerle bir ettiğini belirten Şentürk, “Dünyanın bütün güçleri bir araya geldi ama bir avuç imanlı Kassam Tugaylarını yıkamadı. Gazze’deki direniş, imanın ne büyük bir güç olduğunu, batının bizlere sunduğu modern köleliğin karşısında sadece Allah’a kul olmanın ne büyük bir şeref olduğunu bizlere gösterdi.” dedi.

Şentürk, Karabük Filistin’e Destek Platformu olarak Gazze’de yapılan zulmü unutmamak ve unutturmamak adına toplandıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

Gazze’yi gündemimizden düşürmeyelim. Bu soykırıma tepkimizi yaptığımız eylemlerle gösterelim. Dualarımızda kardeşlerimizi unutmayalım. Elimizden ne geliyorsa yapalım. Eli kalem tutanlar bu davayı yazsınlar. Hitabeti güçlü olanlar bu davayı konuşsunlar. Herkes bir şey yapsın ama asla sessiz kalmayalım. Çünkü sessizlik bu davaya yapılmış en büyük haksızlıklardandır. Çünkü sessizlik Gazze’deki küçücük yavruların ölümüne de susmaktır.

Karabük Filistin’e Destek Platformu olarak buradan tekrar yüksek sesle ifade ediyoruz ki Mescid-i Aksa, Gazze ve tüm Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz. Aksa Tufanı, İslam coğrafyasının özgürlük hikayesidir. Bu hikayenin bütün kahramanlarını buradan bir kez daha selamlıyoruz.”

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.

Yürüyüşe, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa ve vatandaşlar katıldı.

 

Haberin Videosu İçin TIKLAYINIZ..