Yalçın Kılınç İtalya’da ‘Prenses Cristina’ konulu konferansa katıldı

Yalçın Kılınç İtalya’da ‘Prenses Cristina’ konulu konferansa katıldı

Yayın: 06.12.2022 11:55
Paylaş:
A+ A-

Karabüklü Tarihçi-Yazar Yalçın Kılınç Osmanlı arşivlerinde uzman olan arkadaşlarıyla birlikte aylar süren araştırma sonucu ortaya çıkardıkları ‘Safranbolu’da Bir İtalyan Prenses Cristina Travulzıo Belgiojoso’ adlı kitabın tanıtımı için İtalya’da düzenlenen konferansa katıldı.

Tarihçi arkadaşları Murat Babuçoğlu ve Orhan Özdil ile birlikte Osmanlı arşivlerinde Safranbolu üzerine araştırma yaparken daha önce hiç bilinmeyen kritik bir bilgiye ulaşan Kılınç, İtalya ve Avrupa’nın tanınmış isimlerinden Prenses Cristina’nın 5 yıl süreyle Safranbolu’da yaşadığını ortaya çıkardı.

Haziran ayında yapılan 23. Safranbolu Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin son gününde bir sergi ile tanıtımı yapılan kitap İtalya’dan ses verdi ve Kılınç, Babuçoğlu ve Özdil Milano Katolik Üniversitesi ve Travilzo Vakfı tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak davet edildi.

Milano Brera Milli Kütüphanesi’nde düzenlenen konferansa İtalya’dan Milano Braidense Milli Kütüphanesi Müdürü Marzia Dina Pontone, Trivulzio Vakfı Başkanı Gian Giacomo Attolic Tirvulzio, Trivulzio Arşivi Müdürü Marino Vigano, Milano Katolik Üniversitesi Prof Dr Elena Riva, Milano Katolik Üniversitesi Doç Dr Giorgio Aldo Del Zanna ve Venedik Ca-Foscari Üniversitesi Dr Elena Bacchin,  Safranbolu’dan da Yalçın Kılınç ile birlikte Osmanlı Arşivleri uzmanları Murat Babuçoğlu ve Orhan Özdil konuşmacı olarak katıldı.

İtalya temaslarını Bölgenin Sesi’ne değerlendiren Tarihçi Yalçın Kılınç daveti aldıklarında çok mutlu olduklarını söyledi ve “İtalya’dan güzel duygularla döndük. Bize bugüne kadar kimseye açmadıkları prensesin ailesi Travilzio Vakfının özel arşivlerini açtılar. Safranbolu’muz için güzel gelişmeler olacağına inanıyorum. Konferans vesilesi ile Milano Türkiye Konsolosluğu Eğitim Ataşemiz Tolga Bey ve Ticaret Ataşemiz Ahmet Beyle bir araya geldik. Son derece verimli ve gelecek adına umut verici bir organizasyondu. Emek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse de Milano Belediyesi’nin davetlisi olarak etkinlikte yer aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.