Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
11 Aralık, 2017 23:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yalnız Yaşayan Yaşlı Adam Evinde Bıçaklanarak Öldürüldü

Karabük’te yalnız yaşayan 89 yaşındaki Recep Serdar isimli yaşlı adam evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Edinilen bilgiye göre olay, Karabük mahallesi Kardeş Sokak’ta medyana geldi. Eşi ve kızı öldükten sonra uzun yıllardır yalnız yaşan Recep Serdar’ı (89) akşam saatlerinde ziyarete giden ve kendisiyle aynı adı taşıyan torunu Recep Serdar kapıyı çalmasına rağmen açan olmadı. Bunun üzerine yedek anahtar ile eve giren torun dedesini yerde kanlar içinde görünce durumu 112 ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaşlı adamın öldüğünü tespit edince durum polis ekipleri bildirdi. Eve gelen polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekiplerince yapılan incelemede yaşlı adamın boynundan 5-6 ve karın bölgesinde bir kez bıçaklandığı tespit etti. İki katlı evin alt katında oturan ve camları demir korkulukla kapalı olan yaşlı adamın kişi ve kişilerce bıçaklanarak öldürülmesi ihtimali üzerinde duran ekipler evde ve bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. Polis ekipleri komşuların hiçbir şekilde ses ve gürültü duymadıkları beyanı üzerine evin etrafında alanlarda ve yol kenarındaki çöp bidonlarına kadar didik didik iz aradı. Cumhuriyet Savcısı olay yerindeki incelemesinin ardından yaşlı adamın cenazesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma sürüyor.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 17:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Temsili asker uğurlama konvoyu duygulandırdı

Zonguldak’ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası aktiflikleri kapsamında özel bireyler için düzenlenen temsili asker uğurlama konvoyu, duygusal anlara sahne oldu.
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Zonguldak Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Müracaat Merkezi’nden hizmet alan bireylerin hayalini kurdukları askerlik vazifesi, sembolik de olsa gerçek oldu.
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak Vilayet Jandarma Komutanlığı iş birliğinde düzenlenen aktiflikte, temsili askerlik merasimi öncesinde kent merkezinde asker uğurlama konvoyu yapıldı. Türk bayraklarıyla süslenen araçlar, siren sesleri eşliğinde kentte kortej oluşturdu. Engelli bireyler askerlik coşkusunu gururla yaşadı.
Konvoy boyunca araçlardan el sallayan temsili askerler, etraftaki vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Ailelerin de duygusal anlar yaşadığı merasimde, birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmayı gösterdi. Aktifliğe katılanlar, bu manalı konvoyun özel bireylerin hayatında değerli bir yer edindiğini tabir etti. Asker olma hayali kuran bireyler, bu sembolik vazife sayesinde unutulmaz bir gün yaşadı.
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, "Bu özel günde, engelli bireylerimizin hayalini kurdukları askerlik vazifesine sembolik de olsa adım atmalarını sağlayan bu konvoy, yalnızca bir merasim değil; tıpkı vakitte herkesin eşit haklara sahip olduğu bir toplum ideali için atılmış anlamlıbiradımdır" sözlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.