Yangınlar Kamerayla Tespit Edilecek

Yangınlar Kamerayla Tespit Edilecek

Yayın: 02.07.2020 20:33
Paylaş:
A+ A-

Orman yangınları kameralı mobil yangın gözetleme kuleleri ile tespit edilecek.
Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Merkez Orman Emval Deposuna ormanları insansız olarak gözetleyip orman yangınlarını tespit etmek amacıyla Kameralı Mobil Yangın Gözetleme Kulesi kuruldu.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu yıl ilk kez kiralanan, 5 ay süre Karabük’te konuşlandırılan Kameralı Mobil Yangın Gözetleme Kulesi ve PC izleme programları sayesinde çıkabilecek orman yangınlarına anında müdahale etme imkanına sahip olunacağı belirtildi.
Mobil gözetleme kulesinin verimli olması halinde sayının arttırılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Kameralı Mobil Yangın Gözetleme Kulesi güneş enerjisi sistemi ile çalışıp kendi enerjisini kendi üretmekte 7/24 ormanları izleyerek yangının tespiti konusunda duman, alev gördüğünde yangına duyarlı sensörleriyle, yangını mobil kuleden alıp, telsiz sistemine ve yangın koordinasyon merkezine iletmektedir. Mobil yangın gözetleme kulesinin ana bileşenleri enerji kaynağı veri görüntü aktarım (internet) direk taşıyıcı sistem (römork) kamera ve kayıt sistemleri mevcuttur. Lüzumu halinde yüksek pikselli zumlama özelliği ile detay tespitler yapılmasına imkan sağlanacaktır. Kameralı Mobil Yangın Gözetleme Kulesi olası yangınlara karşı erken müdahalede önemli bir etken olacaktır. Lüzumu halinde daha hassas bölgelere aktarılabilecek bu cihazdan beklenilen verimin alınması ile sayısının arttırılması planlanmaktadır.”
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı ve Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, Karabük Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı, Müdür Yardımcısı Cemal Bozkurt ve Karabük İşletme Şefi Yusuf Düzgün ile birlikte gözetleme kulesinde incelemelerde bulundu.

Yorumlar

  1. BOTANİKÇİ

    SEYRETMEKLE SOYMEYEN YANGINLQR.
    O kadar mahkum coronadana dolayı serbest bırakıldı.bu mahkumlara ormanlık alanlardakı içki şarap şiseleri toplatılsa zaten yangınlar oluşmazdı.ormnlar içi şielerle dolu ama kımın umrunda kım dusunur ormanı.
    yazık oluyor

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

OYAK’tan Çin’de yeni tesis yatırımı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – OYAK, özellikli alümina ürünleri şirketi Almatis için Çin'de yatırım yapma kararı aldı.

OYAK'tan yapılan açıklamaya göre, Almatis'in kalsine alümina üretim kapasitesini 50 bin metrik ton artırarak 100 bin metrik tona yükseltecek tesis, şirketin yarı iletken yapısal bileşenler, tüketici elektroniği, termal kontrol cihazları ve elektrikli araçlar gibi kilit pazarlarda büyümesine olanak sağlayacak.

Toplam 6 bin 600 metrekarelik alanda kurulacak yeni tesisin inşaatı yılın son çeyreğinde başlayacak. Tesisin 2026 başında devreye alınması planlanıyor.

Almatis, ürün portföyünü genişletecek yeni kalsine ürün hattının devreye girmesi ile Çin'de toplam 100 bin metrik tonluk kapasiteye ulaşacak. Şirket, söz konusu üretimin yaklaşık 20 bin metrik tonunu bölge ülkelerine ihraç etmeyi hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, 2015'te Almatis'i devraldıkları ilk günden bu yana büyümesini desteklediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'nin en büyük tamamlayıcı mesleki emeklilik fonu olarak maden metalürji, çimento beton kağıt, otomotiv lojistik, enerji, gıda tarım hayvancılık, kimya ve finans sektörlerinde altı kıtada, 25 ülkede ve Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinde, tüm zaman dilimlerinde 24 saat kesintisiz faaliyet gösteriyoruz. Asya'daki yatırımlarımızla özellikli alümina ürünleri alanında pazar lideri olan Almatis'in sektördeki gücüne güç katacak adımlar atıyoruz.”

– “Çin'deki üretim kapasitesinin artırılması stratejik önemde”

Büyüme stratejileri çerçevesinde Çin'in Qingdao Ekonomik Kalkınma Bölgesi'nde mevcut kalsine alümina tesisilerinin bulunduğu alanda yeni bir yatırımı daha hayata geçirdiklerini aktaran Erdem, yeni tesisin yüksek katma değerli üretimiyle potansiyel pazarlarda Almatis'in etki alanını genişleteceğini kaydetti.

Almatis'in küresel bir marka olduğunu ve tedarik stratejisinin temelini bu yapı üzerine inşa ettiklerine dikkati çeken Erdem, “Almatis'in bölgesel pazarlarda büyüyebilmesi için Çin'deki üretim kapasitesinin artırılması stratejik önemde. Aynı zamanda ham maddeyi yerel kaynaklardan sağlayarak, tedarik zincirinde yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmeyi de hedefledik. Talebe zamanında ve yeterli karşılık verebilmek, verimli ve karlı bir operasyon yürütmek üzere tüm tedbirleri aldık.” görüşlerini bildirdi.

Erdem, küresel piyasalardaki gelişmelere rağmen Çin'in büyüme potansiyelinin devam ettiğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

“Çin ekonomisi gelişmeye devam ederken, yabancı yatırımcılar da uzun vadeli büyüme fırsatlarını değerlendiriyor. Yüksek büyüme potansiyeline sahip dünyanın en büyük pazarlarından Çin'deki bu yatırımımızla küresel ağımızı genişleteceğiz. Hedef pazarlarımıza yönelik ilave 50 bin metrik ton üretim kapasitesi oluşturacağımız ve emisyon değerleri için belirlenen standartlara uygun inşa edeceğimiz yeni tesisimizde son teknolojiyi kullanacağız. OYAK olarak güçlü finansal yapımız, stratejik planlamamız, entegre faaliyetlerimizle Almatis'in bölgedeki potansiyelini değerlendirip, OYAK'ın gücüne güç katacağız.”