Hazine ve Maliye Bakanı Karabük’teydi

Okan Küçük
Yayın: 30.09.2024 12:22
A+ A-

Hazine ve Maliye Bakanı Karabük’teydi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; geçtiğimiz Pazar Günü ilimize geldi. İlk olarak Ak Parti’yi ziyaret etti. Ardından Karabük Belediyesi, Karabük Valiliği, STK  ve İş İnsanları Buluşması ve KARDEMİR ziyaretleri yaptı.

Ak Parti, Belediye ve Valilik ziyaretlerinde basın toplantısı – açıklaması yapmadı. Aslında girişte bir resim verdi ve basına kapalı yapıldı bu ziyaretler. KARDEMİR ziyareti ise yoğunluktan yapılamadı.

Basın mensubu olarak tüm ziyaretlerin basına kapalı yapılmasının, bir basın açıklaması yapılmamasının, basının  soru sormasına fırsat verilmemesinin yadırgatıcı bulunduğunu söyleyeyim.

Sayın Bakan STK ve İş İnsanları Buluşmasında geniş bir sunum yaptı. O sunumun tamamını sosyal medya üzerinden canlı yayımladım.  Ülke ekonomisinin durumunu ve Karabük’e yapılan yatırımları anlattı.

Eğitimden – sağlığa, tarımdan – enerjiye kadar her alanda çok büyük gelişmeler olduğunu ifade etti. Karabük’e de  21 yıl da 38 Milyar TL’lik yatırım yapıldığını söyledi.

KARDEMİR’in Endüstri Bölgesine alınmasının  Karabük Belediyesini mutsuz ettiğini ama KARDEMİR için çok ciddi avantajlar sağladığını söyledi.

Özetle; Türkiye’nin en büyük ekonomiler içinde yer aldığını, uygulanan  yeni modelle 2026 sonunda  enflasyonun tek haneli rakamlara düşeceğini, büyümenin devam edeceğini, kişi başı  gayri safi milli hasılanın 15 bin dolar olduğu vs. vs… ifade etti.

Oldukça pembe, hatta toz pembe bir tablo çizdi Sayın Bakan.

Sayın Bakanın çizdiği  pembe tabloya bazı itirazlar var.  Onu da yarın ki köşe yazımızda değerlendirelim inşallah.

**

Karabük, Eğitimde Yükselişini Sürdürüyor

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un himayesinde yürütülen Eğitim Kenti Karabük Projesi’nin başarıyla tamamlanan ilk yılıyla dikkat çektiğini,

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan proje kapsamında, 1.660 faaliyet düzenlendiğini,

Valimizin bizzat yakın takibi ve talimatıyla  KARABÜK’ÜN İLK BİLİM ŞENLİĞİ’nin gerçekleştirildiğini,

Ve KARDEMİR işbirliğiyle hayata geçirilen Mesleki ve Teknik Eğitim projelerinin eğitimin kalitesini artıran önemli adımlar arasında yer aldığını,

YKS ve LGS’de yükselen başarı oranları, sanat ve sporda elde edilen ulusal ve uluslararası başarılar, projenin geniş kapsamlı etkisini gözler önüne serdiğini,

Vali Yavuz’un özel ihtimam gösterdiği ve himayelerinde yapılan  projenin sadece bir eğitim girişimi değil, geleceği şekillendiren bir vizyon olduğunu dünkü  yorum haber de  belirtmiştim.

Peki,  yardımcı ders kitapları ve özel dersler milli eğitim müdürlüklerince  denetleniyor mu ?  Yarın ki köşe yazımızda ,demiştim. Bugün o konuyu yorumlayalım.

**

Milli Eğitimde Havalar Nasıl ?

Önce ve başında belirteyim ki bence en kutsal meslek Öğretmenlik… Bu konuda samimiyim. Herkesi Öğretmenlerimiz  eğitiyor sonuçta, nokta. Aslında Öğretmenlere verilen maddi-manevi değer toplumun tümüne verilen değerdir. Ve, Öğretmenlerimizin maaşları – sosyal hakları yerlerde. Bu konuda acilen iyileştirme adımları atılmalı. Bu kısmı her zaman cebimde bu kısmı her zaman ayrı…

Gelelim yardımcı kitaplar konusuna…

Daha önce “Devlet Ücretsiz Kitapları Neden Dağıtıyor?” başlıklı bir yazı yazmış ve  Devletimizin eğitim yükünü hafifletmek için ücretsiz kitap dağıttığını, ama bazı eğitimcilerin yardımcı kitapları zorunlu tuttuklarını, velilerinde istemeseler bile çocuklarının eğitim durumlarından endişe ederek bu talepleri yerine getirdiklerini  ifade ederek Milli Eğitim Müdürlüklerine denetim yapmaları bu konuyu incelemeleri  konusunda uyarı da bulunmuştum.

Tıs yok, tık yok, hareket yok…

Yardımcı kitaplar alındı, ileri de yeni  kitapların alınması istenecekse onlar da alınacak. Çünkü Milli Eğitim Müdürlükleri bu konu hakkında tek bir işlem yapmadı.

Yaptık diyorlarsa, çıksınlar açıklasınlar. Yapmadılar…

Neymiş şikayet olmuyormuş. Ya insanlar çocuklarını okutuyor ilgili eğitimcilerle de  ters düşmek istemiyor.  Bunu anlamak bu kadar zor mu ?

Şikayet yoksa  sorun yok mu ?

 Siz siyasilerle falan fotoğraflar da boy gösterin, koltuklarınızda – makamlarınızda arkanıza yaslanarak oturun, her şey yolunda o zaman değil mi ?

Olacak iş mi ? 

Cevabı aşağıda vereceğim.

**

Yenice’de Gereksiz Karmaşa

Yenice’de yaşanan siyasi karmaşa, Ak Parti’deki kongre süreci öncesinde ortaya çıktı. İddiaya göre, Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, mevcut ilçe başkanı Ahmet Mısırlı’yı istemiyor. Ancak Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Mısırlı ile devam edilmesi gerektiğini savunuyor. Resmi bir açıklama olmasa da bu durum kulislerde konuşuluyor.

Parti içinde bazı kişiler, İl Başkanının kararına herkesin saygı göstermesi gerektiğini, Belediye Başkanının bu konuda müdahil olmaması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, başarılı bir il başkanı olan Ferhat Salt’ın Cumhurbaşkanı ve Genel Merkez tarafından da desteklendiği vurgulanıyor. Karakaş’ın bu mücadeleyi kazanamayacağı ve gereksiz bir gerginlik yarattığı öne sürülerek yeni bir Zeki Çaylı vakası yaşanmamalı, diyor.

Sonuç olarak, Karakaş’ın hizmete odaklanarak, seçimde vaat ettiklerini bir an önce hayata geçirmesi için İl Başkanı ve milletvekilleriyle uyumlu çalışması gerektiği belirtiliyor.

Milletvekilleri Umre’deydi geldiler.  Dünkü yazımda ifade ettiğim gibi Milletvekilleri özellikle Milletvekili Cem Şahin konuyu zaten çözüp bitirecektir…

**

Başkan Çetinkaya Takdir Topluyor

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kısa sürede hayata geçirdiği projelerle halkın takdirini topluyor. Yıllardır atıl durumda olan Havuzlu Bahçe, Başkan Çetinkaya ve KARDEMİR’in girişimleriyle yeniden halka kazandırılarak, Karabük Belediyesi Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisi olarak hizmete açıldı. Nostaljik atmosferi ve uygun fiyatlarıyla yoğun ilgi görüyor.

Ayrıca, yıllardır atıl durumda olup, alkol kullananların mekanı haline gelen ve ailelerin uzak durduğu Saat Kulesi Parkı da yenilenerek ailelerin rahatlıkla vakit geçirebileceği bir mekan haline geldi. Orada çaylar da ücretsiz olarak belediyenin ikramı. Bunun yanı sıra, İl Emniyet Müdürlüğü karşısındaki yeni park da modern yürüyüş ve bisiklet yolları, spor sahaları ve çocuk oyun alanlarıyla Emniyet Parkı olarak Karabük’e kazandırıldı.

Kısa sürede hayata geçirilen bu üç yeni sosyal alana gelen olumlu tepkiler, Başkan Çetinkaya’nın yoğun çalışmalarının halk tarafından takdirle karşılandığını gösteriyor.

**

Özel Dersler de Had Safha da…

Devlette çalışan bazı eğitimciler özel ders veriyorlar. Yıllardır veriyorlar öyle değil mi ?

Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu konuda da yaptıkları tek bir iş ve işlemini gören – duyan oldu mu ?

Sınav zamanları belli ,  o döneme giren öğrencilerin ailelerinin maalesef okulda verilen eğitime güvenmedikleri için olsa gerek takviye özel dersler aldırdıkları belli.

Ama özel ders veren bazı eğitimciler belli değil öyle mi ?  Vergisi- kaydı-kuydu  hiçbir şeyi yok, özel ders var ama…

Öyle ki aynı eğitimcinin dersine girdiği öğrenci zamanı geldiğinde o eğitimciden özel ders alıyor, ne kadar ilginç değil mi ? Demek ki okulda vermediğini – veremediğini özel derste veriyor.

Yardımcı kitaplar aldıran  bazı eğitimcileri bilemeyen – göremeyen Milli Eğitim Müdürlükleri bu özel dersleri de görmüyor iyi mi ?

Her şeyle tek tek Valimiz ilgilenecek değil ya. Milli Eğitim Müdürlükleri de biraz gayret göstersin yani.

Ama gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar, kabilinden işte.

Eski bir reklam sloganındaki gibi “”Altları kuru, keyifleri yerinde.” 

Bir dönemin çok popüler bir hava durumu spikeri vardı, Hülya Uğur. “Havalar nasıl olursa olsun sizin havanız iyi olsun” cümlesiyle tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim olmuştu.  Milli Eğitim Müdürlüklerinde durum böyle. Yardımcı kitaptır, özel derstir vb sorun değil çünkü  onların  havası iyi.

Yukarıda olacak iş mi demiştim cevabı vereyim

Olacak iş değil  ama bal gibi oluyor işte.

* *

Başkan Çetinkaya’ya Güven Artıyor

Belediyenin sosyal belediyecilik hizmetleri de halkın beğenisini kazanıyor.

Karabük Belediyesi  ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik Dost Eller Hayır Çarşısı ve Şehidimiz Ömer Bilal Akpınar’ın ailesinin katkılarıyla yapımı tamamlanan Aşevi, Bayır Mahalle Sosyal Yaşam Merkezi’nde hizmete girdi.

Dost Eller Hayır Çarşısı, ihtiyaç sahibi vatandaşların kıyafet, ayakkabı ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir sosyal yardım merkezi olarak hizmet verecek.

Aşevi ise her gün ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek dağıtarak destek sağlayacak.

Karabük Belediyesi’nin Ücretsiz Mobil İkram Aracı da hizmet vermeye başladı. Geçen hafta Cuma Pazarı’nda esnaf ve vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulunuldu.

Bu üç hizmette belediyenin her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduğunu gösteren, sosyal belediyecilik hizmetleri. Her bir hizmet bence çok önemli ve anlamlı.  Zaten vatandaşlar tarafından da bu hizmetler oldukça olumlu karşılandı ve ilgi gördü.

Başkan Çetinkaya’nın   yukarıda bahsettiğim çalışmaları halk tarafından takdirle karşılanıyor…

Başkan Çetinkaya’nın bu çalışmalarının devam edeceğine ve gelecekte de Karabük için önemli projelere imza atacağına olan inanç ve güven giderek artıyor. Sıkı çalışma temposuyla halkın beklentilerini karşılayan Çetinkaya’nın daha birçok başarılı projeye imza atacağı düşünülüyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınyıldız Classics, “Nerede Olursan Ol” sloganıyla sonbahar-kış sezonuna giriş yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.09.2024 16:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınyıldız Classics, doğadan ve sadelikten ilham alan minimalist koleksiyonuyla 2024/2025 Sonbahar-Kış sezonunu tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, çok yönlü tasarımların yanı sıra yenilikçi ve rahat kesimlerle öne çıkan koleksiyon, modern erkeğin gardırobuna konfor, pratiklik ve pratiklik katmayı hedefliyor. Oyuncu Burak Özçivit ile işbirliğini uzun yıllardır sürdüren marka, yeni sezon için oyuncuyla Paris'te çekim gerçekleştirdi.

Altınyıldız Classics'in, her ortamda ve farklı durumda giyilebilen parçaları günlük ve özel davetler için kombinler sunuyor. Dört ana renk grubuyla şekillenen ve ton sür ton uyumunun ön planda olduğu koleksiyonda, farklı tarzlara hitap eden oldukça geniş bir skala sunuluyor.

Mevsim renklerini yansıtan koleksiyonun odak noktalarından biri, bej ve kahverengi tonlarında tasarlanan kalın dokulu dış giyimler ve şişme montlar. Gri ve ekru parçalar zengin renk yelpazesini tamamlarken, modern stili ve konforu bir araya getiriyor. Lacivert ve ekru renklerdeki kaşe kabanlar da, modern klasik yorumlarıyla koleksiyonun önemli parçaları arasında yer alıyor.

– Hem iş hem de günlük hayatta şıklık sağlıyor

Altınyıldız Classics, üçlü takım elbise konseptiyle cazip bir alternatif sunuyor. Ceket, worker ceket ve pantolonu bir arada sunan bu tasarım, klasik takım elbise anlayışını yeniden yorumlayarak hem iş hem de günlük hayatta şıklık sağlıyor.

Altınyıldız Classics'in yeni koleksiyonu, şehir yaşamının dinamizmini de göz önünde bulunduruyor.

Outdoor kapsül koleksiyonunda montlar, yelekler ve pantolonlar öne çıkarken, “360 Tech Line” kapsül koleksiyonunda su geçirmez ve kırışmayan kumaşlardan üretilen yüksek performanslı ürünler dikkat çekiyor.

“360 Tech”, esneyen yapıdaki kumaşı sayesinde yüksek konfor sunarken, su geçirmez ve teknik bir yapıya sahip kumaşlar, gün boyu rahatlık vaat ediyor. Hafif ve esnek yapısıyla bu koleksiyon, modern yaşamın hızlı temposuna uyum sağlarken sade bir şıklığı beraberinde sunuyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331