Her Telden (1 Temmuz 2021)
İlgili Haberler
Yorumlar12
Karabükspor bitti, Karabük de futbolda bitti. Kimse boşuna debelenmesin bunlarla birlikte Karabük de sosyal hayatta bitti. Gençler için Karabük artık sadece memleket hasreti çekilecek bir yerden başka bir şey olmayacak.
Seçimlerden seçimlere SİMİLASYON GÜZELİ KARABÜK. en kısa işin özeti bu.
Siyasiler Belediye başkan adayı seçiminde o alan ile ilgili hem bilimsel eğitim almış (Mimar, Çevre Mühendisi, Şehir Plancısı, Peyzaj, Mühendisi Kamu Yonetimi Yüksek Eğitim. Dr. Prof., İktisat Dr. Prof ) olan ayrıca yönetimsel ve toplumsal liderlik vasıfları olan kişiler seçmelidir. Bu o şehir için önelidir Siyasiler sizlere yani seçmene bu doğrultuda aday sunmuyor ise bi diğer siyasi kuruluş yada bağımsız aday bu durumu kullanıp aday çıkartabilir. Aday olabilir. Safranbolu Belediye başkanı Mimar mesela kısmen ilgi alanına giriyor. Artık siyasi partilerde de bilimselliği uygulaması lazım tüzüklerini değişiklik yaparak belirterek, Seçimlere 2,3 yıl öncesinde yukarıda belirtilen şartlarda en az 5 adet belirleyip yetiştirmesi lazım... Yoksa birileri sinsice akıllara çıkarları, menfaatleri için yön verir... Bu durum Vekiller içinde uygulana bilinir? Hangi vekil kanun mevzuat yazmada uzmandır. Hala yürütmeye uygulama olarak hizmet yapmaktadırlar. Oysa Yasama Kanun ile yürütmeyi yönetir ve yeniler... Önümüzdeki seçimlerde yeni nesil seçmen bu doğrultuda inisiyatiflerini kullanma ihtimali yüksektir. Dayatma aday durumunda, Bağımız adaylar artabilir ve Seçmen bu adayları tercih edebilirler.
Bir sivil toplum örgütünün yani özçelik iş sendikasının şube seçiminde "siyasi partilerin taraf olmaması gerekir " diye daha önce yazmıştık. Sebebi ise her siyasi görüşten arkadaşların her iki adayıda destekleyebilirler gibi görüş belirtmiştik. Olaki bir siyasi partinin desteklediği aday seçimi kaybetti. Sonuç ne olur. Bir siyasî partilerin görevi toplumsal birliği barışı sağlamaktır. Ayrıştırıcı ötekileştirici dil insanlarımıza zarar verir.
KARDEMİR BÜYÜYOR KARABÜK BÜYÜYOR YAZISININ DERHAL KALDIRILMASI YERİNE KARDEMİR BÜYÜYOR KARABÜK KÜÇÜLÜYOR YAZILMASININ DAHA DOĞRU OLACAĞI KANAATİNDEYİM
Geçmiş belediye başkanı Hüseyin Erer bey hakkında atıp tutanlar şimdi nerede acaba. Çarşıya 2 adet tuvalet yaptı bunu kim hangi gerekçeyle kapattı. Şirinevlerin bir göbek yüzünden trafiği yüzünden demediğini bırakmayanlar hani nerede. Merdivenle köprüyle her şey bitmiyor. BÖYLE GİDERSE HÜSEYİN ERERİ MUMLA ARAYACAĞIZ. DEMEDİ DEMEYİN. ANTİ PARANTEZ HER İKİ OYUMU RAFET BAŞKANA ATMIŞ BİRİ OLARAK PİŞMAN BİRİ OLARAK YAZIYORUM .
Hazine ve Maliye bakanlığı bilgi toplama ve bilgi işlem konularında gelişen dijital teknolojik imkanlar doğrultusunda daha yeni düzenlemeler, eylem planları yaparak tamamlamaya çalıştı. çalışıyor. Şuan her hala her şey beyan usulü, Futbol Kulüplerinde belki şirketlerde bile tutanak ile harcama yapılıyor. Kayıt dışına zemin, yol, bir akıl veren yada kanun yapımında mevzuat hazırlayan kesimlerce, bu tasarı bilinçli yapılıyor gibi... Örnek verirsek VATANDAŞ MAL VE HİZMET ALIŞVERİŞİNDE FİŞ/FATURA TAHSİLAT MAKBUZU almasa devletine milletine karşı vergi ve kayıt dışına ortak olup SUÇ İŞLİYOR. DİNEN de hakka girmiş oluyor denenebilir mi? Bu seçeneği yapanda ülkemizin siyasi sorumluları, onları yönlendiren menfaatleri gereği kimdir? Bu birey olmaz. Gurup bir kesim olması daha mantıklı? Yeni ekonomik paketinde "850 BİN ESNAFA BEYANNAME ZORUNLULUĞU VE VERGİ MÜKELLİFİYETİ OLMAMASI" bir ZAAAF var farkında mısınız? Bu çalışmayı durumu, Sn Cumhurbaşkanı bir hizmet olarak söyledi. İşte burada bir soru işareti var. Bir KAYIT DIŞINA ZEMİN bu teklifi hazırlayanlar, siyasileri yönlendiren, cımbız ile irdelenmeli neden mi? Bakın 850 BİN KÜÇÜK ESNAFDAN VERGİ ALMAYIN, AMA KAYIT ALTINDA OLSUN. KONU BU BEYANNAME ZORUNLULUĞU OLMAMASIDIR . İleride bu esnaf üzerinde kayıt dışı işlemlere neden olacaktır. Zemin oluşturacaktır. Tabii bu yorum tamamen yapılan açıklamalar doğrultusunda dır. Detayları tam ortaya çıktınca biraz daha netleşir. Hazine maliye daha yeni bilgileri toplama bilgi havuzu oluşturma ve bilgi işleme hazırlıkları yapıyorken. MASAK'IN yazınızda yazdığınız gibi alt yapıda olduğu kayıt dışında takipte çok iyi oldukları soru işareti. Olsaydı daha dün kripto parada yaşananlar, tosuncuklar, futbol kulüpleri vs. olmazdı. 15 Temmuz sonrası bu kurum yapılanması nasıldır nedir? değişiklik olmuş mu dur? Hiç haberi bile çıkmadı. Ülkemiz için KAYIT DIŞI Karabükspor olsun diğer kulüpler ile ticari faaliyet bulunan gerçek ve Tüzel kişi herkes için önemlidir. ÇÜNKÜ PARANIN karşılığı ve kullanımı EMEK ve DOĞAL KAYNAKTIR. Ülkenin emeği ve Sahip olduğu doğal kaynağında Herkesin sorumluluğu vardır. Takip edilmezse bir kesim alıp götürür. Sonra sisteme sokarak borç verir, tekrar götürür... Hile ve Akıl oyunları ile...
karabukspor konusunda vergi ve sgk. taksitleri odeniyormu ? bizim bilgimize gore 3 taksitler gelmis olmali sayin vekiller sozlerinde duruyorlarmi gerekli desteyi sagliyorlarmi bu borclar ne durumda kongre olacakmi yeni donemde neler olacak ?
sevgili sayin Ahmet bey Mevcut karabukspor baskani da kendi yonetimi tarafindan suc duyurusunda bulunuldu bu suclamalar nelerdir ne gibi suclamalarda bulunuluyor iddanemeler nelerdir.bilgi verirmisiniz.
Şirinevler özellikle Eğitim Araştırma hastanesinin içi ve dışı çok bakımsız ve pis görünüyor.


