Her Telden (11.Nisan.2017)
İlgili Haberler
Yorumlar11
örnek olsun diye veriyorum yasal olarak bir mahsuru yok tersine hem piyasaya hem yatırımcıya yanındayız güveniyoruz mesajıyla prestij bile katan bir eylem...sadece örnek olarak iki farklı kademedeki şirket çalışanının alım bildirimini gönderiyorum.. sayın ayhmet GÖLBEK lütfen bu istegimizi genel müdürümüzle paylaşın....... SÜREKLI BILGILERE ILISKIN ÖZEL DURUM AÇIKLAMASI Yapılan Açıklama Düzeltme mi : Açıklama Ad Soyad / Ticaret Ünvanı : Muhterem Kaan TERZIOGLU Hayır Görev : Varsa Birlikte Hareket Eden Diger Gerçek-Tüzel Kisiler : Genel Müdür 02/12/2016 tarihinde Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S. payları ile ilgili olarak; 8,90 TL fiyattan 11.200 adet payın alıs islemi tarafımca gerçeklestirilmistir. Bu islemle birlikte Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S. sermayesindeki paylarım 02/12/2016 tarihi itibariyle %0,001 olmustur. Islemin detaylarına iliskin bilgiler asagıdaki tabloda verilmektedir. Konu : Pay Alım Bildirimi Tüzel Kisi Adına Bildirimi Yapanın Adı Soyadı: Adres : TURKCELL KÜÇÜKYALI PLAZA AYDINEVLER, MAH. INÖNÜ CAD. NO:20 B, ISTANBUL Telefon / Faks : TURKCELL ILETISIM HIZMETLERI A.S. SÜREKLİ BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMASI Yapılan Açıklama Düzeltme mi : Açıklama Ad Soyad / Ticaret Ünvanı : Murat ERKAN Hayır Görev :GENEL MÜDÜR YARDIMCISI Varsa Birlikte Hareket Eden Diğer Gerçek-Tüzel Kişiler : 02/12/2016 tarihinde Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. payları ile ilgili olarak ; 8.93 TL fiyattan 22000 adet payın alış işlemi tarafımca gercekleştirilmiştir.Bu işlemle birlikte Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. sermayesindeki paylarım 02/12/2016 tarihi itibarı ile %0.001olmuştur. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda verilmektedir. Konu : Pay alım Bildirimi Tüzel Kişi Adına Bildirimi Yapanın Adı Soyadı: Adres : Telefon / Faks : TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş.
Sn Karabük , Hangi büyük hisse dediğiniz için bariz bir örnek verecegim tcell hisselerinde 8.9 lara kadar anlamsız spekulatif(hissede posizyon almış açık satış yapmış grubun katkısıyla) bir düşüşte biz ky nin imdadına ilk önce yönetim kurulu başkanı sonra genel müdür ardından birer alt kademe direktörler kendi şahsi hesaplarına hisse alarak ,şirkette olumsuz bir durum bulunmadıgını tahkim kararlarının işlerini şirketi etkilemediğini hisse sahiplerine örnek olmak için en zor günlerde şahsi hesaplarına alım yaptıklarını görürsünüz.okuyup görmediyseniz size teker teker sunabilirim... bir konuda haklı olabilirsiniz şirketin ucuzlugunu sadece söylem ile degil eylem ilede dile getirmek şahsi hesaplarına kardemir hissesi alarak biz güveniyoruz sizde güvenin denmesi lazım...burada sayın genel müdüre sesleniyorum ....en azından tcell hisselerinde yakın zamanda yapılan destek gibi şahsi alımlarla biz ky ya güven verin..işte ozaman tüm çatlak sesler kesilecektir.
temel analiz adlı yorumcu arkadaş. Şirkete olan güveni ifade etmenin de binbir türlü şekli var. Haddini aşan taahhütler vermekle olmuyor bu işler. Hangi büyük şirket yöneticisi çıkıp ta şirket hisseleri konusunda garanti verebiliyor? Koç mu Sabancı mı veya diğer büyük halka açık şirketler mi? Onların bu garantiyi verecek güçleri yok mu? Tabi ki var ama onlar lafını bilip de konuşur. Şuurlu ve bilinçli bir şekilde. Halka açık şirket yöneticisi bilinciyle. Dikkat ederseniz yorumdaki konu şirketin durumu veya analizinden ziyade yöneticinin yaptığı açıklamayla ilgilidir. Bir kaç forum yorumunu buradaki yorumlarla nasıl bağdaştırdınız onu da anlamak mümkün değil. Onlara yorumunuzu da buradan değil bahsettiğiniz forum sitelerinden verin isterseniz. Ayrıca, uslubunuza dikkat çekmek isterim. Troll üslubu kullanmayın lütfen. Hissesi olup olumlu şeyler duymak isteyenleri bu şekilde tatmin etmek yanlıştır. Onlara projeleri , beklentileri hedefleri anlatmak doğrudur ama garanti vermek için bunun bir dayanağı olması gerekir. Varsa bu dayanağı da açıklaması gerekir. Tamamı borsada işlem gören şirket hisseleri için böyle bir garanti verilemez. Bu olsa olsa bir beklenti bir hedef bir temenni olabilir. Bir genel müdürün de garanti vermek ile beklenti ve hedef koymak ayrımını yapabilmesi gerekir. Ben yatırımcı olsam , genel müdürün bu garantisine istinaden gidip kağıt alsam ve kağıtlar yükselmese ne olacak? Gidip genel müdürün yakasına yapışmam gerekmez mi? Yani bu dengeler hassastır. Genel müdürün de bu hassasiyete riayet etmesi gerekir.
ilk önce karabük sonra karabüklüyüz forumlarda konyalı yetti arkadaş her yerde kardemiri kötüleme huyundan vazgeç..geçen forumlarda konyalı adıyla dolar 4.5-5 olacak kardemir batacak diyen adam cumhurbaskanı basdanısmanı hakkında asılsız iddalar ortay attı doları dolarda terste kalmış dolar 5 olacakmış gibi..genelmüdür destek çıkınca çılgına döndü..nedir amacın açıga hissemi sattın ...1.ceyrek rekor beklenti öncesi pozisyonmu alamadın yada çarşaf çarsaf ilanlar verenlerin piyonumu oldun...kesin savcılıga şikayet edilmelisin spk vs kesmez.
forumlarda kardemir hakkında yalan yanlış bilgilerle hissedarları korkutan çakal cukala çok iyi bir cevap vermiş .sayın müdürün şirketine güveni döviz üzerinden ardından bist hisseleri üzerinden 15 temmuz sonrası ekonomik saldırıya geçen hainlere güzel bir cevap olmuş..bakalım şimdi bu beyanatı kimler begenmeyecek..hissesi olup olumlu şeyler duymak isteyen kardemir yatırımcılarımı yoksa aklında binbir tilki dolaşan neye kime hizmet ettiği az çok belli olan kesimmi....forumlarda sosyalmedyada bu tip olumsuz söylenti yayanları başbakanlıktan tutun spk sitesindeki şkayet bölümüne kadar küçük ortaklar olarak şikayet etmeye davet ediyorum.
SAYIN GÖLBEK 1. GENEL MÜDÜRLE YAPTIĞINIZ SOHBETTE SÖZLEŞME HAKKINDA NEDEN SORU SORMADINIZ.. 2.%30 DEDİĞİNİZ YÖNETİM KURULU ZAMMIDIR.PEKİ SPK TARAFINDAN İZLENEN ŞİRKETTE BU ZAM YAPILABİLİYOR MU? 3.KAPSAM DIŞI PERSONEL HER AY SABİT FİKS MAAŞA KİTLENDİ.VERGİ DİLİMİ AYNI.KAPSAM DIŞINA YÜZDE ZAM YAPILABİLİR Mİ? 4.KARABÜK DIŞINDAN GELEN KARDEMİRE İŞ BAŞI YAPAN FORMEN MUHENDİSİN ALDIĞINI KARDEMİRİN ÖZ EVLATLARI ALAMIYOR MU? 5.SENDİKANIN İSDEDİĞİ %41 TOPLAM ORANA KARŞI İŞVEREN NE SUNDU? 6.SÖZLEŞME MASASINA İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRÜMÜZ VARSA GENEL MÜDÜRÜMÜZ VE ŞUBEMİZ OTURUYOR..BUNDAN ÖNCE AKYEL DE KATILIRDI NEDEN HİÇBİR TİS GÖRÜŞMESİNE İŞTİRAK ETMEDİ BEYEFENDİ. 7.3 NİSAN GİBİ ÖNEMLİ BİR GÜNDE SAYIN AKYEL NEDEN KARABÜKTE HİÇBİR PROGRAMA İNTİKAL ETMEDİ KATILMADI? 8.SENDİKACILAR ARASINDA DİLE GETİRİLEN KOLTUK MUHABBETİ SÖZLEŞME ARİFESİNDE DOĞRU MU? AYIP DEĞİLMİ ŞİMDİ KOLTUK ZAMANIMI İŞÇİ HAKEDİŞLERİMİ? 9.BU SÖZLEŞME İYİ BİR SÖZLEŞME OLURMU? EVET HAYIR REFARANDUMU VARKEN BU TİS GÖRÜŞÖELERİNİ HÜKÜMET KULLANABİLİRDİ.? 10.RAFET VERGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPMIŞ.ÇELİK İŞÇİSİNE AÇIK ÇEK DİYE.HER ÇELİK İŞÇİSİNİ EV SAHİBİ YAPMAK İÇİN.BU ADAMIN GÖREVİ BU DEĞİLKEN (HERKES TAKDİR EDİYOR) NEDEN ASLİ GÖREVLİLER DEĞİLDE SAYIN VERGİLİ BUNU DİLE GETİRDİ.VEKİL OLARAK ADAY MI OLACAK? OLURSA MHP 2-0 ALIR.
Kardemir Yönetim Kurulu üyelerinin çoğu tüccarlıktan esnaflıktan vs gelmiştir. Karabükteki bir çok iş adamının da kökeni böyledir. Bunun kötü bir tarafı yok tabi ki kendilerine çağa uydurabildikten sonra ama devir artık o devir değil. Onlara bu tür üretim artışları cazip gelebilir ama üretim miktarıyla övünmek 1980 -1990 larda kaldı. Şimdilerde iyi şirketler AR GE leriyle , ürün kaliteleriyle, nitelikli çalışanlarıyla (ki Kardemir'in en büyük handikaplarından biri) , uyguladıkları modern yönetim sistemleriyle , uluslararası başarılarıyla , yarattıkları markalarla, teknoloji kullanımları ve teknolojik yatırımlarıyla övünüyor. Hisse senetlerinin fiyatının artacağını garanti ederim gibi kof ve desteksiz laflarla değil. Siz şirketi geliştirin , hisse senedi fiyatları zaten aratacaktır. Siz sadece görevinizi yapın ve şirkete değer katın. O zaman çığırtkanlığa gerek kalmadan hisseler yükselecektir zaten. Aman yapmaya çalıştığınız şey ve açıklamalarınız Sermaye Piyasası Kurulu'na göre eski adıyla "manipülasyon" , yeni adıyla "piyasa dolandırıcılığı" kapsamına girmesin dikkat edin Sn. Ercüment Bey ve Yönetim Kurulu Üyeleri.
Sanırım Ercüment Bey tribünlere oynuyor. Yapılan açıklamalar bunu gösteriyor. Üretim rekorları kırılıyorsa bu, zamanında kapasite artışı ve mamul çeşitliliğini öngörerek yatırımları zamanında yaptıran önceki yöneticilerin öngörüsünün başarılı olduğunu gösterir. Zamanında yapılan kok fabrikaları , yüksek fırın, lojistik altyapı yatırımları, çelikhane yatırımları vs 'nin beklenen sonucudur bu üretim artışı. Hatta geç bile kalınmıştır. Kendi döneminde şirket şaha kalkmış algısını yaratmaya çalışıyor ama bilenlere pek bir şey ifade etmiyor bu çaba. 90'lı yılların modası geçmiş pazarlama stratejileri bunlar. Biraz da daha modern ve stratejik yönetim sistemlerini yansıtın. Örneğin üretim miktarı dışında şirkete ne değer kazandıracaksınız , çalışanlara ve diğer menfaat sahiplerine ne vaad ediyorsunuz? Hangi modern yönetim sistemlerini ve hangi güncel gelişmeleri adapte edeceksiniz şirkete? Hangi modern IK sistemlerini yürürlüğe koyacaksınız? Pazarlama ve kalite anlamında neler yapacaksınız? Hep cepten yemeden biraz da bunları anlatsanız .
Sn Ercüment Bey acaba kendi şahsi sermayesiyle mi Kardemir kağıtlarının artacağını garanti ediyor. Zira böyle bir garanti ancak o şekilde verilebilir. Ben şirketi kar ettireceğimi garanti ederim ve böylelikle de hisse fiyatlarının artacağını beklerim diyebilir pek tabiki ama kağıtlar artacak diye garanti vermesi ya bu işleri bilmiyor anlamına gelir ki buna ihtimal vermiyoruz ya da piyasaya amiyane tabirle gaz vermek olur. Ama bilmediği bir şey var ki Kardemir kağıtları hiçbir zaman gazla tozla hareket etmez. Asıl piyasayı yanlış yönlendiren kendisidir şu anda. Zira 500 milyon dolar borcun 20-30 milyon dolar faaliyet karıyla ödenmesi mümkün değildir. Kağıt fiyatlarını artırmak amacıyla bu çıkışları yapıp sonra da Şirket beklenen performansı gösteremezse SPK nezdinde suçtur haberi ola. Kendisine SPK 'nun kamunun aydınlatılmasına ilişkin tebliğlerini iyice okumasını öneririz.
Demek % 30 zam ama bu kaç yılı kapsıyor.Onu anlatsalardı size o çok iyi bilenler sayın yazar.İşçiye %5,%5,%5,%5 iki yıl için toplam %20 ye ne derler acaba hemen kabul ederler.Çünkü şuan çok rahatlar sayın yazar yönetim isterse bu söylediğim rakamın altında bile zam yapsa hiç sesleri çıkmaz.


