Karabük Belediye Başkan Adayı Kim/Kimler Olacak Ya Da Olmalı ?
Geçen yazdığım yorum haber de Karabük’te herkes Milletvekili adaylarına kilitlenmişken bir o kadar önemli olan hatta belki daha da önemli olan Karabük Belediye Başkanı kim/kimler olmalı demiştim.
Karabük’ün duayen gazetecisi olarak kabul gören Ahmet Gölbek Abiyle sohbetimiz de gündem konuşurken Ahmet Abi bu konuya dikkat çekmişti aslında.
Karabük’te alttan , yeni bir kuşak yetişiyor mu, geliyor mu ? Gizli cevherler var da öne mi çıkamıyor, yeni kuşakların önü mü kapatılıyor, Karabük dar bir çerçeveye mi sıkıştırılıyor gibi konular aslında Karabük’ün geleceğini şekillendirecek önemli konular.
Hakikaten genç, dinamik, ufuk ve vizyon sahibi gençler Karabük’te yok mu, yoksa önleri mi kapatılıyor. Peki varsa öyle gençler cesaret göstererek ön plana mı çıkamıyorlar yani özgüvenleri mi düşük, kaldı ki öyle ise zaten o gençler Karabük’ün sorunlarını çözemez.
Ben açık çağrı yapıyorum. Genç, vizyon sahibi, bilgili, yetenekli gençler siyasi arena da yer bulmak istiyorlarsa köşe yazılarım kendilerine bila bedel açıktır. Gelsinler, kendilerini, projelerini, vizyonlarını, kafalarındaki Karabük’ü anlatsınlar ben de Karabük ve kamuoyunun genel çıkarına hizmet olarak bila bedel kendilerini tanıtayım.
Karabük’ün yetişmiş köklü siyasetçiye ihtiyacı olduğu gibi genç siyasetçiye, yeni ufuklara da ihtiyacı var çünkü.
Yemek Fiyatları -Serbest Piyasa- Kalite…
Ahmet Abi, işçi ve memur kesiminin yemek fiyatlarındaki farklılıklardan şikayetçi olduğunu da söylemişti bana. Aynı yemek örneğin işkembe çorbası bir yer de başka fiyat , başka yer de başka fiyat. Pide öyle, poğaça öyle vs. vs.
Yani aynı ürün aynı içerik farklı fiyatlara satılıyor bunun bir fiyat tarifesi yok mudur, denetleyeni yok mudur şeklinde bir yorum haber yaparak, ilgili oda başkanını da arayacağımı ifade etmiştim.
Sağolsun başkan benden hızlı çıktı, yazıdan sonra beni arayarak ilgili konuda bilgiler verdi. Karabük Kahveci, Lokantacı, Otelci, Pastacı, Fırıncı ve Bakkallar Odası Başkanı Fikret Arslan, seçileli ve göreve başlayalı 5 ay kadar oldu bilindiği gibi. Tekraren hayırlı /uğurlu olsun görevi Allah utandırmasın inşallah…
Başkan Arslan benden önce biraz başıboş bırakılmış bu konu. Tüm ülkeyi hatta dünyayı etkileyen pandemi gelince iyice kalmış. Bir tarife ve fiyat politikası belirlenememiş, dedi. Hızlı bir çalışmayla yemek tarifesi çıkarttıklarını ifade etti.
Başkan son dönemde piyasa da her türlü ürünün fiyatlarının neredeyse günlük yükselmekte olduğundan fiyat konusunda bir ayar tutturmanın çok da kolay olmadığını da ifade etti. Bugün belirlene fiyatların bir ay sonra alımının fiyatları değiştiği için mevcut yemeklerinde fiyatının değişmek zorunda kalındığını söyledi. Piyasaların oturmasının çok önemli olduğunu ifade etti.
Fiyat farklarının hem serbest piyasa da rekabet koşullarından olabileceğini hem de ürünlerin içeriği ve kalitesiyle alakalı olabileceğini söyledi. Yani bir poğaça mesela… Tereyağından yapan olabilir, katı yağdan yapan olabilir, sıvı yağ kullanan olabilir bu da fiyatlara farklı şekilde yansıyabilir. Diğer tüm ürünler de bu örnekteki gibi olabilir.
Yani hem içerik hem serbest piyasadaki rekabet koşulları fiyatları etkiliyor ve standart fiyatın önüne geçiyor. Odanın belirleyeceği fiyat tarifesinde üst fiyat belirleniyormuş. Örneğin bir pidenin üst fiyatı 50 TL olarak oda tarafından belirlenmiş ise, pideci 50 TL’nin üstüne bu pideyi satamıyor. Belediye de bu fiyat tarifesi üzerinden denetlemesini yapıyor. Ama işte bu serbest piyasa ve rekabet devreye girdiğinde 50 TL’den aşağıya satabiliyor, üstüne satamıyor. Denetlenen üst fiyata satış var mı konusu.
Bugünlük bu kısmını yazmış olayım Başkanın açıklamalarının devamını yarın ki köşe yazımda devam ettireceğim inşallah.
OSB’ye Döşenen Parkeler…
Geçen yorum haber de yazmıştım. Karabük Organize Sanayi Bölgesi’neyaniağır tonajlı araçların sürekli olarak kullandığı yola parke döşeniyor. Bu konuda yoğun eleştiriler var.
Bu milli servettir, bunun uzmanı olmaya da gerek yok herkes bilir ki bu parkeler kısa süre içinde kırılır, dökülür ardından tamiratlar tadilatlar derken buraya harcanan paralar yazık olur, deniliyor.
Kaldı ki şimdiden yapılan kısmında bozulmalar, eğilmeler, bükülmeler olmaya başladı. Yani daha yapımı sürerken yollar bozulmaya başladı bile.
Konuyla ilgili görüş belirten çevreler bu işin yanlış bir iş olduğunda, yanlış bir tercih olduğunda hemfikir. Bakanlığın kararı deniliyor, Bakanlık böyle istedi , deniliyor. Bakanlık böyle bir kararı neden- nasıl- niçin vermiştir, bilemiyoruz, deniliyor.
Farklı bir bakanlık ama hatırlayınız Eskipazar Devlet Hastanesi’nin de tüm işlemleri ilgili Bakanlık tarafından yapılmıştı. Hastane yapılmasının üzerinden 1 yıl geçti -geçmedi kaydı. Bugün hala kullanılamıyor. Orada yoldan geçen bir Eskipazarlıya sorsalar oraya hastane yapılmayacağını, kayacağını söylerdi, deniliyor.
Bu konuda da ise bırakın uzmanı o yoldan geçen bir şoförü durdurup sorsalar, OSB’ye parke taşın olamayacağını, paraların boşa heba edileceğini söyler, diyorlar…
Bu paralar devletin- milletin hepimizin parası. Milli servet göz göre göre parke olarak döşeniyor, bu yanlıştan ilgili Bakanlık mutlaka dönmeli, diyorlar.
Bakalım dönülecek mi yoksa Karabük’te Eskipazar Devlet Hastanesinin kaydığı gibi, havuza dönüşen tapu müdürlüğü binası gibi, Katı Atık Bertaraf tesisinin kaydığı gibi, KBÜ stadyumunun kaydığı gibi, döşenen bu parkelerle boş yere paralar kayacak mı, kayıp gidecek mi ? Ve diğer kayan yerlerde olduğu gibi de herkes bunu durup izleyecek mi, kimse çıkıp müdahale etmeyecek mi, diyorlar…
Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ