Topcuoğlu’nun “Aşk Her Şeyi Yener” Adlı Romanı Çıktı

Şafak Zeki Akca
Yayın Tarihi: 21.08.2024 13:25 |Güncelleme: 05.10.2024 08:05
A+ A-

1980 yıllarından bugüne tanıdığım değerli bir Eğitimci, Öğretmen, Ticaret Lisesinde okuyan tüm öğrencilerin tanıdığı ve Karabük’te belli kesimler tarafından sevilen bir isim, ALİ CENGİZ TOPCUOĞLU “Aşk her şeyi yener”  adlı romanı çıktı.

Henüz daha okuma fırsatım olmadı ama en yakın zaman içersin de okuyacağım. Kendisinden de aldığımız bilgilere göre Karabük’te bir imza günü düzenleyecek, imza günü’nü sizlere buradan duyuracağım. Sayın hocama başarılar diler, göndermiş olduğu biyografisi aşağıdadır.

ALİ CENGİZ TOPCUOĞLU

Kastamonu ilinin Araç ilçesi sağlık merkezinde, 01 Eylül 1955 tarihinde dünyaya geldi. Bir yaşında ailesi Karabük’e göç etti. İlköğretimini Cumhuriyet, Anayasa ve Yenişehir ilkokullarında; orta öğretimini de Yenişehir Ortaokulu ve Demir-Çelik Lisesi’nde tamamladı. Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu Turizm İhtisas Şubesi’nden mezun olduktan sonra, Eylül 1977’de Karabük Ticaret Lisesi’nde meslek dersleri öğretmeni olarak göreve başladı. Aynı yıl, Karabük Halk Oyunları Yaşatma Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı ve bu dernekte uzun yıllar yönetici olarak görev yaptı. Daha sonra öğretmenlik görevine İzmir Çiğli Şehit Ali Karaoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam etti ve tam 42 yıl 11 ay 11 gün süren öğretmenlik hayatını yaş nedeni ile emekliye ayrılarak tamamladı. Uzun görev yıllarında öğrencileri ile mezunlar yıllıkları çıkardı, okul geceleri, okul gezileri, piknikler yaptı. Güzel yurdumuzun dört bir yanına düzenlediği gezilerle öğrencilerine yurdumuzun doğal ve tarihi değerlerini tanıttı. Tay Dergisi, Araç Haber, Türkiye, Batı Karadeniz Ekspres, Sabah, Hürriyet Gazetelerinde yazı, şiir ve yorumları yayınlandı.   Yıldızlar Yere İnince adlı bir şiir kitabı ve “Aşk Her Şeyi Yener” adlı bir romanı yayımlandı. Uzun yıllar Karabük Kültür ve Sanat Derneği’nin etkinliklerine katıldı. Yazmaya devam ediyor ve bir şiir, bir anı ve bir romanı daha tamamlanma aşamasında.

ÖNSÖZ

Hepimizin hayatında inişler, çıkışlar vardır. Hiç ummadığımız anlarda hiç beklemediğimiz olaylarla karşılaşırız. Gün olur, isteyerek ya da istemeden, bilerek ya da bilmeden, yakınlarda ya da uzaklarda birileri çıkar karşımıza. Ve bu karşımıza çıkan insanlar ya kısa süreli bir misafirlikten sonra hayatımızdan çıkarlar ve unutulur giderler. Ama bazıları vardır ki ömür boyu sürecek bir öyküyü başlatırlar ve sürdürürler.

Bu kitapta anlatılan olay, 70’li yılların ortalarından günümüze süren bir aşkın öyküsüdür. Garip bir aşk öyküsüdür. Garipliği; sevenlerin onlarca yıl birbirlerini görmeden, sadece yazışmakla ve çok seyrek telefon konuşmaları ile yetinmeleri ve günümüze kadar birbirlerini sevmeyi sürmesindendir. Başkentte yüksek okul öğrencisi olan bir işçi çocuğu ile güney illerimizden birinden bir kara gözlü kızın beklenmedik karşılaşmaları ile başlamıştır öykü. Genç kızın kaderi midir onları karşılaştıran, yoksa delikanlının kaderi midir? Bu sorunun karşılığını vermek mümkün değildir elbet. Gerçek olan şudur ki; sevginin gücüne, yüceliğine ve temizliğine inanmış iki kişi olarak yaşamlarını sürdürmüşler ve içlerine attıkları özlemlerini sevgilerinin gücü ile bastırmaya çalışmışlardır.

Bu kitapta, aşk öyküsü ile birlikte sık sık iktidar değişen bir ortamda ve ülkeyi kurtarma iddiası ile gençlerimizin birbirlerini vurduğu yıllarda, sağ görüşlü bir gencin okumak, meslek edinmek ve sevdiğine kavuşmak için verdiği mücadele de anlatılmaya çalışılmıştır. Bütün sevenlerin sevdiklerine bir an önce kavuşması dileğiyle…..

 

Yorumlar

  1. Ali Cengiz Topcuoğlu

    Çok uzun yıllarımı verdiğim, tam 36 yıl öğretmenlik yaptığım ve asla unutmadığım, asla kopmadığım güzel şehir Karabük’ün başarılı bir medya organında haber olmak çok gurur verici. Hepinize sonsuz teşekkürler. Yakında imza gününde buluşmak umuduyla hepimize sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SAMSUN (AA) – Samsun İl Jandarma Komutanlığınce eylül ayında yürütülen faaliyetlerle ilgili açıklama yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca halkın huzuru ve güvenliği, kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında eylül ayında gerçekleştirilen uygulama ve denetimlerde 144 bin 336 şahıs ve 54 bin 311 araç sorgulandığı belirtildi.

Uygulamalarda 655 aranan kişinin yakalandığı, 19 kayıp kişinin bulunduğu aktarılan açıklamada, “51 tabanca, 39 av tüfeği, 889 mühimmat ele geçirilmiştir. 182 uyuşturucu ve kaçakçılık olayı meydana gelmiş, 201 şahıs yakalanmış, 12 şahıs tutuklanmıştır. Operasyonlarda 57 bin 948 gram kubar esrar, 43 bin 140 makaron, 3 bin 803 gram sentetik uyuşturucu, 8.915 adet sentetik ecza hapı, 2 bin 152 kök kenevir, 667 gram toz esrar, 73 gram kenevir tohumu, 51 gram kokain, 20 uyuşturucu kullanma aparatı, 10 gram eroin, 7 gram afyon sakızı, 7 kök skunk, 5 hassas terazi, 11 sahte altın, 9 tarihi obje, 7 kilogram tütün, 4 cep telefonu ele geçirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce eylül ayında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 2, DEAŞ silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 1, THKPC/TKP-ML silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 1 olmak üzere 4 kişinin yakalandığı, 1 kişinin tutuklandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 23 olaya müdahale edilmiş, 23 müşteki-mağdur ve 9 şüpheli tespit edilmiş, ayrıca 16 faili meçhul olay şüphelisinin tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefetten 1, uyuşturucuyu özendirmeden 3, terör örgütü propagandası yapmak suçundan 12, yasa dışı bahisten 1, erişim engelinden 42, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan 1, müstehcenlik suçundan 12, genel güvenliği tehlikeye sokmadan 5, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan 2 açık kaynak araştırma raporu düzenlenmiştir.

Trafik Şube Müdürlüğü emrinde görevli jandarma timlerince 50 bin 14 araç kontrol edilmiş, 16 sürücünün sürücü belgesine el konulmuş, 337 araç trafikten men edilmiş 2 bin 119 araç ve sürücüsüne çeşitli kural ihlallerinden 5 milyon 507 bin 83 lira cezai işlem uygulanmıştır. 895 sürücüye hız sınırını aşmaktan, 144 sürücü ve yolcuya emniyet kemeri takmamaktan, 120 sürücüye sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 79 sürücüye seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmaktan, 18 sürücüye alkol veya uyuşturucu maddenin etkisindeyken araç kullanmaktan, 863 sürücüye de diğer maddelerden cezai işlem uygulanmıştır.”

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427