Coronavirüsü Hastalığı Eğitimi Verildi

Coronavirüsü Hastalığı Eğitimi Verildi

Yayın: 17.02.2020 18:54
Paylaş:
A+ A-

Karabük Sağlık Müdürlüğü tarafından yeni coronavirüs (2019-nCoV) hastalığı ile ilgili dünyadaki gelişmeler ve hastalığın yayılımı ile ilgili eğitim verildi.

Safranbolu İlçe Halk kütüphanesinde gerçekleştirilen Eğitimi  Karabük Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Erkay NACAR , Safranbolu İlçe Sağlık Müdürlüğü Dr. Nermin Akça ve Safranbolu Devlet Hastanesi başhekim yardımcısı Dr. Hüseyin Özer verdi. Eğitime kurum amirleri , okul müdürleri ve muhtarlar katıldı. Eğitimde Cumhurbaşkanlığının yayınladığı genelgeye uyularak  hazırlanan ulusal pandemi planı ve kurumların görev dağılımları ve plana uyumun önemi , enfeksiyon kontrol önlemleri hakkında bilgi verildi.

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Havza’da kasaplar nöbet uygulamasına başlayacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde kasap esnafı, pazar günleri nöbet uygulamasına başlayacak.

İlçede faaliyet gösteren 8 kasap, hafta sonları dinlenme imkanı bulamadıkları gerekçesiyle pazar günleri nöbetçi kasap uygulamasına geçme kararı aldı.

Uygulama gereği pazar günleri ilçede 2 kasap nöbetçi olarak açık kalacak. Nöbetçi kasapları gösteren liste, kapalı olan kasap dükkanlarının camına asıldı.

Kasap esnafı Ahmet Özgül, AA muhabirine, 30 yıldır kasaplık yaptığını belirterek, “30 yıldır tatil, dinlenme ve ailemize zaman ayırma imkanımız yok. Esnaf arkadaşlarımızla aldığımız ortak karar gereği, 28 Nisan Pazar günü itibarıyla nöbetçi kasap uygulamasına geçiyoruz. Pazar günleri iki arkadaşımız nöbetçi olacak. Her gün açık kalmak bizler için yorucu oluyor. Personelimiz hafta sonu izinli oluyor ama biz dükkanımızı açıyorduk.” dedi.

İlk nöbetçi olacak esnaftan Şerif Öngel ise nöbet uygulaması sayesinde hem vatandaşların mağdur olmayacağını hem de kendilerinin istirahat etme imkanı bulacağını kaydetti.