Yenice Belediyesinde İşçilere Yüzde 75 Zam Yapıldı

Yenice Belediyesinde İşçilere Yüzde 75 Zam Yapıldı

Yayın: 26.01.2024 14:23
Paylaş:
A+ A-

Yenice Belediyesinde çalışan 63 işçinin yararlandığı Yenice Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Belediyede kadrolu çalışan işçilere ortalama yüzde 90, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçen işçilere ise ortalama yüzde 75 oranında zam yapıldı.

Toplu Sözleşme; Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Yenice Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Hasan Bağbaşı, Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, İşçi Temsilcileri Doğan Karaaslan, Servet Kayaoğlu ve Sadık Ünal’ın katılımıyla imzalandı.

İmza sonrası açıklama  yapan Belediye Başkanı Zeki Çaylı, “Yenice Belediyesi- Genel İş Sendikamız ile imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi hayırlı ve uğurlu olsun. İşçilerimiz alın teriyle elde ettikleri kazançlarını aileleriyle birlikte güle güle harcasınlar.Şartlar ne olursa olsun kışın ayazında, yazın sıcağında Yenice için emek veren çalışma arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını eksiksiz ve zamanında alması bizim en büyük önceliğimizdir. Benim için de en büyük huzur ve mutluluk budur” dedi.  (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trendyol’a görme engelli kullanıcılar için “Sesli Rehber” özelliği geldi

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.05.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Trendyol, BlindLook işbirliğiyle görme engellileri online alışveriş dünyasına dahil eden Sesli Simülasyon (Audio Simulation) teknolojisini e-ticaret kanallarına entegre etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, görme engelli kullanıcılar, BlindLook tarafından geliştirilen sesli haritalama teknolojisi sayesinde ürün ve hizmetleri yardıma ihtiyaç duymadan kullanabiliyor.

Simülasyon, görme engelliler için ürün ve hizmetleri erişilebilir hale getiriyor ve tam veya kısmi görme engelli bireylerin dijital ürün ve hizmetleri yardıma ihtiyaç duymadan kullanmalarına olanak sağlıyor.

Ekran okuyucu programlarla paralel bir biçimde çalışan teknoloji, herhangi bir web sitesi veya uygulamayı kullanırken alınması gereken aksiyonları sesli bir biçimde aktararak kullanıcıları yönlendiriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, sürdürülebilirliği tüm boyutlarıyla değerlendirerek herkes için kapsayıcı ve uygulanabilir çözümler üretmek üzere çalıştıklarını belirtti.

Temel misyonlarının müşterilerine kusursuz bir e-ticaret deneyimi sunarak pozitif etki yaratmak olduğunun altını çizen Poyraz, “Bu etkiyi daha eşit ve daha kapsayıcı bir dünya adına kullanarak ülkemizde 1 milyon, dünyada 285 milyon görme engelli bireyin özgürce hayata katılma hakkını destekliyoruz. Sesli rehber özelliği sayesinde artık görme engelliler, platformumuzda bulunan 200 milyonu aşkın ürünü inceleyebilecek, kendi kararlarını kendileri vererek kolay ve güvenilir alışveriş olanağından yararlanabilecek.” ifadelerini kullandı.

EyeBrand sertifikalı e-ticaret platformu olmanın kendileri için gurur kaynağı olduğunu aktaran Poyraz, BlindLook işbirliğiyle, “Sürdürülebilir Etki Planı” doğrultusunda hedefledikleri sosyal sorumluluk dönüşümünü hızlandırdıklarını kaydetti.