Yenice Ormanları Gözetim Altında

Yenice Ormanları Gözetim Altında

Yayın: 09.08.2021 21:54
Paylaş:
A+ A-

(Tuğba Yılmaz) Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yaşanan yoğun yangın olaylarının ardından, Yenice ormanları, koruma ve gözetim altında tutulmaya başlandı. Yenice Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Yenice Jandarma Komutanlığı ve Yenice Emniyet amirliği personeli, gözlerini ormanlık alanlardan ayırmıyor.

Köy muhtarları ve sivil vatandaşların da Yenice Ormanlarının belirli bölgelerinde gönüllü nöbet tutarak olası bir yangın ya da duman görülmesi durumunda anında müdahale ediliyor. Özellikle köylerde ve yol kenarlarında yakılan semaver vs benzeri küçük ateşlere bile anında müdahale ediliyor. Bunun yanında Yenice’de vatandaşların şüpheli şahıs ve araç görmesi durumunda Polis ve Jandarma birimlerine haber vermeleri istendi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Jandarmaya Güç Katan Eğitimli Köpekler

Yayın: 02.05.2024 10:22
Paylaş:
A+ A-
Muş’ta İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki 20 dedektör köpek, koku alma yetenekleri ve aldıkları özel eğitimle terörle mücadele, uyuşturucu, kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında jandarmanın en büyük yardımcısı oluyor.
Kent genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda Köpek Tim Komutanlığı bünyesindeki uyuşturucu madde arama, erzak tespit, iz takibi, mayın ve bomba arama köpeklerinden faydalanılıyor.
Eğitmenleri tarafından göreve hazır olmaları ve kondisyonlarının güçlendirilmesi amacıyla her gün 10 aşamalı parkurda eğitim verilen 20 dedektör köpek, akla gelmeyecek yerlere saklanan uyuşturucuyu, arazilerde saklanan patlayıcıları kısa sürede buluyor.
Dedektör köpekler, operasyonlarda jandarma personelinin gücüne güç katıyor.

“Günlük eğitimler verilmektedir”

Köpek Tim Komutanı Uzman Jandarma 6. Kademeli Çavuş Semih Santur, AA muhabirine, İl Jandarma Komutanlığı emrinde 6 farklı branşta 20 dedektör köpeğin bulunduğunu söyledi.
Köpeklerin zorlu eğitimlerden geçtiğini ifade eden Santur, şunları kaydetti:
“Komutanlığımız bünyesinde, uyuşturucu madde arama köpeği, çay ve tütün tespit köpeği, mayın arama köpeği, bomba arama köpeği, erzak tespit köpeği ve iz takip köpekleri mevcut. Köpeklerimize günlük olarak arama ve itaat eğitimi verilmektedir. Köpeklerimiz kondisyon parkurundaki 10 farklı engelden geçmektedir. Dedektör köpeklerimiz, operasyonlarda ve arama faaliyetlerinde en büyük yardımcımızdır.”