Yenice’de Başkan Zeki Çaylı için coşkulu buluşma

Yenice’de Başkan Zeki Çaylı için coşkulu buluşma

Yayın: 25.02.2024 16:00
Paylaş:
A+ A-

Yenice Belediye Başkanı ve MHP adayı Zeki Çaylı Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi aday tanıtım toplantısında “Bizden çok giden oldu ama biz eksilmedik” dedi.

Beste Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu,Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Meşe, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇAYLI’NIN ALKIŞLARLA KESİLEN KONUŞMASI

Programda coşkulu kalabalığa hitap eden Yenice Belediye Başkanı ve MHP adayı Çaylı sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında şunları söyledi; Bu 2019 seçiminden sonraki süreçten bir miktar anlatmam lazım. İki yıl üst üste pandemi ve bu pandeminin arkasından iki yıl üst üste sel bir de 2019’da başlayan yüksek fiyat artışları aşırı artışlar ve bütün bu olumsuzluklara rağmen alabildiğince iyi hizmetler yaptık. Yaptığımız hizmetleri yaşayarak görüyorsunuz. Mesela şöyle diyelim; 2009’da seçildiğimizde bugüne gelindiğinde dostlarımın ayak bastığı her yeri değiştirdik. Yaptığımız dev projelerle ilçemizi turizm kenti yaptık. Ihlamur teras Yenicemizi turizm noktasında farklı bir noktaya getirdi. Ülkemize değil, dünyaya tanıttık ve ödüller aldık. Yenicemizin gururu olduk. Hiç yalan söylemedik. Hayal satmadık. Yalan söyleyenle hayal kuranların Yenice’de ne yapamayacaklarını siz zaten biliyorsunuz. Hayal ve gerçek Yenice halkının tamamen ayırt edeceği kadar akla kara gibi bilinen bir nokta.

Malumunuz demiştim ki istihdamı arttıracağız. Evet Yenice’ye 100 kişinin istihdam edileceği Ihlamur Teras’ı kurduk. Su projelerinde devrim yaptık. Bütün mahallelerin adlarını ayırdık. Depolar yaptık. Yüz yıllık çelik borularla yeni su sistemleri kurduk. Halkımızın piknik yapabileceği her türlü imkanların olduğu Ömer Halisdemir Çıra Pazarı Projesini gerçekleştirdik. İsraf değil tasarruf ederek harcamaları kuruşu kuruşuna vicdani muhasebe yaparak Allah rızası için harcamaya çalıştık. Yemedik, içmedik. İnsanımızın hizmetine sunduk. Uyguladığımız mali disiplinle Yenicemizdeki hiçbir esnafımıza, emeklilerimize ve işçi kardeşlerimize borcumuz bulunmamaktadır. Yenice Belediyesi tarihinde ilk defa her ay maaş alan işçi kardeşlerimize her ay maaş ödeyen belediyeyi ortaya çıkardık. Yenice Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili de her seçim döneminde vaatler vaatler vaatler. Tabii ki vaat edersiniz de vaat ettiğiniz bu konuları bakanlığınız bir şekliyle iptal ederse o zaman açığa düşersiniz. Yenicemizin organize sanayi bölgesiyle ilgili planlaması Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından reddedilmiştir. Geçmiş olsun ama biz İl Başkanım ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkanının katkılarıyla tekrar canlandırmak üzere girişimlerimizi ısrarla sonuna kadar sürdüreceğiz.

Doğalgazla ilgili sürekli yalan dolan, iftira, karalama. Söyleyecekleri hiçbir şey yok. Arsız diyemiyor, hırsız diyemiyor, çalışmadı diyemiyor, içiyor diyemiyor, pavyona gidiyor diyemiyor. Diyecek bir şeyi yok ki. Diyecek bir şey kalıyor. İftira, iftira, iftira. Ama Yenice halkı bu iftiranın hesabını 31 Mart’ta sorar. Şimdi malumunuz doğalgaz 2023 yılında Özal Mahallesi’nden başladı. Özal Mahallesi’nin 3 kilometrelik bölümü yapıldı. Doğalgazla ilgili ilişkilerimiz üst seviyede. Onların bilgisi olmadan bir kelime dahi konuşmadan tamamen onların verdiği bilgilere göre konuşuyoruz. Üç kilometreden sonra en son yaptığımız görüşmeden Özal Mahallesindeki geri kalan kısımla İsmetpaşa Mahallesi’nin büyük bir kısmını 2024 yılında plana aldıklarını söylediler. Ancak burada hemen bir nokta koyalım. Altını kırmızı kalemle çiziyorum. Eğer Kargaz planlamasını, bize gelir revize eder, tekrar Yenice’nin İsmetpaşa dışındaki bölgelerinde de yapalım diye yeni bir protokole oturursa ne kadar yaparsak başımızın üzerinde yeri var.

Belediye bünyesinde çalışan hiçbir çalışan çalışma noktasında kılına zarar gelmeyecektir. O bizim buradan teminatımızdır. Yeni dönemde, eski dönemde pandemi, sel ve aşırı fiyat artışlarından dolayı elde edemediğimiz gerçekleştiremediğimiz projelerin tekrar yeniden elden geçirilerek, revize edilerek planlamasını yapacağımızı da bildirmiş olalım. Buna ilaveten yüz konutluk Yenice’nin dokusuna, doğasına uygun, tamamen alt gelir grupları için belediyemiz işçiliği karşılıksız malzeme fiyatıyla on beş yıl süreyle yüz konutluk bir projemiz var. Hayvan barınağını kesinlikle 2024 yılı içerisinde yapacağız. 1000 üzerinde bir toplantı salonu projemiz var. Olmayan bir gasilhanenin projesini gerçekleştireceğiz. Yarı olimpik havuz olacak. Pazar yerini projelendirip onu yapacak bir iş insanı bulabilirsek onun çalışmasını sürdüreceğiz. Yaşam merkezleri yapacağız. Köylü pazarının üzerini brandayla estetik bir şekilde kaplayacağız. Niye branda? Çünkü branda olmazsa etrafındaki binaların tamamen değeri sıfıra iniyor. Alt kottan almamız lazım. Onların seviyesine çıktığı zaman o insanlarımıza da zarar veremezdik. Çıra pazarına merkezden bisiklet ve yürüyüş yolu yapacağız. Açık hava sineması, tahsilat noktası ve çocuklarımız için yapacağımız iki karne sezonunda da aileleriyle birlikte eğlenebilecekleri onları bir şekliyle eğlendireceğimiz projelerimiz var.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Safranbolu Gençlik Haftası”nda Milli ve Manevi Değerlere Sahip Çıkmanın Önemi Vurgulandı

Yayın: 20.05.2024 10:46
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, ‘Gençlik Haftası’nda birbirinden özel etkinliklerin adresi oldu.  15-21 Mayıs Gençlik Haftası dolayısı ile Safranbolu, Gençlik Haftası’nda gerçekleştirilen etkinliklerle gençlerin bir araya gelerek milli ve manevi değerlerin daha da güçlendirmek amacıyla önemli bir platform oldu.

Safranbolu’da, Gençlik Haftası’nın anlam ve önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen programlar Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma etkinliği ile başladı. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, emniyet mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Safranbolu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sedat Adakan tarafından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda yer alan Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Haftası konulu şiir ve kompozisyonlar yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu ve çelenk sunma programı sona erdi.

 Safranbolu‘daki fener alayına katılan herkesin ellerinde Türk Bayraklarıyla görüntülendiği yürüyüş ilgi gördü. Akşam saatlerinde Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen müzik etkinlikleri göz doldurdu. Müzik etkinlikleriyle dolu dolu geçen bu özel haftaya katılan herkesin coşkusu ve birlikte olma duygusu oldukça etkileyiciydi. Safranbolu’nun tarihi ve kültürel atmosferinde gerçekleştirilen etkinlikler, gençlere milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaları konusunda önemli bir mesaj verdi. (Esra Oğuzkağan Özkan)