Reklam
Reklam
Okan Şimşek Avatarı
Okan Şimşek tarafından
29 Ağustos, 2026 14:57 tarihinde yayınlandı
0

Yenişehir Sineması’nın Hikâyesi Mağusa’da Yarışacak

Karabük’ün kültürel hafızasında iz bırakan Yenişehir Sineması, bu kez bir belgesel filmle uluslararası festivalin gündemine taşındı. Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı “Bir Zamanlar Yenişehir Sineması”, Uluslararası Mağusa Film Festivali’nde belgesel kategorisinde finale kaldı.

Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin hazırladığı film, farklı ülkelerden 2 bin 750’nin üzerinde yapımın başvurduğu festivalde ön elemeyi geçerek finalistler arasına girdi.

Belgesel çalışmasında Süleyman Yıldız, Hüseyin Ege Döngel, Emirhan Şahin, Abdullah Mansur, Erva Zeynep Dağcı ve Azra Gökçe Arslan yer aldı.

KARABÜK’ÜN SANAT HAFIZASINA YOLCULUK

Film, geçmişte Karabük’ün önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Yenişehir Sineması’nın hikâyesini konu alıyor.

Sinema gösterimlerinin yanı sıra opera, bale, tiyatro ve farklı sanat etkinliklerinin düzenlendiği mekânın geçmişi, arşiv görüntüleri ve mekâna ilişkin tanıklıklarla yeniden gün yüzüne çıkarılıyor.

Bugün kapalı durumda olan Yenişehir Sineması’nın yeniden kullanılmasına yönelik girişimlerin de işlendiği belgesel, kültür mekânlarının kentlerin sosyal hayatındaki rolüne dikkat çekiyor.

3 GÜN SÜRECEK

Uluslararası Mağusa Film Festivali, 9-11 Ekim 2026 tarihleri arasında Gazimağusa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Festivalde finalist filmlerin gösterimleri yapılırken söyleşi, atölye ve çeşitli özel etkinlikler de sinemaseverlerle buluşacak.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinin çalışmasının festivalde finale kalması, genç sinemacıların üretimlerini uluslararası bir platforma taşıması açısından dikkat çekici bir başarı olarak değerlendirildi. Belgesel aynı zamanda Karabük’ün kültürel değerlerinden biri olan Yenişehir Sineması’nın geçmişinin daha geniş kitlelere ulaşmasına da katkı sağlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin