Bartın’da yerin yüzlerce metre altında altında çalışan maden emekçileri, mesai bitiminde çıktıkları yeryüzünde kar yağışını görünce çocuklar gibi sevindi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Kurum Müdürlüğü’ne bağlı maden ocaklarında çalışan madenciler, 8 saatlik mesainin akabinde kuyu başı olarak bilinen kısımdan yeryüzüne birinci adımlarını attı. Bu seferki mesai bitiminde kar sürprizi ile karşılaşan madencilerin yüzü gülerken, sevinçli hareketleri dikkat çekti. Kendi cep telefonları ile o anları kaydeden madenciler, bellerinde maske, ellerinde kazma kürek, başlarında baret, boyunlarında fener ve yüzlerinde kömür karası ile kömür ocağından çıkarak soyunma odalarına gitti.
Bir madenci arkadaşlarının kaydettiği o anlarda madenciler, çıkardıkları ses ve hareketlerle hem bir mesaiyi sağ salim bitirmenin hem de kar yağışının sevincini yaşadı.


Yerin altından çıkan madencilere yer yüzünde kar sürprizi
Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı
SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.
Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

