Yeşim Ustaoğlu Safranbolu’ya Yeşil Işık Yaktı

Yeşim Ustaoğlu Safranbolu’ya Yeşil Işık Yaktı

Yayın: 30.05.2024 22:02
Paylaş:
A+ A-

Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde bu yıl “Uluslararası Uzun Metraj Belgesel Film” yarışması kategorisinde jüri başkanlığını Türkiye’nin tanınmış kadın yönetmenlerinden Yeşim Ustaoğlu yürütüyor. Uzun metraj belgesel film kategorisinde jüri başkanlığı yapan ünlü yönetmen Yeşim Ustaoğlu, festival danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak’ın moderatörlüğünde ‘film yapım – yönetim’ konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşi, çok sayıda genç katılımcı ile soru cevap şeklinde ilerledi. Söyleşi sonrası Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Yeşim Ustaoğlu’na plaket ve çiçek takdim etti.

Haber sitemize konuşan Yönetmen Ustaoğlu, ilerde Safranbolu’da sinema atölyeleri oluşturulursa gelebileceğini söyledi. Aynı zamanda üniversite eğitimini Restorasyon ardından Mimarlık Fakültesi’nde okuyarak tamamladığını ve Safranbolu’da geleneksel bir ev restore etse ilk olarak ne istediğini dikkate alarak, ardından kimyasaldan uzak tamamen organik malzemelerle, aslına uygun olarak restore edebileceğini ve yapının özgünlüğünü korumak istediğini de belirtti. Safranbolu’da sinema ile ilgili gençler için ilerde bir atölye oluşturulursa, gelmek istediğini ve mesleki bilgisini de severek aktarabileceğini kaydetti. Ustaoğlu, festivale olan ilgiden ve gençlerin enerjisinden son derece memnuniyet duyduğunu da sözlerine ekledi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ.. 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amasya’da çıkan yangında 10 dönüm buğday ekili alan zarar gördü

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.07.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

AMASYA (AA) – Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde buğday ekili arazide çıkan yangın, zarara neden oldu.

​​​​​​​Artıkabat Mahallesi'nde buğday ekili tarlada yangın çıktı.

Alevleri fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Gümüşhacıköy Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında 10 dönüm buğday ekili alanda zarar oluştu.