blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
08 Ocak, 2025 11:51 tarihinde yayınlandı

Yırtıcı hayvan saldırısı sonucu yaralandı

DÜZCE(İHA) – Düzce’de yırtıcı hayvan atakçı sonucunda yaralanan ve vatandaşlar tarafından bulunan Karaca tabiat müdafaa takımları tarafından güzelleştirildi, doğal ortamına bırakıldı.
Düzce’de yaralı halde bulunan Karaca, vatandaşlar tarafından yetkililere teslim edilmek üzere Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar Şube Müdürlüğü’ne bildirildi. Veteriner doktorlar tarafından yapılan birinci muayenede Karaca’nın yırtıcı hayvanlar tarafından taarruza uğradığını ve bunun sonucunda kimi yaralar aldığını tespit etti. Tedavi süreci boyunca Karaca’ya gerekli müdahaleler yapılırken, veteriner tabipler büyük bir titizlikle hayvanın sıhhatini uygunlaştırmak için çalıştı.

Doğal ortamına sıhhatle bırakıldı
Tedavi süreci tamamlanan Karaca, sıhhatine kavuşarak tekrar doğal hayatına dönmek üzere bulunduğu bölgeye bırakıldı. Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar Düzce Şube Müdürlüğü, hayvanın sağlıklı bir halde tabiata bırakılmasının büyük ehemmiyet taşıdığını belirterek, bu cins olayların, bölgedeki doğal hayatın korunması ismine toplumda farkındalık oluşturmaya devam ettiğini vurguladı.
Düzce’de doğal ömrü korumak ve yaralı hayvanlara yardım etmek için yapılan çalışmaların kıymetli bir örneği oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2025 02:07 tarihinde yayınlandı

Ormandan gelen kadın çığlığı polisi alarma geçirdi

Bartın’da gece yarısı ormandan gelen bayan çığlığı üzerine polisler harekete geçti. Sesin geldiği tarafta inceleme yapan takımlar, 17 yaşındaki 6 gencin kendi ortasında tartıştığı belirlendi.
Bartın Tuna Mahallesi Kanlıırmak Caddesi Ticaret Meslek Lisesi yakınlarındaki ormanlık alanda duyulan çığlık sesleri üzerine vatandaşlar yasa dışı çığlık terapisi ya da cinayet işlenmesi telaşı ile 112 ihbar çizgisini arayarak, yardım istedi. İhbar üzerine ise polis grupları alarma geçti. Kısa müddette olay yerine gelen takımlar, ormanlık alanda devam eden çığlık seslerinin geldiği tarafa yanlışsız hareket etti. Takımlar, ormanlık alanda 4’ü kız toplam 6 genç ile karşılaştı. Polisleri bir anda karşılarında gören gençler de kaygı yaşadı. Takımlar, çığlık sesinin sebebini sorduğunda ise gençler ortalarında küçük çaplı tartışmaların yaşandığını belirtti. Polise cezaları neyse çekmeye razı olduklarını belirten gençlerin kimlik sorgusu yapıldı. Olumsuz bir durum bulunmaması üzerine gençleri, Çocuk Şube takımlarına teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin