Halil Kızılyer tarafından
12 Mart, 2024 15:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-

YKS’ye Girecek En Genç Aday 15, En Yaşlı Aday 85 Yaşında

ÖSYM Başkanı: 2024-YKS'ye 3 Milyon 36 Bin 945 Aday Başvurdu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) ilişkin açıklamalarda bulundu. Ersoy'un verdiği bilgilere göre, sınavın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT)'ye 3 milyon 36 bin 945 aday başvuruda bulundu. Ersoy, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT)'ye 1 milyon 983 bin 766 adayın, üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT)'ye ise İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinden toplamda 228 bin 814 adayın katılacağını belirtti. Başkan Ersoy, başvuran adayların yaş ve cinsiyet dağılımı hakkında da bilgi verdi. En genç adayın 15, en yaşlı adayın ise 85 yaşında olduğunu ifade eden Ersoy, 17-23 yaş aralığında yoğun bir başvuru olduğunu, 50 yaş ve üzeri aday başvurularının ise 26 bin 331 olduğunu açıkladı. Adayların okul türlerine ve öğrenim durumlarına değinen Ersoy, başvuranların çoğunlukla Anadolu liseleri mezunu olduğunu, lise son sınıfta olan aday sayısının 1 milyon 93 bin 697 olduğunu aktardı. Ayrıca, bir yükseköğretim programına yerleşmemiş lise mezunu aday sayısının 1 milyon 184 bin 189 olduğunu belirtti. ÖSYM Başkanı, sınav ücretinden muafiyet hakkı olan gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarından 15 bin 821 adayın başvuruda bulunduğunu ve bu adayların sınav ücretinden muaf tutulduğunu açıkladı. Engelli adaylara da değinen Ersoy, sınavlara katılacak engelli adayların sayısını vererek, engelli adayların dezavantaj yaşamaması için hassasiyetle çalıştıklarını ifade etti. Başvuru sürecine ilişkin de bilgi veren Ersoy, toplamda 1 milyon 404 bin 156 adayın sınava ilk kez başvuru yaptığını, 798 bin 409 adayın ikinci başvuru yaptığını ve 442 bin 64 adayın üçüncü veya daha fazla başvuru yaptığını belirtti. Ersoy, başvuru sürecinin sona ermesiyle ilgili olarak, sürecin sağlıklı bir şekilde işlediğini ve gerekli önlemlerin alındığını vurgulayarak, sınava katılacak adaylara başarılar diledi.
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 03:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

2 katlı binada çıkan yangın, yanında bulunan 3 katlı binaya sıçradı: 1 ölü

Zonguldak’ta iki katlı bir binada çıkan yangın büyüyerek yan tarafında bulunan üç katlı binaya sıçradı. Yangın sonucunda iki katlı meskende yaşadığı öğrenilen bir kişinin cansız vücuduna ulaşıldı.
Zonguldak’ta gece saatlerinde Karaelmas Mahallesi İstek Ulusman Sokak üzerindeki iki katlı bir konutta şimdi bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Kısa müddette büyüyen yangın, meskeni büsbütün sardı. Rüzgarın da tesiriyle alevler, çabucak yanındaki üç katlı meskenin en üst katına sıçradı.
Yangını fark eden mahalle sakinleri süratle harekete geçti. Mahallelinin yardımıyla meskende bulunanlar tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Güvenlik güçleri etrafta tedbir aldı, itfaiye takımları ise alevlere müdahale etti.
Yangında iki katlı konut büsbütün yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı konut de çatısıyla birlikte önemli hasar gördü. İki katlı konutta yaşadığı öğrenilen Metin Darıcı’nın ise yapılan incelemede cansız vücuduna ulaşıldı.
Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.