Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
15 Aralık, 2020 18:13 tarihinde yayınlandı
0

YÖGEP Çalışması Tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda ve Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri çerçevesinde okul yöneticileri ve öğretmenlerin; mesleki bilgi, beceri, tutum ve değerler alanındaki gelişimlerine katkı sağlaması amacı doğrultusunda, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce hazırlanan Yönetici Gelişim Programı (YÖGEP) Ekim ve Kasım ayı faaliyetleri gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Başkanlığında Karabük  Merkez ve İlçelerinde görev yapan, tüm imam hatip ortaokul ve imam hatip liseleri idarecilerinin katılımıyla, ZOOM Programı üzerinden, gerçekleştirilen etkinlikte “Covid-19 sürecinde eğitim-öğretimi etkileyen güncel sorunlar, Uzaktan eğitim sürecinde meslektaş dayanışması, ruhsal ve fiziksel sağlığın korunması” , “Eğitim öğretimle ilgili ulusal ve uluslararası güncel gelişmeler, yeni yaklaşımlar, iyi örnekler ve özgün projeler ve “Covid 19 sürecinde dünyada uzaktan veya yüz yüze özgün eğitim uygulamaları” konuları işlendi.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş konulara ilişkin yaptığı değerlendirmede: “Günümüzde, değişimler ve gelişmeler dinamik bir süreç içerisinde hızla devam etmektedir. Eğitim alanında okullar da bu değişim, dönüşüm ve gelişmelerden etkilenmektedir. Bu hassas sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi için sık sık çevrimiçi toplantılar gerçekleştiriyoruz. Toplantılarda eğitim öğretim alanında sorun ve önerileri görüşerek eğitim çıtamızı daha yükseğe taşıma noktasında çalışmalar yapıyoruz. Faaliyetlerimizi istişareler yaparak birlikte karar alıyor, birlikte hareket ediyoruz. Bu da bizi başarıya götürüyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 16:41 tarihinde yayınlandı
0 0

LGS’de geç kalan öğrencilerin yardımına polis yetişti

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında il genelinde alınan güvenlik ve trafik tedbirlerinin yanı sıra öğrencilerin sınav merkezlerine zamanında ve sorunsuz ulaşabilmeleri için yoğun mesai harcadı.

Sınav sabahı okulunu karıştıran öğrenciler polis ekipleri tarafından doğru sınav merkezlerine yönlendirilirken, kimliğini kaybeden öğrenciler ise gerekli işlemleri yapabilmeleri için ilgili nüfus müdürlüklerine götürüldü. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından öğrenciler sınava girecekleri okullara güvenli şekilde ulaştırıldı.

Öte yandan sınava geç kalma riski yaşayan öğrenciler de devriye ve trafik ekiplerinin hızlı müdahalesiyle sınav merkezlerine yetiştirildi.

Samsun genelinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında toplam 14 öğrenciye ulaşım ve yönlendirme desteği sağlandı. Böylece öğrencilerin sınavlarına zamanında girmeleri temin edildi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, öğrencilerin sınav heyecanını güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmeleri amacıyla gerekli tüm güvenlik ve trafik tedbirlerinin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin