YÖK’te “İngilizce Eğitim Kalitesinin Geliştirilmesi Toplantısı”

YÖK’te “İngilizce Eğitim Kalitesinin Geliştirilmesi Toplantısı”

Yayın: 10.12.2017 23:00
Paylaş:
A+ A-

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından, Yükseköğretimde İngilizce Eğitim Kalitesinin Geliştirilmesi Programı’nın (KGP) görüşülmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımıyla yapılan toplantıda programın pilot uygulamasının başlatıldığı üniversiteler arasında bulunan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da yer aldı.

British Council ile Yükseköğretim Kurulu işbirliği ile yürütülen program kapsamında YÖK’te düzenlenen toplantıya Karabük Üniversitesi’nin yanı sıra Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi rektör ve rektör yardımcıları ile British Council ve YÖK yetkilileri de katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç toplantıda yaptığı açıklamada, yabancı dil eğitimi veren yüksekokullar ile üniversitelerin yabancı dil hazırlık okullarının ulusal ve uluslararası kuruluşlarca akredite edilip edilmediği bilgisine, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzunda yer verilmesi hazırlığında olduklarını bildirdi.

Öncelikli hedeflerinin yükseköğretimin her kademesinde nitelikli bilgi oluşturmak olduğunu belirten YÖK Başkanı Saraç “Nitelikli bilginin vazgeçilmezlerinden birisi de bu bilginin aktarıldığı aracın, yani dilin, ister anadil olsun ister yabancı dil olsun yetkin bir şekilde kullanımıdır.” değerlendirmesini yaptı.

YÖK olarak Türk yükseköğretim sisteminde yabancı dil ağırlıklı eğitim veren üniversitelerdeki öğretim programlarının durumunun net olarak ortaya çıkarılması için British Council ile 2 yıl önce iş birliği yaptıklarını hatırlatan Saraç, “Türkiye’de İngilizce eğitiminde yaşanan sorunları gündeme getirmiştik. İngilizce programlarda bu dilin doğru kullanılamamasının ötesinde bilimsel bilgi aktarımında da sorunlar oluşturduğu ve bu durumun bilimin önünde bir bariyer olduğu konusunun altını çizmiştik.” diye konuştu.

Bu kapsamda, British Council ile iş birliği içinde Yükseköğretimde İngilizce Eğitim Kalitesinin Geliştirilmesi Programı’nın, Adana Bilim ve Teknoloji, Atatürk, Bursa Teknik, Erciyes ve Karabük Üniversitelerinde pilot çalışma başlatılması kararını 2 yıl önce aldıklarını dile getiren Saraç, programda gelinen noktayı beş üniversitenin rektörleri ve British Council yetkililerinin katılımıyla yapılan toplantıda ele aldıklarını bildirdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te sürücüsü polisin “dur” ihtarına uymayan araçtaki 4 şüpheli yakalandı

Yayın: 27.04.2024 14:28
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde sürücüsü polisin “dur” ihtarına uymayan araç kovalamaca sonucu durdurularak içindeki 4 şüpheli yakalandı.

Kavga ihbarı üzerine Kavaklar Cadde’sindeki bir iş yerinin önüne giden polis ekiplerini gören 16 KAD 91 plakalı camlı vanın sürücüsü kaçmaya başladı.

Sürücüsü ekiplerin “dur” ihtarına uymayan araç, Emek Mahallesi Burç Sokak’ta park halindeki araçlara ve ekip otosuna çarptı. Araç, Adnan Menderes Bulvarı girişindeki Emek ışıklarında ekiplerce durduruldu.

Haklarında suç kaydı bulunduğu ve alkollü oldukları belirlenen araçtaki Y.A. (31) ve E.A. (24) gözaltına alındı.

Araçta bulunan kadınlar D.Y. (19) ve G.T. (23) ise haklarında adli işlem yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!