blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 18:42 tarihinde yayınlandı

YÖK’ten Kastamonu Üniversitesi’nde yeni açılacak bölümlere onay

Kastamonu Üniversitesi’nin yeni akademik yılında açılacak ön lisans ve lisans programları için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onay verildi.
Kastamonu Üniversitesi, açtığı yeni kısımlar ve programlarla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 2025-2026 akademik yılında açılacak ön lisans ve lisans programları için Kastamonu Üniversitesine onay verildi. YÖK tarafından verilen onay doğrultusunda, Devrekani Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Meslek Yüksekokulu’nda, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Kısmı altında açılan Dijital Tarım Teknolojileri Programı faaliyete geçirildi. Program, tarım alanında dijitalleşmenin artan ehemmiyeti doğrultusunda kesime çağın gereksinimlerine uygun bilgi ve marifetlere sahip teknik elemanlar kazandırmayı amaçlıyor.
Kastamonu Üniversitesi’nin eğitim-öğretim faaliyetlerine katkı sunacak bir öteki yeni program ise Abana Sabahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu’nda açılan Su ve Atık İdaresi Teknikerliği Programı oldu. Su ve Atık İdaresi Kısmı altında açılan programla su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, atık idaresi ve etraf müdafaa alanlarında uzman teknik işçi yetiştirilmesini hedefleniyor. Ayrıca Orman Fakültesi bünyesinde açılan Tabiat Müdafaa ve Biyoçeşitlilik İdaresi Kısmı ise ekosistem hizmetlerinin korunması, biyoçeşitliliğin sürdürülebilir idaresi ve tabiata dayalı tahlil yaklaşımlarının geliştirilmesi hususlarında uzmanlaşmış bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Kastamonu Üniversitesi, 2025 yılında açılan yeni programlarla eğitim yelpazesini genişletmeye devam etti. Bu kapsamda Tosya Meslek Yüksekokulu’nda Elektronik ve Otomasyon Kısmı altında Robotik ve Yapay Zeka Programı ile Bilgisayar Teknolojileri Kısmı bünyesindeki Yapay Zeka Operatörlüğü Programı açıldı. Ayrıyeten Çatalzeytin Meslek Yüksekokulu’nda Bilgisayar Programcılığı Programı ve Taşköprü Meslek Yüksekokulu’nda İnsansız Araç Teknikerliği Programı da uygulamalı eğitim odaklı yapılarıyla dikkat çeken öteki programlar ortasında yer aldı.
Açılan yeni programlara ait değerlendirmelerde bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin eğitim-öğretim faaliyetlerinin bölgenin ve vaktin gereksinimlerine uygun, planlı ve istikrarlı bir formda geliştirildiğine vurgu yaparak, bu çalışmaların hem Kastamonu Üniversitesine hem de bölgenin daha ileri düzeylere taşınmasında katkı sağlayan bir rol üstlendiğini belirtti.
Rektör Topal, ayrıyeten, eğitim-öğretim faaliyetlerinde niceliksel artışın yanında nitelikli gelişmenin de değer taşıdığına dikkat çekerek, öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim almasının sağlanması maksadıyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 19:22 tarihinde yayınlandı

‘Melek Filo’dan Boraboy Gölü’nde nefes kesen tatbikat

Türk Hava Kuvvetleri’nin hayat kurtaran kanatları ‘Melek Filo’, Amasya’nın gizli cenneti Boraboy Gölü Tabiat Parkı’nda düzenlenen şovda nefesleri kesen bir kurtarma tatbikatına imza attı. Tatbikatı izleyenler havadaki helikopteri fotoğraflayıp selfie yapmaya da çalıştı.
Merzifon 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde bulunan filo, 12-22 Haziran Amasya Memleketler arası Atatürk, Kültür ve Sanat Şenliği kutlamalarına katıldı. Pilot, arama - kurtarma ihtisaslı işçi, uçuş tabibi ve uçuş teknisyeninden oluşan timi taşıyan helikopter, üstten havalanarak Taşova ilçesindeki Boraboy Gölü Tabiat Parkı’na ulaştı. Burada derin suyun içinde mahsur kalan bir vatandaş, zodyak bottan atlayan işçi tarafından kurtarılarak sarkıtılan vinç yardımıyla helikoptere çıkartılıp birinci yardım müdahalesinin peşinden hastaneye ulaştırıldı.
Tatbikatı takip eden Amasya Valisi Lider Bakan, "Pilotlarımızın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücünü, kuvvetini, dosta inanç düşmana dehşet salan faaliyetlerini izledik. Onlarla gurur duyduk" dedi.
Tatbikatı eğlenceli ve zevkli bulan vatandaşlardan Tuğba Özkan, "Farklı ülkelerden gelen beşerlerle coşku içerisinde heyecanla izledik. Birinci yapılan bir şovdu. Bizde aslında sabah erkenden yerimizi almıştık. Heyecanla bekledik ve de çok da hoş sonuçlanmış oldu" diye konuştu.
Erhan Gündüz de, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu türlü bir şov yapması bütün izleyenleri ve bizleri pek gururlandırdı. Zevkli bir formda izledik. Helikopterin gücünü, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kabiliyetini daima birlikte izledik" halinde konuştu.
Tatbikatı, 15. Piyade Eğitim Tugay Kumandanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu, Merzifon 5. Ana Jet Üs Kumandanı Hava Pilot Tuğgeneral Halil Uğur Serin, AK Parti Vilayet Lideri Galip Uzun ve protokol üyeleri de izledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.