blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
30 Ağustos, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı

Zeray, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı dönüşüm sürecini tamamladı

İSTANBUL (AA) - Zeray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sermaye Piyasaları Kurulu'ndan ve Ticaret Bakanlığı'ndan tescil onayını alan Zeray GYO, ilgili resmi onayların alınmasının ardından genel kurul toplantısını gerçekleştirerek GYO dönüşüm sürecini tamamladı.

Zeray Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, firmanın GYO dönüşüm kararı gerekçelerini, gelişen süreçleri, yeni boyutta sürdürülecek faaliyet planlarını ve stratejik hedefleri, toplantıda anlattı.

Toplantıda alınan kararla, Zeki Zeray, şirkette yönetim kurulu başkanı olarak kalmaya devam edecek. Şüheda Turoğlu, Asena Memişoğlu, Ergün Gültekin (bağımsız üye) ve Ahmet Yiğit (bağımsız üye) ise Zeray GYO'ya yönetim kurulu üyeleri olarak atandı.

Genel Kurul toplantısında yönetim kurulu üyeleri, Zeray GYO'nun halka arz süreci için Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) eş zamanlı başvuru tarihlerini de belirledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
04 Haziran, 2025 17:12 tarihinde yayınlandı

Zopran’da Köy Usulü Börek Yapımı Nesilden Nesile Aktarılıyor

Karabük'ün Zopran Köyü'nde, geleneksel su böreği yapımını dört kuşaktır sürdüren Fatma Baylam, gelini ve torununa köy mutfağına ait tüm bilgilerini aktarıyor.

Köy sakinlerinden Fatma Baylam, köydeki kadınların, özellikle Kurban Bayramı gibi özel günlerde misafirlerine ikram etmek üzere geleneksel su böreğini yaptıklarını ve hazırlıklarının devam ettiğini açıkladı. Köyde 3 gün süren bayramlaşmada yaklaşık 50 kişiye yemek verdiklerini de ifade etti.

Bayram öncesinde kadınlar, köyün ünlü su böreği tarifini hayata geçiriyor. Baylam, yaptığı açıklamada, bayram sofralarının vazgeçilmezleri arasında su böreğinin bulunduğunu belirtti. Yapım aşamalarını anlatırken, 15 yufka açıldığını ve bunlardan 7 tanesinin kaynayan suyun içinde haşlandığını, ardından dikkatlice tepsiye üst üste dizildiğini söyledi. Sonrasında, arasına ilk olarak çiğ yumurta kırıldığını ve yufkaların üzerine sürüldüğünü dile getiren Baylam, üzerine ayrıca tavada pişirilmiş yumurtaların elde parçalara ayrılarak maydanozla karıştırılmasıyla iç harcının hazırlandığını aktardı. Bu hazırlıkların ardından, tepsiye 8 tane daha yufkayı yağlayarak üst üste eklendiğini, böreğin son haline getirilip fırına verilmek üzere hazırlandığını ekledi.

Fatma Baylam ve gelini Şule Baylam, geleneksel tarifle hazırlanan su böreğinin, diğer özel günlerde olduğu gibi bayramda da misafirlerin beğenisiyle ikram edileceğini belirtti. Köydeki bu gelenek, nesiller boyunca devam ederek, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin