blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
08 Şubat, 2025 17:02 tarihinde yayınlandı

Zigana Dağı’nda 15. Kış Şenliği coşkusu

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sonlarında yer alan Zigana Dağı, bu yıl 15. kere düzenlenen Zigana Kış Gençlik ve Spor Şenliğine konut sahipliği yaptı. 2 bin 50 metre rakımdaki Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi’nde gerçekleşen aktiflikte, spor ve cümbüş dolu anlar yaşandı.
Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde organize edilen şenlikte, Gümüşhaneli ünlü kayakçı merhum Muzaffer Demirhan anısına kayak, kızak, karvivor ve kar voleybolu üzere çeşitli müsabakalar düzenlendi. Aktiflikte ayrıyeten müzik ve cümbüş programları da yer aldı.
Şenliğe Gümüşhane protokolü ağır ilgi gösterirken, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, yapılan kayak yarışında birinci oldu. Lider Başer’e madalyasını Gümüşhane Valisi Aydın Baruş takdim etti.
Kar yağışı altında gerçekleşen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı aktiflikte Vali Aydın Baruş ve protokol üyeleri kar voleybolu oynarken, alanda bulunan Jandarma komando timi ve iglolar ise vatandaşların ilgi odağı oldu.

Aydın Baruş: "Bu eşsiz görünümlerin hoşluklarını tüm dünyaya tanıtmalıyız"
Etkinlikte yaptığı konuşmada 2 bin metre üzeri çok sayıda doruğa sahip olan tepeler kenti Gümüşhane’de Zigana Dağı’nın eşsiz görünümüne vurgu yapan Vali Aydın Baruş, "Dünya üzerinde yaşayan birçok insanın ömrü boyunca tadamayacağı bir hoşluğa şahit oluyoruz. Şu anda kar taneleri adeta kelebekler üzere üzerimizde uçuşuyor. Ve biz tabiatın beyaza görünmüş olan bu olağanüstü görünümüne şahitlik ediyoruz. Zigana Dağı’nın hoşluğu işte burada" dedi.
Gümüşhane’nin Türkiye’de ve dünyada ilgi çeken çok hoş noktaları olduğunu lisana getiren Vali Baruş, "Gümüşhane’miz adeta tepeler kenti. Birçok tepe noktamız 3 bin metrenin üzerinde. Ve bu tepelerin ortasında derin vadiler, ırmaklar akıyor. Doğal olarak her türlü enfes görüntülere sahibiz. Bunun da bedelini çok güzel biliyoruz. Gençlerimize, çocuklarımıza bu hoşluk mirasını devraldığımızdan daha yeterli bir halde devredebilmek için de çok çalışmalıyız. Doğayı muhafazalı, ormanlarımızı muhafazalı, bu eşsiz görüntülerin hoşluklarını de tüm dünyaya tanıtmalıyız diye düşünüyorum" açıklamalarını yaptı.
Uzun yıllardır kayak sporunu yaptığını ve ortaokul yıllarında birinci kayağı Zigana’da öğrendiğini hatırlatarak Zigana dağının kendisi için özel bir yere sahip olduğunu lisana getiren Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer de "Bende bu dağın anısı ve değeri büyüktür. Zigana denilince akla her vakit turizmin değerli bir merkezi gelmiştir. Gerek yazın gerek kışın burası bir buluşma noktası olmuştur" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
24 Haziran, 2025 21:07 tarihinde yayınlandı

Bahçede çıkan yangın evi küle çeviriyordu

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde bir meskenin bahçe kısmında çıkan yangın, meskene sıçramadan itfaiye takımları tarafından söndürüldü.
Olay, Hanönü ilçesi Gözsökü köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, bir meskenin bahçesinden bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Süratle büyüyen yangını fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Hanönü Belediyesi itfaiyesi ile Hanönü Orman İşletme Müdürlüğü takımları sevk edildi. Grupların süratli müdahalesiyle bahçede çıkan yangın, konuta sarmadan söndürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin