İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Aralık, 2024 14:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin logoları tescillendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin (BEUN) logoları, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek resmî marka muhafazası altına alındı.
Bir asırlık tarihiyle Türkiye’nin zenginliklerini engin bilgi birikimi ile harmanlayarak geleceğe emin adımlarla ilerleyen ve gerek mühendislik gerek sıhhat alanında olduğu üzere birçok farklı kolda ve akademik toplulukta isminden övgüyle bahsedilen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılında, kuruluş tarihi olarak görünen 1992 yılını Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararı ile 1924 olarak tescilledi. Kuruluş tarihini güncellemesi ve 2024 yılı prestijiyle da Üniversitenin 100. yılını kutluyor olması nedeniyle kurumsal logolar da değişikliğe gidildi. Bu kapsamda Yükseköğretim Şurasının kararı tarafından alınan onayın akabinde BEUN logolarının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmesiyle resmî marka müdafaası altına alınması gerçekleşti.
“100 yıllık mirasımızı taçlandırdık”
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Üniversitenin logolarının tescil edilmesinin değerine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Üniversitemizin logoları, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin 100 yıllık bilimsel ve akademik mirasını simgelemektedir. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılan bu tescil, kurumsal kimliğimizi güçlendirirken birebir vakitte esaslı geçmişimizin de bir nişanesini oluşturmaktadır. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen logomuzun merkezinde Cumhuriyetimizin 50. yılı anısına Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından yaptırılan “Uzun Mehmet Anıtı” yer almaktadır. Bu anıt kentimizde “Üç Mehmet Anıtı” olarak da bilinmektedir. Birinci Mehmet şehit asker Mehmet’i, İkinci Mehmet şehit madenci Mehmet’i ve Üçüncü Mehmet ise madenlerin birinci kurbanı ve efsanevi şehidi olan Şehit Uzun Mehmet’i simgelemektedir. Logomuzun merkezinde yer alan bu anıt, Zonguldak’ın tasvirinde kullanılan “Mavi ile Yeşilin Buluştuğu Kent” imajını vurgulamak için bu iki rengin birleşimi olan turkuaz renkte tasarlanmıştır. Ayrıyeten turkuaz dünya çapında “Türk” rengi olarak bilinmektedir. Böylelikle turkuaz renkli Uzun Mehmet Anıtı, Üniversitemizi temsilen altına yerleştirilen kitap ve dış çeperimizdeki kırmızı renk ile oluşturulan yeni logomuz; bayrağımıza, ulu tarihimize, şehitlerimize ve vatanımızın doğal hoşluklarına sahip çıkma misyonumuzu her daim koruduğumuzu göstermektedir. Cumhuriyet’in birinci üniversitesi payesine sahip BEUN olarak bilimde, teknolojide, sporda, sanatta, sıhhatte ve topluma hizmette öncülüğümüzü sürdürecek tarihimizin bize yüklediği sorumluluğu da geleceğe emin adımlarla taşıyacağız. Tescillenen logolarımız, Üniversitenin tarihî kimliğini milletlerarası akademik bilim topluluğunun her bir yerinde tanıtarak kurumsal kimliğine güç katarken, BEUN’nun toplumsal ve kültürel kıymetlerine de ışık tutmaktadır. Üniversitemizin kuruluş tarihinin 1924 yılı olarak kabul edilmesinde ve kurumsal logolarımızın son halini alması ve tescillenmesi sürecinde bedelli katkılarından dolayı başta Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Türk Patent ve Marka Kurumu olmak üzere bu sürecin tüm kademesinde emeği geçen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine teşekkür ediyorum."

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.