Zonguldak’taki bina faciasında 3 kişi hakkında gözaltı kararı

Zonguldak’ta 3 katlı binanın çökmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin yaralandığı olayla ilgili yürütülen soruşturmada 3 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüp

İHİhlas Haber Ajansı24 Ekim 2026, 00:151 dk okuma
Zonguldak’taki bina faciasında 3 kişi hakkında gözaltı kararı
Olay yeri · Foto: İHA

Zonguldak’ta meydana gelen ve 3 katlı bir binanın çöktüğü faciada 1 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişi de yaralanmıştı. Yaşanan olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 3 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Ekim tarihinde Meşrutiyet Mahallesi Sütliyen Sokak'ta gerçekleşen bina çökmesine dair bilgilendirmede bulundu. Açıklamada, facianın bitişikteki parselde sürdürülen yıkım çalışmaları esnasında yaşandığı aktarıldı. Enkaz altında kalan 74 yaşındaki Türkan Akçaharman Özhan hayatını kaybederken, kardeşi Kenan Akçaharman ise yaralı olarak kurtarılmıştı.

Olayın ardından Başsavcılık tarafından bir Cumhuriyet başsavcı vekili ile bir Cumhuriyet savcısı görevlendirilerek tahkikat başlatıldı. Çökme sebebinin ve sorumluların belirlenmesi amacıyla bilirkişi incelemesine başvuru yapıldı.

Yürütülen soruşturma çerçevesinde kepçe operatörü T.Ö., işveren A.K. ve inşaat projesini takip ettiği belirlenen mimar F.B. hakkında gözaltı kararı verildiği duyuruldu.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın tüm boyutlarıyla titizlikle incelendiğini ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Kaynak: İHA

İlgili Haberler

Tümü

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.

ReklamSol Reklam
ReklamSağ Reklam