Zonguldak’ta avukatlık bürosuna saldırıp yakma girişiminde bulunan zanlı gözaltına alındı

Zonguldak’ta avukatlık bürosuna saldırıp yakma girişiminde bulunan zanlı gözaltına alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.06.2024 15:37
Paylaş:
A+ A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde eski eşinin avukatlarıyla tartıştıktan sonra iş yerine zarar vererek benzinle yakma girişiminde bulunan şüpheli gözaltına alındı.

Derecikören köyünde yaşayan M.B. (38), 5 yıl önce boşandığı eşine nafakadan doğan borcunu görüşmek üzere annesi F.B. ile Çay Mahallesi Esengin Caddesi'ndeki iş hanının 2. katında yer alan avukatlık bürosuna gitti.

Eski eşinin avukatları Ayşegül Özcan ve Beyzanur Özmekik, M.B'nin görüşme sırasında gösterdiği olumsuz davranışlar nedeniyle KADES uygulamasından ihbarda bulundu.

Olay yerine sevk edilen polis, elindeki benzin şişesiyle saldırgan hareketler sergileyen M.B'yi sakinleştirmeye çalıştı. Uyarıları dikkate almayan M.B'nin koridora benzin döküp büronun kapısını yumruklaması, tehdit ve hakaretlerde bulunması üzerine olay yerine takviye ekipler çağrıldı.

Büronun tabela ve lambalarını söküp kapısını kırarak içeri girmeye çalışan M.B, ekiplerin ikna çalışması sonucu teslim oldu.

Gözaltına alınan M.B'nin ifadesinde 186 bin lira nafaka borcunun olduğunu öğrenince bir anlık sinirle avukatlık bürosuna gittiğini söylediği öğrenildi.

– Barodan açıklama

Zonguldak Barosundan yapılan açıklamada, müvekkilleriyle vekalet ilişkisi bulunan avukatların dosyanın tarafı olmadıkları vurgulandı.

Baronun, avukatlara yönelik saldırıları şiddetle kınadığı ve failin gereken cezayı alana kadar dosyanın takipçisi olacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Büyük çabalar sonucu kontrol altına alınan şahıs gözaltına alınmış, Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ivedilikle soruşturma açılmıştır. Toplumdaki şiddet sarmalı ne yazık ki en başta mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelmektedir. Herkesin bilmesi gerekir ki avukatlar, müvekkillerine vekalet ilişkisiyle bağlı olup dosyanın tarafı değildirler. Meslektaşlarımıza mesleki kimliklerinden ve üstlendikleri görevlerinden dolayı yapılan saldırıları kabul etmiyoruz. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Avukatlara yönelik gerek fiziki gerek sözlü saldırılar için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 19 bin 558 sentetik ecza ele geçirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.06.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen operasyonda 19 bin 558 sentetik ecza ele geçirildi, 3 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kente yüklü miktarda uyuşturucu madde getirildiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Şüphelilerin aracını merkez İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'ndeki uygulama noktasında durduran ekipler, yaptıkları aramada, 19 bin 558 sentetik ecza ile bir miktar uyuşturucu ele geçirdi.

Gözaltına alınan E.Ö, A.C.K. ve C.K. işlemleri için emniyete götürüldü.