Zonguldak’ta Madenciler Günü hasebiyle Valilik önünde merasim düzenlendi

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Aralık, 2024 15:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Türkiye Maden Mühendisleri Odası Birliği tarafından 4 Aralık Dünya Madenciler günü kapsamında Valilik önünde merasim düzenlendi.
Törene, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Türkiye Maden Mühendisleri Odası Birliği(TBMMOB) Lideri Erdoğan Kaymakçı, Sendika Genel Lideri Hakan Yeşil, Cumhuriyet Halk Partisi Vilayet Lideri İhtilal Dural ve vatandaşlar katıldı.
Program hürmet duruşunda bulunulmasının akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akabinde Türkiye Maden Mühendisleri Odası Birliği üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Günün mana ve değerini belirten konuşmayı yapan Lider Kaymakçı, “4 Aralık Dünya Madenciler Günü öyküsünün ülkemiz topraklarında yaşanan bir olaydan esinlenildiği bilinen ve günümüze gelinceye dek, madencilerin şiddetli çalışma imkanları karşısındaki,beraberlik anlayışının ve yardımlaşmanın desteği olagelmiştir. Bu özel gün, madencilik dalında çalışanları onurlandırmak, bu mesleği icra edenleri anmak ve madenciliğin toplumsal ve ekonomik ehemmiyetini vurgulamak gayesiyle her yıl dünya genelinde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilmektedir. Nitekim sıkıntı ve sorumluluk isteyen bir meslektir madencilik. Madenciler gemiciler üzere çalışırken türkü söylemezler. Zira ocakta türkü için başka bir soluk yoktur. İşte bizleri bu meslekte güçlü kılan, bir bütün oluşturan; bu sorumluluk, bu zorluk, bu “iş başında türkü” söyleyememektedir" dedi.
Program madenciler günü için açılan stant açılışının akabinde sona erdi.

blank

blank

blank

Polisten kaçan alkollü şahıs kovalamaca sonucunda yakalandı

blank
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2025 01:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çorum’da ihbara giden polis takımlarından kaçan şahıs, kovalamaca sonucu yakalandı. Alkollü olduğu tespit edilen şahıs gözaltına alınırken aracında silah ele geçirildi.
Olay, Akkent 1. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, sokak üzerindeki bir iş yerinde tartıştığı vatandaşa hakaret eden H.D.’nin (38) belinde silah olduğunu gören çalışanlar durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden polis gruplarını gören H.D. hafif ticari aracı ile kaçmaya başladı. Takımlar tarafından takibe alınan şahıs kovalama sonucunda yakalandı. Şahsın üzerinde ve araçta yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet fişek ve 1 adet bıçak ele geçirildi.
Yapılan denetimlerde şahsın 0.82 promil alkollü olduğu tespit edildi. 11 bin 600 lira idari para cezası uygulanan şahsın aracı ise cazibeli ile otoparka çekildi. Şahıs gözaltına alındı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.