Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 25.04.2022 13:29 |Güncelleme: 26.04.2022 00:03
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat akademik iş birliği çerçevesinde Pannonia Üniversitesine ziyarette bulundu.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Pannonia Üniversitesine gerçekleştirdiği ziyarette Pannonia Üniversitesi Rektörü Dr. Andras Gelencser’le akademik iş birlikleri konuları üzerinde durdu.
İki üniversite arasında ‘Erasmus Blended Programs’ için anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşma çerçevesinde Master ve PhD öğrencileri değişime hemen başlayabilecek, akademik personel hareketliliği başlayacak, ortak proje ve makale konusunda da destekler verilebilecek. Yapılan toplantıda KBÜ Rektörü Polat’a KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan eşlik ederken Pannonia Üniversitesi Rektörü Gelencser’e Pannonia Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Ferenc Vonderviszt eşlik etti.
Rektörlerin karşılıklı hediye takdimi ile toplantı son buldu. Toplantı sonrasında Pannonia Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Dr. Sandor Nemeth eşliğinde fakülte gezilerek, bilgi alışverişinde bulunuldu. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Albaraka Türk’ten Endülüs Okuma Projesi’ne destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Albaraka Türk, gençlerin gelişimi için yapılan Endülüs Okuma Projesi'ne destekte bulundu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, temel amacı “okur yetiştirme” olan Endülüs Okuma Projesi'nin faaliyetlerine destekte bulunan Albaraka Türk, eğitime ve öğrenciye verdiği değerle fark yaratmaya devam ediyor.

Proje ilk olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılları arasında Van'da uygulandı ve hali hazırda 22 ilde 186 okulda uygulanmaya devam ediyor.

Gönüllü öğretmenlerden oluşan, okuma alışkanlığıyla birlikte bir okuma kültürü, erdem ve ahlak inşası oluşturmayı hedefleyen projede, öğrenci psikolojisini merkeze alan yaklaşımla hareket ediliyor.

Projede, öğrencilerde okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak için büyük şirketlerin marka değeri oluşturmak amacıyla kullandıkları psikolojik teknikler uygulanıyor. Bu tekniklerden biri olan “Bilinçdışı Güdüleme” ile duyular ve öğrencilerde güzel hisler uyandıran olumlu duygu ve davranışlarla kitap ve okumak yan yana getirilerek duyusal ve duygusal bütünleme oluşturuluyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılında projeye Türkiye genelinde katılan 15 bin 916 öğrenci, toplamda 180 bin 715 kitap okudu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, insanın yaşamı boyunca öğrenmeye devam edeceğini belirterek, “Tarih boyunca fark yaratan, algıları yüksek olan liderlerin okuma alışkanlıklarının üst düzeyde olduğu aşikardır. Albaraka Türk olarak, eğitime verdiğimiz maddi desteğin ötesinde öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak bizim için paha biçilemez. Endülüs Okuma Projesi'nin ülkemize hayırlı olmasını ve hayat boyu öğrenmeye devam edecek öğrenciler yetiştirmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.