Bulacak ve Aksoy Aday Öğretmenlerle Buluştu

Bulacak ve Aksoy Aday Öğretmenlerle Buluştu

Yayın: 03.06.2016 10:20
Paylaş:
A+ A-

Karabük il Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Aday Öğretmenler Aslanlar SAKEM’de Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ile bir araya geldi.

Aslanlar SAKEM Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte Kaymakam Bulacak ve Başkan Aksoy Aday öğretmenlerle bilgi birikimlerini paylaşırken, Başkan Aksoy yaptığı konuşmada, “Mübarek Ramazan Ayı öncesinde pırıl pırıl genç öğretmen adayları ile buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Öğretmenlerin toplumun geleceğinde çok önemli bir role sahip olan kişiler olduğunu dile getiren Başkan Aksoy; “Değerli gençler sizler pek çok çocuğun kuracağı geleceğe vasile olacaksınız. Sizlerden ricam, yetiştirdiğiniz çocukları adam edin. Yani ülkesine, milletine, vatanına, dinine, maneviyatına bağlı saygılı evlatlar yetiştirin. Biliyorum, şu anda hepinizde ayrı heyecanlar var. Göreve başlayacaksınız, değişik yerlerde görevler yapacaksınız. En önemlisi ben inanıyorum ki her gittiğiniz yerde arkanızda sizi anacak öğrenciler bırakacaksınız” dedi.

Safranbolu Belediyesi olarak öğretmeye, öğrenmeye, eğitimle ilgili her safhada olmaya devam ediyoruz şeklinde konuşmasına devam eden Başkan Aksoy; “İşte bu konumda bu çabalarımızın bir ürünü, SAKEM Bilgi Evi ile 2011 yılından bu yana eğitime katkı veriyoruz. Yine SAKEM çatısı altında yapmış olduğumuz eğitimlerde de eğitim ordusunun parçasıyız. Belki çocukların hayatlarına yön vermiyoruz ama şunu yapıyoruz. Ölü zamanı değerli hale getirmeye gayret ediyoruz. Neler yapıyoruz: kişisel gelişim, zanaat yönünü ortaya çıkarma, mesleki eğitimler, sağlık, spor, müzik, yabancı dil gibi 106 alanda değişik kurslar ile eğitimler veriyoruz. Bununla beraber üniversite öğrencilerimize de çeşitli eğitim dallarında destekler veriyoruz. Bu çalışmalarımızda da büyük bir özveri gösteren deneyimli eğitmenlerimiz ile gerçekleştiriyoruz. Belediyeler şehrin geleceğini imar ederler. Bana göre bir o kadar da toplumun geleceğinden sorumludurlar. Biz bu nedenle her alanda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ben son olarak şunu söylemek istiyorum. ‘Şehirlerimizi ihya ederken, Gençlerimizi ihmal edersek, gün gelir ihmal ettiğimiz gençler ihya ettiğimiz şehirleri heba ederler.’ Yeniden hepinize hoş geldiniz diyor, seçtiğiniz bu çok önemli ve kutsal görevde başarılar diliyorum” dedi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise, “Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor, görevlerinizde başarılar diliyorum. Dünyaya geliyoruz, hayata başlıyoruz, bir yolumuz var ve hayata gelişimiz tesadüfi değil. Hayata devam ediyoruz ve yolun sonunu da hepimiz biliyoruz. Tüm mesele o yolun sonuna doğru olarak gidebilmek. O yolda emin adımlarla, güzel adımlarla gidebilmek. Bana göre şu anda dünyanın en iyi mesleğine sahipsiniz. Arkadaşlar bu doğru yolu öğretenler kimler, Kutsal kitabımız Kuranı Kerim, Peygamber Efendimiz ve sonra da sizlersiniz, yani öğretmenlerimiz. O nedenle sizler en güzel mesleği icra edeceksiniz. Eğiteceğiniz çocukların hayata yönelik tercihlerinde sizler yaptığınız tetkiklerle, verdiğiniz eğitimle örnek olacaksınız. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamanız gerekmektedir. Bu nedenle çok çalışmanız gerekmekte. Kısaca yola çıkarken planımızı iyi yapmamız lazım. Değerli arkadaşlar ben hepinize görevlerinizde başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.

Konuşmaların ardından Bulacak ve Aksoy aday öğretmenlerin sorularını yanıtladı. Program sonunda SAKEM bahçesinde verilen kahvaltının ardından Safranbolu gezisine geçildi.

Programda Bulacak ve Aksoy’a Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Gümüş ile Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatör Öğretmen Adnan Şahin de eşlik etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’nun ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Ünye ilçesindeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün anıta çelenk sunduğu programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ünye Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalarda da protokol üyeleri, öğrencileri ve halkı selamladı.

Türk milleti için bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini belirten Tokgöz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kutlu günü çocuklara armağan etmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir.” dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda, Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneğince Gürcistan'dan davet edilen Gürcü çocuklardan oluşan ekip, Kafkas halk oyunları gösterisi sahneledi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Fatsa ilçesindeki tören ise ilçe stadında gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da katıldı.