Her Telden (13 Kasım 2020)

Her Telden (13 Kasım 2020)

Yayın: 12.11.2020 23:58
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK’ÜN,EN VERİMLİ,EN BAŞARILI ÇALIŞAN KURUMLARININ BAŞINDA İL ÖZEL İDARESİ GELİYOR VE HER YIL ARTAN PROGRAMI İSABETLE
Karabük’ün en verimli,en başarılı çalışan Kurumlarının başında İL ÖZEL İDARESİ geliyor ve hemen her yıl “YAPACAĞI İŞLERİ İL GENEL MECLİSİ PROGRAMLAR..” İl Özel İdaresi de bunun yüzde yüzünü gerçekleştirir.
Yapılan KÖY YOLU ASFALTLARINA BİR BAKIN..
Hani halk arasında KAYMAK GİBİ ASFALT denilir ya,aynen öyle.
İL ÖZEL İDARELERİ çok ağır bir yük altında çalışan Kurumlardır, Sayın MEHMET UZUN’UN İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevine gelmesi ile,İl Genel Meclisi ile uyumlu bir çalışma dönemine girildi ve gerçekten verimli,gerçekten başarılı bir çalışma temposu yakalandı.
İL ÖZEL İDARESİ MAKİNE PARKINI GENİŞLETTİ,YENİLEDİ..
Bunların yapılmasında ve halen Siyasi İradenin katkılarını da unutmamak gerek elbet, Siyasi İrade ile kurulan verimli temas zinciri,sonunda bir dizi işlerin yapılmasına katkı olarak da geri dönüyor elbet.
İL ÖZEL İDARELERİ O İllerin Yatırımlarını da izleyen, yapan bir Kurum.
Ve Karabük’te kimsenin,yapılan işlerden ACABA NEMALANAN var mı gibi bir anlayışı da hiç olmaz, zira herkes bilir ki “İL ÖZEL İDARESİ DÜRÜST ve BİR TAKIM KİRLİ İŞLERE BULAŞMAYACAK KADAR ERDEMLİ İNSANLARIN SEVK ve İDARESİNDEDİR..”
Özetlersek şayet İL ÖZEL İDARE ve İL GENEL MECLİS çalışmaları çok olumlu.

MHP İL KONGRESİ,ÖNÜMÜZDE Kİ PAZAR GÜNÜ YAPILACAK VE KONGREYE 60 SAAT KADAR BİR SÜRE KALDI VE HENÜZ BAŞKA ADAY YOK..
MHP Karabük İl Kongresi’ne,biz bu satırları yazarken 60 saat kadar bir süre kalmıştı ve halen İKİNCİ BİR ADAYIN çıkması gibi bir ihtimal görünmüyordu,Genel Merkezden “ADAY OLABİLİRSİN..” sinyali bekleyenler,henüz istedikleri cevabı alamamışlardı.
Bilindiği gibi,MHP Genel Merkezi’nin bir prensip kararı aldığına işaret ediliyor ve “GENEL MERKEZ İL KONGRELERİNİN TEK ADAYLI OLMASINI İSTİYOR.BEN GİDEREK İL BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN İZİN İSTEYECEĞİM..” diyenler ve bunu yaptığı ileri sürülen isimler vardı.
O isimlere,MHP Genel Merkezi’nde ki etkili/yetkili isimlerin,”BİZ HABER VERMEDEN HERHANGİ BİR HAREKETE GİRME,BİZDEN HABER BEKLE..” gibi telkin ve tavsiyelerde bulunduğu da Kamuoyu’na yansıyan bilgiler arasında yer alıyordu.
Şu ana kadar herhangi bir haber çıkmadı.
Öyle görünüyor ki,Uzman Hekim Sayın ADEM KAR,MHP İl Başkan Adaylığı için,Kongreye TEK ADAY OLARAK girecek ve yeniden seçilecek,bu arada ADAY OLMAYI DÜŞÜNENLER aday olamayacaklar..
Bu arada MHP içerisinde “4 BELEDİYE KAZANMAK BAŞARIDIR..” diyenler..
“MHP TABANI,ÜLKÜCÜ KESİM SIKINTILI..” diyenler,söylemlerine devam edecekler.
Öyle bir tablo görünüyor..

SON OLARAK,SEVGİLİ SAİT ALICI’YA YAPILAN SALDIRI DA “BASIN MENSUBUNA YAPILAN SALDIRI..” OLARAK GÖRÜLÜP,FAİLİ MEÇHUL MÜ..?
Son olarak Gazeteci dostumuz, Kardeşimiz Sevgili SAİT ALICI’YA yapılan saldırı da,daha önce birkaç başka Gazeteciye yapılan saldırılar gibi FAİLİ MEÇHUL MÜ kalacak,merak ediyoruz.
ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR MESAFE ALINAMADI..
Daha önce de yapılan fiili saldırılar olmuştu ve onlarında,ne yazık ki,faili meçhul kalmıştı ve sanki “GAZETECİ OLANA SALDIRMAK,DÖVMEK FAİLİNİN YAKALANMAMASI DEMEK..” gibi bir anlayış mı var,merak ediyoruz.
Bakın bu işin BİRKAÇ YÖNÜNÜ DE KİMSE GÖZ ARDI ETMESİN..
Gazeteci bir insana saldırı,FAİLİ BULUNUP,NEDEN YAPTIĞI ÖĞRENİLMEDİĞİ sürece,BİRÇOK KİŞİ DE töhmet altında kalıyor ve acaba ŞU KİŞİ Mİ YAPTIRDI,BU KİŞİ Mİ YAPTIRDI gibi değerlendirmeler oluyor..
O nedenle FAİL/FAİLLER MUTLAKA YAKALANMALI..
Kaldı ki,Sevgili SAİT ALICI’NIN yaşadığı ve faili henüz yakalanamayan olay,İÇİŞLERİ Bakanlığı’na ,EMNİYET GENEL Müdürlüğü’ne kadar uzamış ve bu birimlerde fail veya faillerin süratle bulunmasına yönelik tavır geliştirmiş.
OLAYIN SÜRATLE AÇIĞA ÇIKMASINDA,BÜYÜK YARARLAR VAR..
Hem de sayılamayacak kadar büyük yarar var.

DÜN,50 YILLIK DOSTUMUZ,KARDEŞİMİZ Sayın FİKRET GÖKÇE İLE UZUNCA BİR TELEFON GÖRÜŞMEMİZ VE “KARABÜK’ÜN O YILLARI,ARŞİV..”
Dün,halen Ankara’da yaşamını sürdüren,50 yıllık dostumuz,kardeşimiz ve Karabük’ün yetiştirdiği çok önemli Cemiyet İnsanı olan Sayın FİKRET GÖKÇE ile uzunca bir telefon görüşmemiz oldu.
Sayın FİKRET GÖKÇE çok önemli çalışmalara imza atmış bir isimdir ve “Karabük D.Çelik Fabrikaları’nın ÖZELLEŞTİRİLMEZ İSE KAPATILACAK” kararı 8 kasım eylemlerine giden yolları aralayan,o yolların yol haritasını çizen isimler arasında yer alan bir Karabük Sevdalısıdır.
Ülkenin ilk ENGELLİLER OKULUNU,şimdi yıkılan Yenişehir İlköğretim Okulu bahçesine yaptırmayı gündeme getiren, düşünen,uygulayan bir isimdir..
KIBRIS ÇIKARTMASINDA,Yedek Subay olarak,AKTİF OLAN BİR İSİMDİR.
Bu listeyi,Sevgili Kardeşimin başarılı çizgisini,verimli çalışmalarını yazmak,uzatmak o kadar mümkün ki,biz bir ikisini yazdık ve Sayın FİKRET GÖKÇE tam bir ARŞİVCİ insandır.
ELİNDE Kİ ARŞİVLERDEN bizimle de ilgili birkaç belge çıkınca,hem o belgelerden söz etmek,hem de bir dost sesi duymak amacı ile aramış,nasıl mutlu olduk,nasıl sevindik
Sayın FİKRET GÖKÇE Kardeşin sesini duymak bile büyük mutluluk oldu.

YİNE YAZIP,SÖYLÜYORUZ “EN DOĞURGAN SİYASAL PARTİ OLAN..” CHP BÜNYESİNDEN ÇIKAN,ÇIKMAYA HAZIRLANAN 3 YENİ PARTİ VE ÖRGÜT
CHP Geçmiş de olduğu gibi bugün de EN DOĞURGAN Siyasi Parti konumunda ve Sayın MUHARREM İNCE yeni Parti hazırlığında,Sayın SARIGÜL 10-12 yıldır sessizliğe büründürdüğü TDP’Yİ harekete geçiriyor,Sayın ÖZTÜRK YILMAZ yeni Partisini kurdu..
Bunların KARABÜK ÖRGÜTLENMESİ NASIL OLACAK acaba ve TDP’NİN bir Örgütü vardı galiba,Sayın MUHARREM İNCE’NİN Örgütü nasıl olacak,Sayın ÖZTÜRK YILMAZ’IN Yenilik Parti için herhangi bir çalışma görülmüyor.
Biz en çok Sayın MUHARREM İNCE’Yİ MERAK EDİYORUZ.
Bakalım kimlerle yola çıkarak,nasıl bir örgütlenme yapacak..?
CHP EN DOĞURGAN SİYASİ PARTİ HÜVİYETİNDE..

2 KASIM KARDEMİR GENEL KURULU VE SEÇİLENLER TAMAMEN YASAL,YASALLIĞINA LAF YOK,PEKİ ETİK AÇIDAN VE BU ANLAYIŞLA YATIRIMCI..
Hani deniyor ya, ADALET TAM TECELLİ OLMAZSA EKONOMİ DÜZELMEZ falan diye, DIŞ YATIRIMCI GELMEZ falan diye,bunun ne kadar doğru olduğuna ilişkin 2 Kasım KARDEMİR Genel Kurulu gösterilebilir mi..?
2 Kasım Genel Kurulu buna örnek gösterilebilir mi..?
Yasallık noktasında tamamen yasal,o konuda laf yok.
Peki o yasallığın oluşmasında Siyasi bir zorlama var mı,o yasallık Siyasi İradenin bir kanadından gelen bir zorlama ile oluşmuş ise,bunu yasal olarak görürken,etik görmek mümkün mü..?
KARDEMİR GENEL KURULU,kendilerine Siyasi İradenin bir kanadınca verildiği ileri sürülen YÖNETİM LİSTESİNİ oylayarak, olayı yasallaştırmıştır, ancak,bunu detaylı biçimde nasıl değerlendirmek gerekir..?
Genel Kurul da,emekli bir hissedar “ARKADAŞ ŞU SEÇECEĞİMİZ İNSANLARI BİR GÖRELİM..” noktasına geldi ise,O Genel Kurulu iyiden iyiye analiz etmek gerekmez mi..?
2 Kasım Genel Kurulu tamamen yasal,o konu da laf/söz yok..
İyi de o yasallığı zorlayan bir Siyasi irade var mıydı acaba..?
O Yasallığa giden yolda,ne A Grubu,ne B Grubu,ne D Grubu hissedarları kendi istediklerine değil,yollanan liste de hangi isimler varsa onlara oy vermek zorunda kalmışlardır,öyle bir yasallıktır yani.
Adalet ile dayatma yan/yana olmuş,dayatma öne çıkmıştır..!!

ESKİPAZAR-EFLANİ ve OVACIK İLÇELERİNE “YENİ KAYMAKAMLIK BİNALARI YAPILIRKEN..” KARABÜK VİLAYET KONAĞI UNUTULMAMALI,ACELE.
Karabük’ün ESKİPAZAR-EFLANİ ve OVACIK İLÇELERİNE yeni KAYMAKAMLIK BİNASI yapılacak ve bunun için proje çalışmaları başlatılıyor,bu İlçe Kaymakamlık binaları depreme dayanıksız çıkmış sanıyoruz.
İYİ OLUR,HİZMET HİZMETTİR.
Peki,KARABÜK VİLAYET KONAĞI NE OLACAK..?
Projeleri hazırlandı,duruyor ve KARABÜK’E BİR VİLAYET KONAĞI ŞART,bakmayın siz YEREL SEÇİMLER sırasında bu işe muhalefet eden bazı Siyasi figürlere,Vilayet Konağı Karabük’e ekmek gibi,su gibi şart.
Geçtiğimiz günlerde AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ile Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,İlgili Bakanlıklarla görüşerek VİLAYET KONAĞI hakkında sevindirici haberler vermişlerdi.
Bugün kullanılan yer,kesinlikle elverişli değil,ısınması bir dert,soğutması başka bir dert,güneş görmeyen odaların olduğundan söz ediliyor ve hoş bir durumu olmadığı ısrarla öne sürülüyor
3 İLÇEMİZE KAYMAKAMLIK BİNALARI İYİ BİR HİZMET.
Ancak,KARABÜK VİLAYET KONAĞI DA biran önce yapılmalı..

COVİD-19 SALGININI BİLE İSTİSMAR EDEN İNSANLAR VARMIŞ VE POZİTİF ÇIKANLARA “BENİMDE İSMİMİ VER 14 GÜN YATAYIM..” DİYENLER
Ne günler yaşıyoruz yarabbi,insanlar,özellikle İŞÇİ OLARAK ÇALIŞANLAR,MEMUR OLARAK ÇALIŞANLAR covid-19 salgınını bile istismar ediyorlarmış iyi mi.
TABİ SÖZÜMÜZ BUNU İSTİSMAR EDENLERE..!!
Diyelim ki beraber aynı işyerinde çalışıyorsunuz ve bir arkadaşınızda covid-19 pozitif çıktı,bir başka işyerinde bulunan bazı insanlar bile “NE OLUR BENİMDE TEMAS HALİNDE Kİ İSİMLER ARASINDA İSMİMİ VER.14 GÜN YATAYIM..” gibi ricalarda bulunuyorlarmış.
Olacak iş değil doğrusu.
Birçok İŞYERİNDE KADROLAR, bu covid-19 testi pozitif çıkanlar veya pozitif çıkanların “ŞU KİŞİLERLE DE TEMAS HALİNDEYDİM..” dediği isimler nedeni ile çok noksan personelle çalışmak zorunda kalmış.
Ne günler yaşıyoruz yarabbi.
BAZI İNSANLAR BUNU NASIL DÜŞÜNEBİLİRLER HAYRET..
Ama,bu yönlü düşünen insan sayısı o kadar çokmuş ki..!!
Hayret ki hayret yani..!!

2 KASIM GÜNÜ YAPILAN KARDEMİR SEÇİMLİ GENEL KURULU’NDA “BİR HİSSEDAR BEN ATIYORUZ D GRUBUNDAN ADAYIM DEYİP,SEÇİLSE İDİ.”
2 Kasım KARDEMİR Seçimli Genel Kurulu öncesinde,o dönemin KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN,belli ki SİYASİ İRADE tarafından verilen bir listeyi açıklayarak “YÖNETİM KURULU ÜYE ADAYLARIMIZ BUNLAR..” dedi.
Bakın diğer hissedar grupları için bir şey demiyoruz..
D Hissedar grubunda DIŞ ÜLKELERİN FONLARI tarafından alınmış,ciddi miktar da HİSSE SENEDİ olduğundan söz ediliyor ve O Hissedar Fonların da desteğini alarak, D GRUBUNDAN BİR BAŞKA İSİM Yönetim Kurulu’na Aday olsa ve seçilseydi ne olurdu..?
SAHİ NE OLURDU..?
Denilecektir ki,diğer seçilenler,O İSMİN YÖNETİMDEN AYRILMASI İÇİN çaba harcarlardı veya istifa ettirirlerdi,böyle bir durum da ise,O İSME OY VERDİREN DIŞ KAYNAKLI FON YÖNETİCİLERİ gücenir,darılırdı herhalde değil mi..?
Hani deniyor ya,ADALET GEREKTİĞİ BİÇİMDE TECELLİ ETMEZSE,DIŞ YATIRIMCI GELMEZ diye,bunu o anlayışın somut bir örneği olarak görmek mümkün mü size göre..?
Ne dersiniz mümkün mü..?
Oysa ki Ülkenin şu an DIŞ ÜLKELERDEN GELECEK KAYNAĞA,O KAYNAKLARI GETİRECEK YATIRIMCIYA ne çok ihtilacı var değil mi,özellikle SON OPERASYONLARLA bu daha net ortaya çıktı değil mi..?
Size küçük bir örnek vermek istedik de..!!

6 kişi görüş bildirdi

  1. Ahmet abi kongre 22 sindeymiş

    Ahmet abi MHP İl Kongresi ayın 22 sinde yapılacakmış bende bu pazar biliyodum meyer ayın 22 sindeymiş Yönetim 15 ini istemiş Genel merkez 22 sini vermiş pek kimseye duyurmadılar yüzde 90 ayın 15 i biliyodu partinin il başkanı merkez ilçe başkanı göstermelik va yönetimlerde hemen aynı resmi bi tarihi bile açıklamadılar delegeninde çoğu 15 i biliyo zaten

  2. Vatandaş

    Sayın Gölbek, korona virüs tedbirleri kapsamında sigara içmek yasaklandı açık alanlarda. Ancak hastane bahçesi sigara içenden geçilmiyor.hastası da içiyor, çalışanı da

  3. Dediğin doğru baskı hukuku geçerse

    Ahmet bey dediğin doğru baskı dayatma hukuku geçerse yabancı yatırımcı darılır gücenir o ülkeye yatırıma gelmez parasını getirmez Kardemirde D hisse gurubundan bir yabancı fon Yönetime Üye seçseydi yönetimde duramazdı birçok yerde bunlar oluyormu acaba.Biz Kardemiri biliyoruz hukuk adalet zayıflarsa para kaçar dediyin ve vurguladığın konudu hakkaten çok doğru.

  4. Yüzde 5

    Ahmet bey, 20 yıl yüzde 5 hisseyle kardemiri ele geçirip milyarlar kazanmak etik miydi? Eğer etikse

    (bu kelimeden de hoşlanmıyorum, çünkü ahlaki kelimesinin yerine kullanılan içi boş bir kelime bu)

    yönetemeyip zarar ettirenlere bu kişiler sizden iyi yönetir demek kat kat etiktir, bence.

  5. Mesele yüzde 5-8 değil hukuk dayatma

    Arkadaşım Ahmet beyin yazdığı yüzde 5-8-10 meselesi deyil.Dayatma meselesi ,hukuk olmayınca yabancı yatırımcı gelmiyor meselesi.O zaman tamamen Devlet alsın.Ben Ahmet beyin yazılarından hukukun geriye itildiyi,Siyasi dayatma yapıldığı bununda yanlışlığı mesajını aldım.25 Yıl önce Devlet bunun olucanı görememiş bu ana sözleşmeyi kabellenmiş.İşin yanlışlığı o zamandan başlıyor.Neyse yeni düzen hayırlı olsun.Siyaset tam manasıyla Kardemire girdi,bakalım gelecekte neler olacak.

  6. KARABÜKLÜ

    SAYIN GÖLBEK ” Hani deniyor ya,ADALET GEREKTİĞİ BİÇİMDE TECELLİ ETMEZSE,DIŞ YATIRIMCI GELMEZ” DİYEREK ÜLKEMİZDE ADALETİN GEREKTİĞİ BİÇİMDE TECELLİ ETMEDİĞİ İÇİN YABANCI SERMAYA GELMEZ DEMİŞSİNİZ. BAKIN SİZİN GİBİ DÜŞÜNENLERE ÇARPICI BİR ÖRNEK VEREYİM. TÜRKİYE’DE 26 MEVDUAT BANKASI VAR . BUNLARDAN ÜÇÜ (ZİRAAT BANKASI, HALK BANKASI VE VAKIFBANK) OLMAK ÜZERE DEVLET BANKASI.İKİ BANKA (İŞ BANKASI,AKBANK) TÜRK SERMEYEDARLARIN ELİNDE, DİĞER 21 BANKA YA YABANCILARLA ORTAK VEYA YABANCILAR HİSSELERİN TAMAMINA SAHİP. YANİ ANLAYACAĞINIZ TÜRKİYE’DE HUKUK DA VAR ADALET DE, GÜVEN DE VAR VE YABANCI SERMAYE DE……BU ARADA ÜÇ AİLE % 5 HİSSE İLE KARDEMİR YÖMETİMİNE DÖRDÜ YOLBULAN İKİSİ GÜLEÇ OLMAK ÜZERE 6 ÜYE GÖNDERİRKEN VE DÖRT BAĞIMSIZ ÜYEYİ DE AİLELER BELİRLERKEN ,(KARDEMİRİN ALDIĞI CEVHERİ, KÖMÜRÜ,MAZOTU SATARKEN ; SATTIĞI KÜTÜK DEMİRİ TON BAŞINA 20 DOLAR UCUZA ALIRKEN ) % 95 İ TEMSİL EDEN KÜÇÜK YATIRIMCIYI DÜŞÜNÜP HİÇ ETİK DEĞİL DENDİĞİNİ DE DUYMADIM.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Köse Vali ve Belediye Başkanını ziyaret etti

Yayın: 26.04.2024 14:14
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Özkan Çetinkaya’yı ziyaret etti. Ziyaretlerde, bölgesel iş birliği ve  koordinasyonun önemi vurgulandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Meclis Üyeleri Kemal Akgül, Feyza Şimşek ve Soner Alkan ile birlikte ilk olarak Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u ziyaret etti. Vali Yavuz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Köse’ye yeni dönemde başarılar diledi. Başkan Köse’nin Vali Yavuz ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, Karabük ve Safranbolu arasındaki çalışmalar ve projeler üzerinde duruldu. Başkan Köse misafirperverliklerinden ötürü Vali Yavuz’a teşekkürlerini sunarak safran çiçeği temalı tablo hediye etti.

Bu ziyaretin ardından Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Özkan Çetinkaya’yı ziyaret etti. İki başkan arasındaki buluşma, yerel yönetimlerin dayanışma içinde olmasının önemine dikkat çekti. Başkan Köse, Çetinkaya ile ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. İki başkan birbirlerine yeni dönemde başarı dileklerinde bulundu. Başkan Elif Köse ziyaret sonunda Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya safran çiçeği temalı tablo hediye etti.