Her Telden (17 Mart 2020)

Her Telden (17 Mart 2020)

Yayın: 16.03.2020 18:45 |Güncelleme: 17.03.2020 07:41
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK İL SAĞLIK MÜDÜRÜ Dr.Sayın AHMET SARI “GÖZETİM ALTINDA TUTTUĞUMUZ 9 HASTAMIZIN TETKİKLERİ TEMİZ ÇIKTI…”
Karabük İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI,Dünyayı kasıp/kavuran koronavirüs salgını nedeni ile “KARABÜK’TE HERHANGİ BİR HASTA YOK.BİZ DE HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALIYORUZ..”diyor.
Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI,bu bağlamda bilgi verirken “ŞU ANA KADAR UMREDEN DÖNEN ve YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ OLMAK ÜZERE 9 HASTAYI,GÖZETİM ALTINA ALMIŞTIK..” bilgilerini veriyor.
Daha sonra,bu 9 hastanın yaptırılan tetkiklerinin olumlu çıkması,herhangi bir hastalığa rastlanmaması nedeni ile karantina altında tutulmasından vazgeçildiği bilgisini veriyor Sayın AHMET SARI.
Bu arada önlemleri gün geçtikçe arttırıyorlarmış.
Vali Sayın FUAT GÜREL ile birlikte,alınabilecek bütün önlemlerin alınması yolunda çalışmalar yapıldığına dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI ,bazı önlemlerin alınması için GENEL TALİMATLARIN GELMESİNİ BEKLEMEDEN önlemler üzerinde yoğunlaşıldığını da söylüyor.
Bu arada,Sayın AHMET SARI’YA insanların toplu halde bulundukları KAHVEHANELER-CAFELER gibi yerleri sorduk,gerekenleri görüştüklerini anlattı ve bu konularda İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte bir çalışma yapılabileceğini anlattı.
İl Sağlık Müdürü Sayın SARI,EN CİDDİ ÖNLEMLERİ aldıklarını anlattı.
KARABÜK YAŞAYANLARI bu bağlamda rahat olabilirler yani..

KORONAVİRÜS NEDENİ İLE “BİRÇOK KONUYU GÜNDEMİN GERİSİNE İTTİK..” BAKIN ALDEĞİRMEN BARAJI İNŞAATLARI DURDU VE MALİYET..
Koronavirüs salgını nedeni ile DÜNYA DA ve ÜLKEMİZ DE birçok hayati konu gündemden düştü veya gündemin arka sıralarına ittik,öyle olmadı mı,size basit bir örnek verelim,ALDEĞİRMEN BARAJI konuşuluyor mu..?
Gerçi ALDEĞİRMEN BARAJI bu toplumun çok fazla üzerinde durduğu bir konu değildi veya öyle görünüyordu,ancak ARAÇ ÇAYI düzenlemesi bu BARAJ ile bire/bir ilgili bir konu,o nedenle de çok/çok önemli bir yatırımdı..
TOPLAM 54 MİLYON LİRA KARŞILIĞI İHALE EDİLMİŞTİ..
İlgili kaynaklar,Yüzde 25 civarında yapımı gerçekleşti diyorlar ve “TAMAMLANMASI İÇİN,ŞUAN İTİBARI İLE 120-130 MİLYON LİRA PARAYA İHTİYAÇ DUYULUR..” gibi bilgi veriyorlar.
Düşünün ki toplam 54 milyon liraya ihalesi yapılmıştı..
Bu bedel üzerinden yüzde 25 kadarı bitirildi veya yol alındı.
Geri kalanın yapımı için 120-130 milyon lira para gerekli.
ALDEĞİRMEN BARAJI bu şartlarda kaç yıl sonra biter bir düşünün..!!
Veya bu nesil görür mü..?

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,YABANCI ÖĞRENCİLER HARİÇ,ÖĞRENCİLERİN VE 60 YAŞ ÜSTÜ AKADEMİK PERSONELİN GİTMESİ İLE BOMBOŞ HALDE..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,şu an itibarı YABANCI UYRUKLU Öğrencilere kalmış görünüyor,bu ÜLKENİN ÇOCUKLARI kendi memleketlerine gittiler ve KARABÜK ÜNİVERSİTESİ adeta boşaldı.
Ayrıca 60 yaş üzeri AKADEMİK PERSONELDE gitti.
Ve,böyle bir süreç yaşanıyor..
100. YIL MAHALLESİ BAŞTA OLMAK ÜZERE,HER YER BOMBOŞ.
Dün sabah,YENİŞEHİR KULÜBÜ İŞLETMECİLİSİ ve Karabük’ün önde gelen İş İnsanlarından Sayın GÜRBÜZ TÜÇEL’İ gördük,Sayın TÜÇEL sabah saatlerinde,Karabük’ün yüzakı,GÜVEN Pastanesi’nde oluyor,orada gördük.
“KORONAVİRÜS İŞ HAYATINI ÇOK KÖTÜ VURDU..” dedi.
“BAK PASTANE NEREDEYSE BOŞ GİBİ..” dedi.
Daha sonra da “YENİŞEHİR KULÜBÜNDE,SON BİR HAFTA İÇERİSİNDE İPTAL EDİLEN YEMEKLERDEN DOLAYI,ONBİNLERCE LİRA ZARARIMIZ VAR ANCAK GİDERLERİMİZ AYNEN DEVAM EDİYOR..” ifadelerini kullandı..
ALIŞ/VERİŞ MERKEZLERİNE GETİRİLEN YENİ UYGULAMALAR VAR..
İyi de BURALIRIN KİRALARI NE OLACAK,ÇALIŞANLAR NE OLACAK..?
Olay gittikçe MADDİ SORUNLARI gündeme getirecek gibi..

ALIŞ/VERİŞ MERKEZLERİNE GETİRİLEN/GETİRİLMESİ DÜŞÜNÜLEN YENİ UYGULAMALAR VE BURALARDA Kİ İŞYERİ KİRA BEDELLERİ,HUKUK
Koronavirüs salgını nedeni ile ALIŞ/VERİŞ MERKEZLERİNE yeni düzenlemeler,yeni ÇALIŞMA SAATLERİ,yeni uygulamalar getiriliyor,bu manada çalışma saatleri kısaltılıyor.
TAMAM KISALTILSIN,BUNA İTİRAZ YOK..
PEKİ İŞYERİ KİRALARI NE OLACAK,KİRALARDA AZALACAK MI..?
Zaten insanlar TELKİN/TAVSİYE sonucunda evinden çıkmıyor,ÇARŞI/PAZAR tenhalaştı,üstüne/üstlük bir de ALIŞ/VERİŞ Merkezlerinin çalışma saatleri kısalınca İŞYERİ SAHİPLERİ mutlaka feveran edeceklerdir..
KORONAVİRÜS TİCARET HAYATINDA KENDİSİNİ GÖSTERİYOR..
DÜNYA TİCARETİ DE,ÜLKE TİCARETİ DE yeniden şekillenecek gibi.
Bu manada yakında HUKUKSAL SÜREÇLER bile başlayabilir..
Hukuka giden çok sayıda işyeri sahibi olabilir..

SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ ÖNERİSİ “YÖK BAŞKANI TARAFINDAN HİÇ Mİ HİÇ SICAK KARŞILANMADI..” VE HAYAL OLARAK KALACAK MI
Bir süredir gündemde olan ve kurulabileceği üzerinde fikirler öne sürülen SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ konusu var biliyorsunuz,bu konu KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN bölünmesi,SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ kurulması fikrine dayanıyordu..
Vali Sayın FUAT GÜREL,AK Parti Milletvekilleri,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü,Safranbolu KÜLTÜR VAKFI Başkan ve Yönetimden bazı isimler geçtiğimiz hafta YÖK BAŞKANI’NI makamında ziyaret ederek,bu öneriyi dile getirdiler.
YÖK BAŞKANI,zarif bir dille BU İŞİN OLMAYACAĞINI/OLAMAYACAĞINI..” kendisine bu öneriyi getirenlere anlatmış ve SAFRANBOLU NÜFUSU bir ÜNİVERSİTE’NİN BÖLÜNMESİNİN getireceği mali külfetleri anlatarak “BU İŞ KESİNLİKLE OLMAZ..” mesajını vermiş.
İSTANBUL’DA CERRAHPAŞA BÖLÜNMÜŞTÜ GALİBA.
SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ OLMUYOR BU BELLİ OLDU..

ÜLKEMİZDE VE KARABÜK’TE “İLGİLİ BİRİMLERİN İVEDİLİKLE EKMEK DAĞITIM VE SATIŞINI ELE ALMAK ZORUNDADIR..” HİJYEN KURALLARI..
Koronavirüs nedeni ile FIRIN SAHİPLERİNDEN kaynaklandığını sandığımız bir slogan ortaya çıktı,çok haklı,çok geçerli bir talebi dile getiriyor bu slogan..
“EKMEĞİNİ FIRINDAN AL..” şeklinde bir slogan bu.
Anlatılanlara göre koronavirüs sıcağa pek dayanamıyormuş,fırınlardan ekmeğinizi sıcak/sıcak alın mesajı veriyor “EKMEĞİNİ FIRINDAN AL..” yolunda ki bu slogan.
Aslına bakarsanız,7 den 70 e hepimizin kullandığı,tükettiği ekmek olayı BU ÜLKENİN DE,KARABÜK’ÜN DE EN CAN ALICI SORUNU olarak görülmeli ve mutlaka önlem alınmalıdır.
Bayi/bakkal ve marketlere EKMEK DAĞITIMI NASIL YAPILIYOR..?
Buralarda EKMEKLER HANGİ KOŞULLARDA saklanıp,satılıyor..?
Bir ekmeğe kaç el değiyor..?
Dün bizi ALİ YILMAZ isimli bir kardeşimiz aradı,Sayın ALİ YILMAZ bir Mahallemizde EKMEK DAĞITIMINA değindi ve inanın insanın içi kalkıyor ve bu işe hem ÜLKE ÇAPINDA,hem de KARABÜK ÖZELİNDE mutlaka bir çözüm bulunmalı.
EKMEK OLAYI ŞAKAYA GELİR BİR İŞ DEĞİL..
Hepimiz,her gün ekmek alıyor ve kullanıyoruz..

BİZ,EN AZ 30-35 YILDIR “SENDİKAL OLAYLARI ÇOK AMA ÇOK YAKINDAN İZLERİZ..” TABAN GÜVENLİ VE HUZURLU İSE KULİSLERE/HİZİPLERE..!!
Biz,en az 30-35 yıldır SENDİKAL OLAYLARI çok ama çok yakından izleriz,gelişmeleri takip ederiz,SENDİKAL KULİSLERİ çok/çok iyi analiz ettiğimiz dönemler de olmuştur..
BUNUN YAŞAYAN BİRÇOK CANLI TANIĞI VARDIR..
Eğer işçi tabanı güvenli ve huzur içerisindeyse,hiziplere,kulislere izin vermez ve tabanı bu anlamda sevk ve yönetmek isteyenlere,kesinlikle izin vermez,süreç içerisinde mutlaka ama mutlaka tasfiye eder.
BU HEP BÖYLE OLMUŞTUR,BUNDAN SONRA DA BÖYLE OLUR.
Şimdi bakıyoruz taaa uzaklardan İskenderun’dan veya başka yerlerden ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’nı karıştırmaya yönelik bazı hamleler yapılıyor ve bu hamlelerin adresi gösterilen kişiler/yerler bu gelişmeleri şiddetle reddediyorlar..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası,şu an itibarı ile en huzurlu,en güvenli sürecini yaşıyor,Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ’NİN Genel Başkanlığı’nda,diğer Genel Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ÖZÇELİK-İŞ Sendikası tabanı mutlu bir düzeyi yakalamış.
Burada bir karışıklık yaratmak isteyen mutlaka tasfiye olur..
Bu huzuru,güven ve mutluluk havasını dağıtmak,örselemek isteyen mutlaka ama mutlaka tasfiye olur,zira,tabana ŞU/ŞU GEREKÇELERLE BEN veya BİZ SENDİKA İÇİ BİR HAREKET İÇERİSİNE GİRDİK noktasını anlatamazlar..
Zira tabanda ki işçi hayatından ve Sendikal Yönetiminden memnun..
Hem de çok ama çok memnun..

EĞER,CENAB-I ALLAHIN BİR LÜTFU OLARAK,KARABÜK’E VERİLMİŞ BU “ARAÇ ÇAYI REZİL HALDEN KURTARILACAKSA..” ALDEĞİRMEN BARAJI..!!
Cenab-ı Allah Karabük’e ARAÇ ÇAYI gibi bir güzelliği,bir zenginliği lütfetmiş,Karabük ve çevre insanı olarak bu güzelliği rezil hale getirmeyi başarmışız iyi mi..!!
ARAÇ ÇAYI ŞU AN İTİBARI İLE REZİL/KEPAZE DURUMDA..
DSİ Genel Müdürlüğü ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMELERİ için proje ihalesi açmıştı,proje ihalesinin sonunu sormayı bile gereksiz gördük iyi mi,zira bu iş projeleri hazır olsa bile yapılmayacak/yapılamayacak..
Öncelikle,SU REJİMİNİN DÜZENLENMESİ için ALDEĞİRMEN BARAJI ŞART.
ALDEĞİRMEN BARAJI 54 milyon lira bedelle ihale edilmişti,yüzde 25 kadarı yapıldı,MÜTEAHHİT FİRMA sıkıntıya girdi,ödenekler askıya alındı veya buna benzer gerekçelerle İŞ DURDURULDU..!!
ŞİMDİ BİR İHALEYE ÇIKILSA 120-130 MİLYON LİRA PARA GEREKLİ.
Bu barajın,kalan yüzde 75 kadarının tamamlanması için 120-130 milyon lira para gerekli ve BÖYLE BİR PARAYI kim temin edecek,hangi Siyasi irade böyle bir parayı çıkartabilecek..
O,NEDENLE ARAÇ ÇAYI’NIN BU REZİL HALİ DAHA ÇOK SÜRER..

O HALİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT MUTLAKA GÖRMELİ VE EFLANİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİNASININ DAMI
Geçtiğimiz Pazar günü,aile mezarlarını ziyaret amacı ile EFLANİ İlçesine gittik,MESLEK YÜKSEKOKULU alanı içerisinde,belki OKUL OLARAK KULLANILMAYAN bir bina dikkatimizi çekti.
TAVANI GÖÇMEK ÜZERE..
BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEHMET ÇETİNKAYA’NIN büyük katkıları ile YATILI BÖLGE OKULU olarak kullanılan bir bina var ve O Bina/binalar şu an itibarı ile MESLEK YÜKSEKOKULU olarak kullanılıyor..
İşte Karayolundan görülen O BİNALARDAN birisinin TAVANI GÖÇMÜŞ,YER/YER BOZULMUŞ ve doğrusu bizim içimiz çıız etti,herhalde dikkatlice bakıp o manzarayı gören herkesin içi cıız eder..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü o manzarayı görmemiştir..
Görse mutlaka müdahale eder ve yaptırırdı ve öyle anlaşılıyor ki,Rektör Hocayı uyaran falan da olmamış ve hazır OKULLARA ARA VERİLMİŞKEN orayı yaptırmak iyi olmaz mı..?
Ne dersiniz iyi olmaz mı..?

15 kişi görüş bildirdi

  1. gölbek

    Sayın Gölbek özçelik-iş sendikasına gazeteniz adına şuana kadar fatura kestiniz mi kestiyseniz 2 yılda ne kadar ücret aldınız..????????

    birde huzurdan bahsetmişsiniz. şubede huzur olmadığını bütün kardemir işçisi biliyor.. size kuşlar bu haberi getirmedi mi ?

  2. boşuna ahmet bey

    ahmet bey sendika kavgalarını iyi izlerim diye konuşuyorsun ya
    aslında kavga mavga yok olan ezilen işçiye oluyor
    2010 da sendika kavgası var dediler körükleyen bir abi vardı odun masa mı ne oğlu nerde çalışıyor bi bakın
    onlarca kişi işten atıldı ya şimdi
    suçlu kim vebal kimde bizim işimiz gitti bazıları da işe girdi

  3. KARABUK

    SAYIN GÖLBEK ABİM,ÇOOOOK ÖNEMLİYMİŞ GİBİ DEFALARCA ALDEĞİRMEN BARAJININ MUTLAKA TAMAMLANMASI GEREKİR DİYE YAZIYORSUNUZ.ANCAK BU MEŞHUR ALDEĞİRMEN BARAJI NEREDEDİR? VEDE ARAÇ ÇAYINA NE GİBİ BİR KATKISI OLACAK ARAÇ ÇAYI İLE BAĞLANTISI NEDİR? BU BARAJLAR VE HES LER IRMAKLARI VE ÇAYLARI KURUTAN SUSUZ BIRAKAN,ANCAK ELEKTRİK ÜRETİMİNE KATKI YAPAN İŞLETMELER DEĞİLMİ? BU ALDEĞİRMEN BARAJININ BU KADAR ÖNEMLİ OLMASI ACABA BİRİLERİNİ İLGİLENDİRİYORMU BEN ANLAMIŞ DEĞİLİM.KARABÜK ‘ÜN ONLARCA SORUNU VARKEN BU NEDEN GÜNDEME DEVAMLI GETİRİLİYOR

  4. işçiye bi soralım

    sandık koyalım işçiye bi soralım.sendikasından memnun olanlar olmayanlar oy versin eyer yüzde 95 ben memnunum diyen çıkmazsa kendimi yakarım.Bi kaç insan sendikacı olacak diye mücadele olmaz kimse saçma sapalak iş yapıpta işçinin huzurunu bozmasın birde dışarıdan havlayan bastı bacaklı köpekler var onlarıda sustursunlar sahipleri onnara sesini kes desin

  5. ceketi gövdesine böyük gelen

    ceketi gövdesine böyük gelen her devrin adamları dışarıdan havlamasın işçi son zamanların en güvenli en huzurlu günlerini yaşıyor adam boyundan böyük işlere girmesin.işçinin huzurunu bozanı bu işçi affetmez zamanından evvel öten horuzun boynunu koparırlar tencereyi boylar.İşçinin arasına kimse nifak sokamaz.İşçi huzurlu işçi iyi maaş alıyor bi arkadaş sandık koyun demiş koysunlarda eyer işçi yüzde 99 ben huzurluyum havlayanlar sussun demezse bende kendimi yakarım arkadaş

  6. salaklığın tepesine çıkmış

    Ahmet abi ne demiş adam faturadan maturadan bahbetmiş. işçi tabanı huzurlu 25-30 sendikadan geçinenler kendi içinde bölünüyolarsa işçiye ne şubeler huzursuzmuş şubelerde bulununlar kendi içinde idrar yarışı yaparlarsa bundan haddanede yüksek fırında bilmem nerde huzurla çalışan işçiye ne.Aslında şubelerde az adam çalıştırıcan neymiş baştemsilci neymiş temsilci onlar kendi içinde itişiyolar sonra Sendikada huzur yok.biz huzurluyuz arkadaş siz ne haliniz varsa görün bize bulaşmayın tabanın hizirini kaçırmayın.bizim huzurumuzu ceketle pantolanla gömlekle kaçırmayın kimin ne peşinde oldugu bizi ilgilendirmez biz işyerlerimizde huzurluyuz Ahmet beyabi çok güzel yazmış.

  7. Araç Çayı Temizliği

    Araç çayı temizliği içinde barajı beklemeye gerek yok herhalde. Otobüs durakları ve köprü başına kadar kalan kısımların temizliği oluşan adaların kaldırılması suyun yayılması görüntü kirliliği için yeterli yaa… Bunu Dsi yapabilir takım aleti var vatandaşa da odunları alın deseniz
    yada iş karşılığı,Yaz geliyor bir iki ay sonra sular azalır. Balıkçıllar ördekler bile bu kadar kirliliğe rağmen gelmiş oralara.
    Bu arada filyos da çalışma var ama…

  8. önemli degil

    su sendika konusunda herkes hikaye okuyor. sayin golbek biraz gecmise gidin hft hakkinda neler yazmistiniz. nerdeyse bir metin turker yapmadiginiz kalmisti. simdi vatan haini. karabuk sporu 3. lige dusuren adam oldu. pesinden bir ali cengiz gul geldi. methiyelerin ardi arkasi kesilmedi senelerce. sonra ne oldu, bir gecede kayboldu gitti. tu kaka. simdi mevcut baskani ovuyorsunuzda yakinda onada kulp takilir gorursunuz. insanlar gucun buyusune kapilinca ne hatalar yapiyor. ama asil onemli olan bosuna isci memnun falan yazan arkadaslar kendini avutmasin. millet ne olup bittigini biliyor ve goruyor. kimine gore maaslar yeterli kimine gore coluk cocugu buyudu, universiteye gidiyor ve maas kit kanaat yetiyor. herkesin mutlu oldugu falan yok. iscinin birlik beraberligi tartisilir. kimse kendini kandirmasin. birde sayin golbek siz sendikal havayi iyi koklamaktan cok haber kaynaklarinizi kullanirsiniz. bunu cok iyi biliyoruz. cunku bir cok zaman sendikacilarin agzindan ifadeler kullanirsiniz. sizin yaptiginiz yorumlara yakin ifadeleri ne yazikki oncesinde sendikacilar isci icerisinde yapiyorlar. bu kadar benzerlik olmasi cok manidar….

  9. KARABÜKLÜ

    ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ SAYISI AZ, BU REKTÖR GİTSİN ESKİ REKTÖR BURHANETTİN UYSAL GERİ GELSİN DİYEN AÇ GÖZLÜLER, BAKIN BİR VİRÜS NELER YAPTI. AÇGÖZLÜLÜĞE GEREK YOK ÖNCE ŞÜKRETMEYİ ÖĞRENECEĞİZ. EN AZ ÜÇ HAFTA ÜNİVERSİTE TATİL, TÜRK ÖĞRENCİLER MEMLEKETLERİNE GİTTİ , BEĞENMEDİĞİNİZ YABANCI ÖĞRENCİLERE KALDINIZ,ALLAH KORUSUN VİRÜS TEHLİKESİ DEVAM EDERSE ONLARI DA GÖNDERİRLER. HADİ ŞİMDİ DE YAZSANIZA BU REKTÖR GİTSİN ESKİ REKTÖR BURHANETTİN UYSAL GERİ GELSİN DİYE.

  10. kral ciplak

    sayin golbek buyrun burdan yakin yukardaki yorumlari tekrar tekrar okuyunuz ve okuyucularinizin artik kral ciplak dedidigini gorun. sizin sendika ile ilgili yaptiginiz haberlerin sendikaa genel merkezi tarafindan size maksatli yapririldigini herkes biliyor. herkesin bildigini sizde biliyorsunuz ama olsun her hizmetin bir karsiligi vardir. sizinde carkiniz buradan dönüyor yapacak bir sey yok.

  11. ŞUBECİLER İTİYOR TABAN DEYİL

    ŞUBELERDE GÖREVLİLER TEMSİLCİLER BİRBİRİNİN KUYUSUNU KAZIYOR ŞUBECİLERDE HUZURLUSZLUK VAR TABANDAKİ İŞÇİ HUZURLU ONLARI KESİNLİKLE TASVİP ETMİYOR ŞİMDİDEN ŞUBE BAŞKAN ADAYI OLUCANI AÇIKLAYANLARA TABAN ZAMANI GELİNCE DERSİNİ VERİCEK NEDİR BU ŞIMARIKLIK BE ESKİYİ ÖZLEYENLER GİTSİN KARDEŞİM TABAN İL DEFA BÖYLE HUZURLU İŞİNE GÜCÜNE BAKIYOR TABANI HUZURSUZ ETMEYE KARŞI İŞVEREN BİLE MÜSADE ETMEMELİ.İŞYERLERİNDE BIRAKIN İŞİMİZİ KONUŞALIM KENAN ŞUBE BAŞKANI MEHMET ŞUBE BAŞKANI MUHARREM TEMSİLCİ KONUŞMAYALIM ŞUBECİLER BİZİ HUZURSUZ ETMEYİN ARKADŞ

  12. SENDİKA İŞÇİ İLE GÖNÜL BAĞI

    bir genel başkanın sevilip sevilmediğini anlamak için resim karelerine bakmak yeterli geçen yıl toplu sözleşme açıklanıyor. işçinin yarısı haddehane meydanında yok. sıra Toplu sözleşme açıklamaya geliyor.,kompetiler patlatılıyor,sloganlar atılıyor dün göze girmek için cengiz gül takla atanlar bugün yunus başkana takla atma yarışına giriyor… ve sıra geliyor haddehane meydanından kapıya yürümeye… Önde genel başkan sayın değirmenci ve teşkilatı kapıya doğru kol kola yürüyor Arkada işçi yok. sadece 3-5 taklacı var. çünkü genel başkanın işçi ile arasında gönül bağı yok. isdemir de toplu sözleşme yapıldı onuda izledik. orada da da durum aynı. bugün isdemir ver kardemir de miting yapın işçiyi toplayamazsınız çünkü gönül bağınız yok. arkadaşın biri para var huzur var demiş. onu git işçiye sor para var huzur var mı diye buradan sallamakla olmuyor. temsilci beyler koltuk derdine düşmüş işçinin bir derdi var mı diye soran yok koltuk tatlı akşama kadar yat işçi 1500 derecenin karşısında perişan olmuş temsilcinin umrundamı.. Tabiki değil şuan bütün temsilci arkadaşlarımız koltuk kaygısına düşmüş. Tabi buna şube yöneticilerimizi de eklemek lazım onlara tavsiyem kendinizi koltuğa japon yapıştırıcı ile yapıştırın. işçi sizi gönderse de en azından koltuğunuzdan ayrılmamış olursunuz. Menfaatci taklacılar sizlerde koltukların ayakların sıkı tutun lazım olur…

  13. Kral giyinik

    Kral çıplak diyen kişi sendika genel merkezinden Ahmet abiye kim yazdırıyo acep Recepmi Yunus başkan Ahmet abiyle öyle samimi deyil diye biliyorum Ahmet abiye bi sorun bakalım genel merkez binası nerde çukurambarda oldunu bilirde yerini bilmez.Yahu siz ne biçim mahlugatsınız ya on parmagınızda on kara kime çalanızı bilmiyosunuz.Ahmet abi engin tecrübesiyle bi deyerlendirme yapmış işçi hakkaten huzurlu sizler gibi marazi insanlar oraya saldır buraya saldır işiniz gücünüzbu be arkadaş ayıptır yahu günahtır bak işçi ne diyo koyun sandığı ben huzurluyum çıkar diyo sen hala ona buna çamur atmakla meşgulsun işçi bile olmadına kalıbımı basarım.Anlamıyosun bak büyük harfle yazayım İŞÇİ HUZURLU İŞÇİ ALINAN HAKLARDAN MEMNUN MUTLU EVİNİ RAHAT GEÇİNDİRİYO.SENDİKA TASARRUF YAPIYOR İYİ EĞİTİM VERİYOLAR.SENLE SENİN GİBİ 3-5 ÇAKAL NE İSTİYOSUNUZ BE DÜŞÜN BU İŞÇİNİN YAKASINDAN AYIPTIR GÜNAHTIR

  14. İstanbuldan Eflanili

    Ahmet bey Meslek Yüksekokulu tavanının yazmışsınız çok doğru ben 4 ay önce Eflaniye geldim orası benimde dikkatimi çektiydi demek halen yapılmamış.Ahmet bey İstanbulda Eflani haberlerini senden okuyoruz sağol hakkaten yararlanıyoruz ama bir konu var eskiden Hastane olarak kullanılan bir bina var.İYİ Parti İLçe başkanı Halil İbrahim Bulutla konuşmuştum o binayı deyerlendireni söylemişti ama seçimi kazanamadı.O hastane binası nolacak merak ediyorum birde gördüyüm Eflaninin meselelerini bilen onları izleyen kimse yok yazık oluyo bu ilçeye.Ahmet bey sen Eflaniyi yazmaya devam et biz burda çok yararlanıyoruz.

  15. Anonim

    kral ciplak …senin amet abin o saydigin sendikacilarin a dan z ye herseyini biliyor. 30 35 senedir yakindan takip ediyor ve mevzularin bizzat icindeyim diye kendi yazmis sen ne ordan ötüyorsun. bu gun uyuya kalmissiniz editorun fan gurubu yorumcular. birazdan üsüşürsünüz yorumlara…..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Atatürk II” filmi 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşacak

Yayın: 26.04.2024 14:42
Paylaş:
A+ A-

Milli Mücadele sürecinin 1915-1919 yıllarını konu edinen “Atatürk II” filmi, 24 Mayıs’a kadar sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek.

Türkiye Özel Okullar Derneğinden (TÖZOK) yapılan açıklamaya göre, yapımcı firma Lanistar Media ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, 19 Nisan’da vizyona giren “Atatürk” film serisinin ikincisi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın da dahil olduğu süreçte, 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşmayı sürdürecek.

Filmi izlemek isteyen öğrenci gruplarına biletler 60 liradan satışa sunulacak. Öğrencileriyle filme gelen öğretmenlerden ise ücret alınmayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, şunları kaydetti:

“Bizler eğitimciler olarak filmi izledik ve gerek tarihi saptamalarıyla gerekse de görsel ögeleriyle Atatürk’ü gençlerimize layık olduğu gibi aktarabilmek için önemli bir fırsat olduğunu gördük. Bizler gelecek nesilleri yetiştirmekle mükellefiz. Bu sorumluluğumuz çerçevesinde ‘Atatürk’ filmini, tarihimizin, kültürümüzün ve değerlerimizin eğitiminin bir parçası olarak görüyor, tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin izlemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Filmde Mustafa Kemal Atatürk’ü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’yi Esra Bilgiç canlandırıyor.

Filmin tarih danışmanları ise Orhan Çekiç, Saadet Özen, Hacı Mehmet Duranoğlu, Tuncel Koç, Kadir Türker Geçer ve Üzeyir Karataş’tan oluşuyor. (AA)