Her Telden (2.Ağustos.2019)

Her Telden (2.Ağustos.2019)

Yayın: 02.08.2019 00:21
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR “TREN TEKERLEĞİ SERİ ÜRETİMİ İÇİN..” STRATEJİK YATIRIM BELGESİ NOKTASINDA, BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ SAYIN ÖZ…
KARDEMİR bu yılın sonuna doğru TREN TEKERLEĞİ noktasında seri üretime geçecek ve öyle görünüyor ki bu alanda PAZAR PAYINI alacak,çok önemli gelirler elde edecek.
TREN TEKERLEĞİ için STRATEJİK YATIRIM TEŞKİKİ ALINDI..
Halen KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yapan Sayın ÖMER FARUK ÖZ bu işin halledilmesi için,çok ciddi çabalar,çok ciddi çalışmalar yaptı ve sonuçta KARDEMİR TREN TEKERLEĞİ STRATEJİK YATIRIM TEŞVİKİ uygulamasına alındı..
KARDEMİR’İN BU İŞTEN KAZANCI 25 MİLYON DOLAR CİVARINDA.
Öte yandan,KARDEMİR Otomotiv ve Savunma Sanayi noktalarında da çok ciddi çalışmalar yapıyor,özellikle SAVUNMA SANAYİ konusu,bir ölçü de KARDEMİR’İN büyük umut bağladığı bir konu.
OTOMOTİV SANAYİ’NDE kullanılabilecek malzeme üretimi sürüyor.
Bilindiği gibi Ülkemizde ÇELİK SEKTÖRÜ müthiş bir darboğaz yaşıyor ve BİRÇOK ÜRETİCİ FİRMA çeşitli nedenlerle üretimini durduruyor,bir süreliğine de olsa üretimden çıkıyor.
Zira,inşaat sektörü tam anlamı ile dibe vurdu.
Böyle bir gerçekten yola çıkarsanız,KARDEMİR nitelikli ürünler yaparak geleceğini güvene almanın çalışmalarını yaptığını görürsünüz,böyle de yapılıyor zaten..
Yeter ki İÇ HUZUR SAĞLANSIN,yeter ki sükunet sağlansın..!!

KARDEMİR YÖNETİMİ,FİLYOS VADİSİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ’Nİ HESABA ALARAK “SLAP ÜRETİMİNİ GÜNDEMİNE ALMALI..” GÖRÜŞÜNDE OLAN..
Hani bir aralar “FİLYOS LİMAN OLAYINA EL ATACAĞIZ..” falan gibi bilir bilmez laflar eden KİFAYETSİZ MUHTERİS tipler çıkmıştı orta yere,daha sonra bu konulara ait hiçbir bilgilerinin olmadığını anladılar şimdi abuk/subuk konuşmalar yapmaktan geri duruyorlar.
Bu konularda çok büyük birikimi/deneyimi olan çok önemsediğimiz bir Kardeşimizle sohbet ediyorduk “KARDEMİR YÖNETİMİ,FİLYOS VADİSİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ’Nİ ve FUAT TOSYALI’NIN SOĞUK İNCE SAÇ ÜRETİMİNİ,MUTLAKA DİKKATE ALMALI…” dedi.
Bilindiği gibi FİLYOS VADİSİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDE bacalı sanayi kurulması düşünülmüyor,Sayın FUAT TOSYALI burada çok düşük milimlerde SAÇ ÜRETİMİ yapacak yolunda bilgiler var.
SOĞUK SAÇ ÜRETİMİ YAPACAKMIŞ GALİBA.
O zaman dedi O Kardeş “KARDEMİR YÖNETİMİ BİR KARAR ALARAK SLAP ÜRETİMİNİ PROGRAMA ALMALI.SLAP ÜRETİMİ İLE FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NİN EN ÖNEMLİ TEDARİKÇİSİ OLUR…” gibi görüşler dile getirdi..
Bir ara durdu “HATTA,Sayın FUAT TOSYALI,GELECEKTE KARDEMİR ÜZERİNDE ETKİLİ/YETKİLİ OLMAK İSTEYEBİLİR.BÖYLECE DE,KARDEMİR’İ ÇOK ÖNEMLİ BİRSICAK SAÇ/SLAP ÜRETİM MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ DÜŞÜNEBİLİR..” falan dedi.
O görüşten yola çıkarak “DİYORUM YA,HAKİM HİSSEDAR AİLELER,MUTLAKA YİNE/YENİDEN BİRLİKTE OLMALI,OMUZ/OMUZA OLMALI..” gibi yaklaşımlar dile getirdi.
Öyle görünüyor ki BU CİVAR ÇOK CİDDİ BİR KABUK DEĞİŞİMİ yaşayacak.
İnşaallah iyiye giden değişimler yaşar..!!

“REYİS TALİMAT VERMİŞ,ANCAK,ŞU ANA KADAR BENİ NE ARAYAN,NE SORAN VAR, BİLİYORSUN KURULUŞ YILLARINDA ÇOK EMEK VERDİK..”
Dün AK Parti içerisinde çok/çok emeği geçmiş bir Kardeş ile oturduk sohbet ettik,bir aralar “REYİS GENİŞLETİLMİŞ İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDA KARABÜK TEŞKİLATI’NA HERKESİ ARAYIN,KÜSKÜNLERİ YENİDEN KAZANIN,KİMSEYİ UNUTMAYIN GİBİ BİR TALİMAT VERMİŞ..” dedi.
Daha sonra da “İLK KURULUŞ YILLARI ÇOK SIKINTILIYDI.İLK İL BAŞKANIMIZ Sayın HASAN BİLİR İLE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK.BU ARADA,BUGÜN GALİBA SİZİN GAZETEDE OKUDUM,Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN UNUTULMAZ DESTEKLERİNİ GÖRDÜK…” bilgilerini verdi.
O süreçlerin meşakkatli olduğuna dikkat çekti..
“İNSANLAR AK PARTİYİ SEVİYOR,AMA,MESAFELİ DURUYORLARDI.AK PARTİ DE GÖREV ALANLAR,BAŞIMIZA BİRŞEY GELİR Mİ ENDİŞESİ TAŞIYOR VE DİKKATLİ HAREKET EDİYORDU..” gibi görüşler dile getirdi.
Sonra yine/yeniden Sayın KAMİL GÜLEÇ’İ getirdi gündeme ve “BİR PARTİNİN,TEŞKİLATLANMASI KOLAY BİRŞEY MİDİR.SAĞOLSUN Sayın KAMİL GÜLEÇ ÇOK BÜYÜK DESTEKLER VERDİ..” ifadelerini kullandı..
“REYİS TALİMAT VERMİŞ,ANCAK,HALEN NE ARAYAN VAR NE SORAN VAR.HATTA PARTİYE MESAFELİ DURMAMAZI BİLHASSA İSTİYORLAR GİBİ.NE OLUR,NE OLMAZ BELKİ BİR YERE TALİP OLUR İÇİN Mİ DÜŞÜNÜYORLARDIR NEDİR..?” yakınmalarını dile getirdi..
AK PARTİ DE GENİŞ BİR KESİM İLGİ BEKLİYOR,öyle gördük.

KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ’NİN “GENEL MÜDÜRÜ Sayın KAMİL GÜLEÇ ÖNERDİ..” YOLUNDA AÇIKLAMALARI YANLIŞTI
KARDEMİR Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri,yazılı bir açıklama yaparak “GENEL MÜDÜRÜ,YÖNETİM KURULU BAŞKANI Sayın KAMİL GÜLEÇ ÖNERDİ VE YÖNETİM KURULU GÖREVE BAŞLATTI..” yolunda bir açıklama yaptılar.
GERÇEKTEN ÇOK AMA ÇOK YANLIŞ BİR AÇIKLAMA OLDU.
Sanki “ORTA YERDE BİR SUÇ VAR..” ve bu suçun gerçek müsebbibi Sayın KAMİL GÜLEÇ’TİR,bunca deneyimi olan,birikim olan BAĞIMSIZ ÜYELERE doğrusu pek yakıştıramadık.
KAMUOYU’DA YAKIŞTIRAMADI GİBİ GÖRÜNÜYOR..
Genel Müdür Dr.Sayın HÜSEYİN SOYKAN,kapattığı söylenen sosyal medyasında “DAMATLARI GÜNDEME GETİRMİŞ..” sanıyoruz ve bunun Sayın ERDOĞAN’A yönelik bir eleştiri olarak yazıldığı iddiaları var..
Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN böylesine küçük işlerin üzerine gider mi,yoksa Genel Müdür “ÇOK EMEĞİMİZ GEÇEN KARDEMİR’DE BAŞARILI OLUYOR MU,YOKSA BAŞARISIZ MI..” noktasına daha mı çok ehemmiyet verir.
Kaldı ki “GENEL MÜDÜR Sayın HÜSEYİN SOYKAN’I ÖNERDİĞİ..” ileri sürülen Sayın KAMİL GÜLEÇ,en azından Karabük’te AK Partinin kurulması için büyük gayret göstermiş,emek vermiş,maddi/manevi her desteği vermiş ve halen de AK Parti sempatizanı olarak bilinen bir isimdir.
BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ PEK ŞIK DAVRANMADILAR..

KARDEMİR’İN KURULUŞUNDAN BU YANA “BÜYÜK EMEKLERİ GEÇMİŞ OLAN HAKİM HİSSEDAR AİLELER BİRARAYA GELMELİDİRLER..” SÖZÜ..
Geçtiğimiz günlerde,Karabük’ün çok önemli,çok önde gelen bir SİYASETÇİSİ ile sohbet ediyorduk,konu KARDEMİR’E geldi ve “HAKİM HİSSEDAR AİLELER,ETEKLERİNDEKİ TAŞI DÖKEREK,MUTLAKA BİRARADA OLMALIDIRLAR..” dedi.
Daha sonra da,aralarında hiçbir sorun olduğuna da inanmıyorum,tamamen bireysel beğenmeme,karşılıklı elektrik alamama gibi sebeplerden kaynaklanan bir ayrılık yaşadılar ve gelinen nokta orta da,gibi değerlendirmeler yaptı.
İKİ AİLEYİ DE ÇOK/ÇOK YAKINDAN TANIYAN ÖNEMLİ BİR CEMİYETÇİ.
“BU İKİ AİLE MUTLAKA,YENİDEN BİR ARADA OLMALIDIRLAR…” dedi.
Bunları söyledikten sonra da “ BAK DİKKAT ET,KARDEMİR’DE SON GELİŞEN OLAYLAR HEP BAĞIMSIZLARDAN KAYNAKLI.İKİ HAKİM HİSSEDAR AİLEDEN DOLAYI BİR SÖYLENTİ FIRTINASI ESİYOR MU..?” diye sordu.
En can alıcı nokta olarak da “SEKTÖR ÇOK ZOR DURUMDA. KARDEMİR ENTEGRE BİR TESİS.SEKTÖR ZORA GİRDİĞİNDE,BAZI ZARARLARA HAKİM OLAMAZSINIZ.BİRDEN BATIŞA DOĞRU HIZLA GİDERSİNİZ.İKİ AİLE,YENİDEN OMUZ/OMUZA VERMEZLERSE,ALLAH KORUSUN ÇOK SIKINTILAR YAŞANIR..” dedi.
Çok samimi,çok ciddi,çok önemli analizler,tespitler yaptı..
Ben, üzerime düşen görevi yaparak,görüşmeler yapacağım,dedi.

VALİ SAYIN FUAT GÜREL,KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ,İLGİLİ BÜTÜN BİRİMLER “ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YOLU İÇİNİZE SİNİYOR MU…?”
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE 2000 civarında çalışan işçi var,çok sayıda İşveren ve İşveren Temsilcisi var,ilk zamanlar ATIK SU TESİSİ OLMAYAN şeklinde eleştiriler yapılıyordu,galiba gideriliyor veya giderilecek.
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Yönetim Kurulu Başkanı Vali Sayın FUAT GÜREL,Yönetim Kurulu’nda Sanayiciler,İş insanları var ve çok önemli bir noktayı gündeme getirmek istiyoruz.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YOLU REZALET DURUMDA..
Özellikle ANKARA-İSTANBUL Karayolu bağlantısı fecaat durumda,ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ –KARABÜK arasında ki yol da,aynı durumda ve TOKİ İnşaatlarının bitiminden sonra bir GÜZERGAH değişiminden söz ediliyor.
Geçtiğimiz günlerde konuyu Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE aktardık,kendilerinin “BOZULAN YERLERE YAMA YAPMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCE İÇERİSİNDE OLDUKLARINI..” anlattı.
GÜZERGAH DEĞİŞİMİNİ GÜNDEME GETİREREK,köklü bir yol çalışmasının o nedenle gündem de olmadığını anlattı ve belirli bir çalışmanın yapılacağını söyledi.
ÇOK AZ İNSANIN YAŞADIĞI KÖYLERE GİDİP RESİM VERENLER..!!
BİNLERCE İNSANIN YAŞADIĞI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ İHMAL ETMESİN..
Tek dileğimiz bu..

DERE ISLAHLARI İLE DSİ’YE KALAN ÇOK GENİŞ ALANLAR VE BURALARIN KULLANIMI NOKTASINDA Kİ BELİRSİZLİK,ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ…
DSİ Çok yüklü bir programla DERE ISLAHLARI yaptı/yapıyor,bu arada da,DERE KENARLARINDA yeri olanları TAPULU ARAZİLERİ,bu çalışmalarla çok ilginç bir aşamaya geliyor.
Diyelim ki dere kenarında tapulu bir araziniz var.
Aynı yerde DERE ISLAH ÇALIŞMASI yapılıyor ve sizin tapulu araziniz ile dere kenarı arasında geniş bir alan açılıyor,burayı tapunuza katmanız mümkün değil,ancak,tapulu arazilerden buralara geçmekte pek mümkün değil.
O zaman çok ciddi ve sıkıntılı bir durum çıkıyor ortaya.
Bu konularla ilgili mahkemelik durumlarda yaşanıyor galiba.
Şimdi ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ yapılacak ve bu tür sorunların oralarda da ortaya çıkacağı kesin,o nedenle şimdiden kaydının/kuydunun çok sağlam kazığa bağlanmasında yarar olur diyoruz.
ÇOK GENİŞ ALANLAR ÇIKIYOR ORTAYA..

“ÇOK ÖNEMLİ KAPASİTELERİ OLAN BİRÇOK YÜKSEKÖĞRENİM KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİ YURDU KAPATMAK ZORUNDA KALIYOR..” BİLGİLERİ..
Dün YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU İşletmecisi bir Kardeşimizle oturduk,bir süre sohbet ettik “İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ SEKTÖR ÇOK AMA ÇOK ZOR DURUMDA..^bilgilerini verdi.
Daha sonra da “ÇOK ÖNEMLİ ÖĞRENCİ KAPASİTESİNE SAHİP BİRÇOK YURT KAPANIYOR.SAMİMİ OLARAK BİR ŞEY SÖYLEYEYİM.TÜRKİYE DE EN UCUZ VE EN KALİTELİ ÖĞRENCİ YURTLARI KARABÜK’TE..”dedi.
Neden kapandıklarını sorduk “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SAYISI AZALIYOR.AYRICA EKONOMİK SIKINTILAR NEDENİ İLE KARABÜK’TE OTURAN ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ SINAVLAR SONUCU KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ TERCİH EDİYOR.EVİNDE KALIYOR..” falan dedi..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,GALİBA KÜÇÜLÜYOR gibi analizler yaptı..
EYLÜL AYINI BEKLEDİKLERİNE işaret etti.

10 kişi görüş bildirdi

  1. Kardemir mi yok canım

    YAHU İNSANLAR KÖTÜ BİR ŞEY SÖYLEMİYORLAR Kİ KARDEMİRDE ETKİN AİLELER GÖRÜŞSÜN, BARIŞSIN DİYORLAR.NEDEN İSİMLERİNİN YAZILMASINI İSTEMİYORLAR YA DA İSTİYORLARDA SİZ Mİ YAZMIYORSUNUZ.YOKSA BU ÖNEMLİ İNSANLARIN KENDİLERİNİN YA DA AKRABALARININ KARDEMİRLE VEYA BU AİLELERLE EKONOMİK İLİŞKİLERİ Mİ VAR Kİ KİMLİKLERİNİ AÇIK ETMİYORLAR.KARDEMİRİ BİLENLER BİLİR, MUTULLAH YOLBULAN’IN SAĞLIĞINDA BAĞIMSIZ ÜYELERİ ETKİN AİLELER ADAY GÖSTERİRDİ DEVLET DE SES ÇIKARMAZDI.NE ZAMAN Kİ MUTULLAH YOLBULAN RAHATSIZLANDI VE YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI İÇİN KAVGA ÇIKTI, OYNARLARKEN ÇULLARINI YIRTTILAR.ESKİDEN KARDEMİR TAAMEN İNŞAAT DEMİRİ VE KÜTÜK DEMİR İMAL EDERDİ VE KARDEMİRİN ALDIĞINI(CEVHER, KÖMÜR,MAZOT) BU AİLELER SATAR SATTIĞINI DA BUNLAR HEMDE TON BAŞINA 20 DOLAR İNDİRİMLİ BU AİLELER ALIRDI.1.000.000 TON MAL ALSALAR 20.000.000 DOLAR YAPAR ÇARP BU GÜNKÜ 5.60 KUR İLE KARDEMİRİN KAR EDECEĞİ 112.000.000 MİLYON TL BU AİLELERİN CEBİNE GİRİYORDU. KAHVECİYİ SAYMAZSAK( KAHVECİ GÜLEÇLERİN SÖZÜNDEN ÇIKMAZ DİYORLAR) DİĞER 3 BAĞIMSIZ ÜYE AİLELERİN KARINI DEĞİL KARDEMİRİN KARINI ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞINCA İŞLERİ BOZULAN VEYA BOZULACAĞINI ANLAYAN KARABÜK’ÜN YERLEŞİK GÜÇLERİNİN ZORUNA GİTTİ VE ETKİ EDEBİLDİKLERİ BAŞTA BASIN OLMAK ÜZERE TÜM GÜÇLERİ BAĞIMSIZ ÜYELER ALEYHİNE HAREKETE GEÇİRİYORLAR AMA GERÇEKTEN SAYIN ÖZ VE ARKADAŞLARININ ARKASINDA SAYIN BİNALİ YILDIRIM VE CUMHURBAŞKANIMIZ VARSA ETKİN AİLEYMİŞ KARABÜK’ÜN ETKİLİ İNSANLARIYMIŞ FARK ETMEZ.

  2. KARDEMİR KİMİN

    AŞAĞIDAKİ HABER VATAN GAZETESİNİN 28 MART 2010 TARİHİNE AİT….
    İki ailenin eline geçti!Kardemir’i sahibi Yolbulan ve Güleç aileleri SPK’nın ‘örtülü kazanç’ takibinde28.03.2010 Pazar 02:54Güncellenme: 28.03.2010 02:54Gülümhan GÜLTEN / VATAN1 TL’lİk sembolik bir rakam karşılığı çalışanlarına ve yöre halkına devredilen Kardemir’de hisse devirleriyle yönetimi Karabüklü Yolbulan ve Güleç aileleri ele geçirdi. Kardemir yönetimini ele geçiren 2 ailenin kendilerine ait çelik şirketlerine Kardemir ürünlerini düşük fiyata aldıkları piyasaya ise yüksek fiyattan sürdükleri ve ’örtülü kazanç aktarımı yaptıkları’ iddiaları ortalığı karıştırdı

    Çalışanlara ve yöre halkına 1 TL’lik sembolik bir devirle Türkiye’nin bu türde ilk ve tek özelleştirme modeli olan Karabük Demir-Çelik Fabrikaları A.Ş.’de (Kardemir) korkulan oldu. İşçiler, yöre halkı ve ticaret odası üyelerinin yönetimine devredilen Kardemir’i, artık ilçenin 2 büyük ailesi yönetiyor. Piyasa değeri 600 milyon doları bulan Kardemir’in hisse devirleriyle yönetimini ele geçiren Yolbulan ve Güleç aileleri, baba, oğul ve yeğenlerinden oluşan ekibiyle Kardemir’in Yönetim Kurulu’nu oluşturdu. Kardemir’i yöneten 2 ailenin, kendilerine ait demir-çelik şirketleri olması, ilginç bir durum yarattı. Kardemir’in Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan’ın kendisine ait Yolbulan Ltd. ve Başkan Yardımcısı Kamil Güleç’in kendisine ait Çağ Çelik Ltd.’ye, Kardemir ürünlerini düşük fiyatla verdiği ve sonrasında bu ürünleri kendi şirketleri üzerinden yüksek fiyatla piyasaya sattıkları iddiaları Karabük’ü ayağa kaldırdı.

    SPK’dan uyarı aldılar

    Öte yandan SPK’nın da bir süre önce her 2 isimle ilgili Kardemir’den 228 ve 284 bin liralık “örtülü kazanç aktarımı” yaptığını tespit ettiği ve toplam 582 bin TL’nin geri ödenmesini isteyerek, bu isimleri uyardığı ortaya çıktı. Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı ve Yardımcısı’nın söz konusu tutarları Kardemir’e geri ödediği bu yüzden de ceza almaktan kurtulduğu yine SPK yazısından anlaşıldı.

    Gelişmeler üzerine Karabüklüler, işçiler, sektör ve Karabük medyası ayağa kalktı. Söz konusu isimlerin halen aynı uygulamalara devam ettiği gerekçesiyle SPK’ya ihbar mektupları yağıyor.

    1 TL’ye çalışanlara devredildi, aile şirketi oldu

    1995 yılında çalışanlara ve yöre halkına 1 liralık sembolik bir ücretle devredilen Karabük Demir-Çelik Fabrikası, 7 kişiden oluşan Yönetim Kurulu’yla yönetiliyor. Devrin ardından çalışanları temsilen 4 kişi, ticaret odası üyelerini temsilen 2 kişi ve yöre halkını temsilen 1 kişi olmak üzere A, B ve D grubu temsilcilerinden oluşan Kardemir’de şu anda yönetim, Yolbulan ve Güleç ailelerine geçmiş durumda. Şu anda Kardemir Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, üye Mustafa Yolbulan, üye Ahmet Zeki Yolbulan, üye İhsan Ayrancıoğlu , üye Cavit Yücel (oğlu, yeğeni ve akrabası), Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, üye Hüseyin Çağrı Güleç (oğlu).

    Örtülü sermaye aktarImIyla haksIz kazanç saĞlanIyor

    GelİŞmeler sürerken Kardemir’in çalışanlara devri sürecinde etkin rol oynayan ve devir için 3 gün TBMM’de yatan tanınmış milletvekili Mustafa Eren VATAN’a şok açıklamalar yaptı. “Kardemir’in yöneticisi 2 aile, açıkça kendi şirketlerine örtülü kazanç aktarımı yapıyorlar” diyen Eren, şöyle konuştu: “Kardemir’in toplam kütük üretimini Karabük’te bulunan 2-3 bin kişinin çalıştığı özel haddehaneler, kapasiteleri oranında satın alıyorlar. Bu özel haddehaneler içerisinde Kardemir Yönetim Kurulu’nu oluşturan Yolbulan ve Güleç ailelerinin kapasitesi yüksek haddehaneleri var. Kütük paylaşımına gelince, doğrudan yüzde 50’si 2 isme ait haddehanelere gidiyor. Buna ilaveten kapasitelerinden dolayı yüzde 30’luk bir miktar daha bunların uhdesinde, diğer haddeciler ise yüzde 20’lik kısmı Kardemir’den günlük fiyattan alıyor. Ancak sektördeki firmalar, toplam üretimin sadece yüzde 20’sine ulaşabilen kütük yetersiz kaldığı için, kalan ihtiyaçlarını Yolbulan ve Güleç’ten fahiş fiyatla almak zorunda kalıyorlar. Aradaki fark halka açık şirkette ” örtülü sermaye aktarımı “ şeklinde 2 aileye haksız kazanç olarak transfer oluyor. Bununla ilgili SPK’ya da suç duyurusu ihbar yapılmış durumda.”

  3. AHMET ABİ ÖYLE İNCE MESAJ VERMİŞSİNKİ

    Ahmet abi öyle ince mesaj vermişsinki bende aynen mesajına katılıyorum Kardemiri eninde sonunda FUAT TOSYALI ismindeki sanayici alır bizde yıllardır bi türlü benimseyemediğimiz Karabükün iki önemli yatırımcısı Yolbulanlarla Güleçlerden kurtulur kına yakarız.Mesajı çok inceden vermişsin ben anladım anlaman anlamıştır amma Karabükte andavallı çoktur fazla anlayan çıkmamıştır.Ben mesajı aldım abi.

  4. KARABUK

    BEN ŞUNU ANLAMIŞ DEĞİLİM,KARABÜKTE SADECE KARDEMİR Mİ VAR? KARDEMİRİN SORUNLARIMI VAR? KARABÜKTE GÜNDEM OLACAK BAŞKA BİR OLAY,SORUN YOKMU? HER GÜN BURADAN YAZIYORUZ,ANCAK HİÇ DİKKATE ALAN YOK.SADECE AHMET ABİ BİZİM YAZIMIZA OKEY VERİP BU GAZETEDE YAYINLIYOR.KARABÜKLÜLERE VE TÜRKİYENİN DÖRT BİR YANINDA YAŞAYAN KARABÜKLÜLERE ULAŞIYOR.KARABÜKE HİZMETLERİN ULAŞMASINDA,BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİN EŞİT VE ADİL BİR ŞEKİLDE MAHALLELERE GÖTÜRÜLMESİNDE BU YAZILARIN BİR KATKISI OLMASI ÇOK ÖNEMLİ.BENCE DAHA ÇOK KARABÜKÜN SORUNLARI HAKKINDA YAZAN VE BU YAZILANLARI OKUYANLARIN ARTMASININ KARABÜKE KATKISI ELBETTE DAHA ÇOK OLACAK.

  5. Kardemirin yeni ürünleri ve Yeni Şirketler...

    Kardemirin yeni ürünleri ve Yeni Şirketler yine Karabüklü iş adamları ve Kardemir hakim hissedarları çatısı altında Şehrimizde Eskipazar organizede kurulmalı,
    Büyük iş kollarında ülkeye ve dünyaya pazarı olanlarda Kardemir ortak olursa belli oranda üretimini ve satışını garantilemiş olur
    YÜKSEK HIZLI TREN HATTI YAPIM ŞİRKETİ
    Otomotiv Sanayi ve diğer yan sanayiler…

  6. Araç Çayı Estettik Islah Çalışması ve Şehir Merkezi Estetik Çalışması

    Araç Çayı Estettik Islah Çalışması ve Şehir Merkezi Estetik Çalışması hafife alınmamalı Merkezimize çok büyük bir ekonomik girdi sağlayacaktır. Yapıldıktan sonrada zamanla gelişecektir bir çok alanda.
    Tek sorun zaman olarak tüm işlemleri hızlandırmalı…

  7. Enerji

    Büyük harflerle yorum yazmak ayıptır, okuyana saygısızlıktır, dikkat çekme meraklılığıdır, ezikliktir. Değerli gazete yönetimi; büyük harfle yazılan yorumları lütfen yayınlamayınız.

  8. Geçmişi unutmadım

    Yorumcu arkadaşın biri çok güzel yazmış karabükün kardemirden başka sorunu yokmu,esas meselede bu zaten karabükün yapısı bu,iyi olan güzel olan herşeyi bozmak.kardemir şu an altın tepsi tüm büyük yatırımlar bitti,iflas eden sirket durumundan kar eden şirket konumuna geçti.su an bu iki aileyi eleştiren beylere söylüyorum,bu işi leylekler yapmadı,hal kabzimallarının parasını alamadığı için sebze vermediği kardemirden bu güne kefillikleriyle bu iki aile getirdi,bugün eleştiri yazısı yazanlar dün kardemirin kötü durumunda bırakın tasin altına gövdelerini koymayı parmaklarını dahi sokmadılar ama rahmetli mutullah yolbulan ve Güleç ailesi taşın altına elini değil gövdesini koydu. Bu iki aile düşmanları eskiden beri var ve bunlara rağmen yılmadan kardemir için karabük için çalıştıklarını bilen çokda büyük bir kitle var,özellikle kardemirde çalışanlar,bilmeyen nankördür,kuş beyinlidir.yazacak çok şey var ama sabır!

  9. Öneri

    Araç çayını DSİ ,kardemir kavşağını karayolları,kanyon park projesi Marzinc, çelik camiyi de Diyanet yapacak heralde saygılar.karabükte bişey yapılmaz bürokrasi zayıf ve yavaş ilerliyor her projeye bahaler kılıf bulunuyor

  10. Gönderen

    Sayın yazar bir yanlışlık var galiba. Kardemir tren tekerleği yatırımı için devletten 27.10.2014 tarihinde teşvik aldı.
    O teşvikten başka teşvik de mi verildi?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeşilçam’ın komedi ustası: Zeki Alasya

Yayın: 08.05.2024 16:31
Paylaş:
A+ A-

Kariyeri boyunca çok sayıda tiyatro, film ve dizide rol alan Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Zeki Alasya’nın vefatının üzerinden 9 yıl geçti.

Seniha ve Prof. Ahmet Reşat Alasya çiftinin oğlu Zeki Şenol Alasya, 18 Nisan 1943’te İstanbul Şehzadebaşı’nda doğdu.

Aslen Kıbrıslı olan sanatçı, Beyazıt İlkokulunun ardından Robert Kolejine devam etti. Alasya, 15 yaşındayken babasını kaybedince, rehberlik, marangozluk ve tabelacılık işlerinde çalışmaya başladı.

Sanat hayatına 1959’da Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Tiyatrosu’nda amatör olarak başlayan usta oyuncu, burada tanıştığı Metin Akpınar ile ayrılmaz ikili haline geldi.

Bazı oyunların kostümlerini kendisi hazırladı

Tiyatro, turizm rehberliği ve dekoratörlük gibi pek çok işte çalışan sanatçı, yaz tatillerinde terzi çıraklığı yaparak, birinci sınıf erkek terzisi kadar iyi dikiş dikmeyi öğrendi, kimi oyunların kostümlerini de kendisi hazırladı.

Zeki Alasya, profesyonel oyunculuğa başladığı İstanbul’daki Arena Tiyatrosu’nda “Mister Nato” ve “Kargalar Okulu” adlı oyunlarda rol aldı. Daha sonra girdiği Ulvi Uraz Tiyatrosu’nda sahnelenen “Hababam Sınıfı” oyunu ile 1965’te adından söz ettirmeye başladı.

Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile 1967’de Devekuşu Kabare Tiyatrosunu kuran sanatçı, bu tiyatronun tüm oyunlarında oyuncu, yazar ve yönetmen olarak görev yaptı.

Taner ve Gülhan’ın ilerleyen yıllarda Devekuşu Kabare Tiyatrosundan ayrılması üzerine, Alasya ve Akpınar, kabaredeki çalışmalara devam etti.

Sinemaya “Karaoğlan Geliyor” ile adım attı

Sinemaya ilk olarak 1972’deki “Karaoğlan Geliyor” filminde “Çalık” karakterini canlandırarak adım atan Alasya, aynı yıl “Sev Kardeşim” filmindeki rolünden sonra yapımcı ve yönetmen Ertem Eğilmez’in ısrarıyla sinema kariyerini sürdürdü.

Usta oyuncu, bir yılda yedinin üzerinde filmde rol alarak Yeşilçam’a başarılı bir giriş yaparken, Metin Akpınar ile 1973’ten itibaren Türk sinemasında yeni bir beraberlik oluşturdu ve ikili rol aldıkları filmlerle sinemaseverlerin gönlünde önemli yer edindi.

Alasya ve Akpınar ikilisi, 37 yıl komedi ağırlıklı filmlerde beraber rol aldı, uzun süre “Hastane” dizisinde birlikte oynadı.

1977’de yönetmenlik yapmaya başladı

Kartal Tibet, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Münir Özkul, Kemal Sunal, Adile Naşit, Emel Sayın ve Halit Akçatepe gibi birçok ünlüyle rol arkadaşlığı yapan Alasya, canlandırdığı rollerde mağdur, savurgan ve mülayim kimlikleriyle ön plana çıktı.

Film yönetmenliğine 1977’de başlayan Zeki Alasya “Aslan Bacanak”, “Sivri Akıllılar”, “Cafer’in Çilesi”, “Petrol Kralları”, “Doktor”, “Köşe Kapmaca”, “Vay Başımıza Gelenler” ve “Elveda Dostum” filmlerinde yönetmen koltuğunda oturdu.

Yönettiği yapımların çoğunda oyuncu olarak da yer alan Alasya, 56 yıllık sanat hayatında 75 filmde rol aldı, 10 filmin senaryo yazarlığını ve 25 filmin ise yönetmenliğini üstlendi.

Zeki Alasya, 1998’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Devlet Sanatçısı” ünvanına layık görülürken, 1999’da Akpınar ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Daha sonra Metin Akpınar ile yeniden bir araya gelen Alasya, eski dostu ile son kez 2002 yapımı “Rus Gelin” filminde oynadı.

Son yıllarında dizilere ağırlık verdi

Kariyerinin son döneminde daha çok dizilerde görülen, oynadığı karakterlerle özdeşleştirilen Alasya, uzun yıllar canlandırdığı rollerle bir komedi ustası olarak anıldı.

Sanatçının rol aldığı son film 2009 yapımı “Aşk Geliyorum Demez”, son dizi ise 2014’te ekranlara gelen “Küçük Ağa” oldu.

Alasya, 2010’da “Altın Portakal Yaşam Boyu Onur Ödülü” ile 2011’de 30. İstanbul Film Festivali’nde “Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne değer görüldü.

Karaciğer rahatsızlığı sebebiyle 2 Nisan 2015’te hastaneye kaldırılan sanatçı, 8 Mayıs 2015’te tedavisi devam ederken hayatını kaybetti.

“Tarkan Altın Madalyon” filminde ilk ve son kez kötü adam rolünde yer alan, heykel ve araba koleksiyonları bulunan, Metin Akpınar’ın “Benim yarımdı. Canım gitti.” dediği Alasya, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Usta oyuncu “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” , “Vatan Kurtaran Şaban”, “Astronot Niyazi”, “Ha Bu Diyar”, “Haneler”, “Keşanlı Ali Destanı”, “Aşk Olsun”, “Deliler”, “Geceler”, “Yasaklar”, “Beyoğlu Beyoğlu”, “Reklamlar”, “Dün Bugün” adlı oyunlarda rol aldı.

Alasya’nın rol aldığı bazı filmler ise şöyle:

“Şaka Yapma”, “Garibin Çilesi Ölünce Biter”, “Vah Başımıza Gelenler”, “Köşe Kapmaca”, “Petrol Kralları”, “Cafer’in Çilesi”, “Sivri Akıllılar”, “Aslan Bacanak”, “Her Gönülde Bir Aslan Yatar”, “Hasip ile Nasip”, “Nereye Bakıyor Bu Adamlar?”, “Beş Milyoncuk Borç Verir misin?”, “Nereden Çıktı Bu Velet?”, “Mavi Boncuk”, “İmparator”, “Mirasyediler”, “Köyden İndim Şehre”, “Şenlik Var”, “Salak Milyoner”, “Yalancı Yarim”, “Kaynanam Kudurdu”, “Hamsi Nuri”, “Karaoğlan Geliyor Çalık”, “Tarkan Altın Madalyon”, “Tatlı Dillim”, “Sev Kardeşim”, “Emine”.