Her Telden (22 Ocak 2020)

Her Telden (22 Ocak 2020)

Yayın: 21.01.2020 22:36
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK ORMAN VARLIĞI AÇISINDAN “ÜLKENİN BİRİNCİ SIRASINDA ÇIKIYOR..”,ANCAK,ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKA YERLERDE..
Karabük ORMAN VARLIĞI açısından ÜLKENİN BİRİNCİ SIRASINDA çıkıyor,ancak,baktığınızda ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ne yazık ki Zonguldak’ta.
YANİ,KARABÜK BU BAĞLAMDA DA HAKKINI ALAMAMIŞ.
İşin bir güzel yanı daha var bilir misiniz..?
KARABÜK İLİ,ESKİPAZAR İLÇESİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ,şu an itibarı ile ANKARA ORMAN BÖLGE Müdürlüğü’ne bağlıdır,diğer İşletme Müdürlükleri Zonguldak’a bağlıdır.
KARABÜK ORMAN VARLIĞI AÇISINDA,birçok ORMAN BÖLGE Müdürlüğü’nün kat/kat üstündedir,ne yazık ki ORMAN BÖLGE Müdürlüğü Karabük’e kurulmamıştır/kurulamamıştır.
Şimdi EFLANİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ olayı var.
Geçtiğimiz günlerde ANKARA BAĞLAMINDA bir dizi girişim yapıldı ve EFLANİ adına EFKO Ciddi bir biçimde ORMAN ÜZERİNDE çalışıyor,iş üretiyor,ORMAN İŞLETME Müdürlüğü için kulislere önderlik ediyor.
Biliyor musunuz Karabük MERKEZ,SAFRANBOLU,YENİCE,ESKİPAZAR ve kurulacak olan EFLANİ Orman İşletme Müdürlükleri birleştirilerek ORMAN BÖLGE Müdürlüğü yapsa,ÜLKENİN ORMAN VARLIĞI EN GÜÇLÜ ORMAN BÖLGE Müdürlüğü arasında İLK 5 içinde oluyor.
Olmasına oluyor da,BU İŞİ KOTARACAK İRADEYİ NEREDE BULACAĞIZ..?
Karabük’ün bu açıdan da hakkı yeniliyor yani..!!

KARABÜK’ÜN 25 YILLIK RÜYASI KELTEPE KAYAK MERKEZİ,VALİ SAYIN FUAT GÜREL’İN DÖNEMİNDE HİZMETE ALINDI,YA AKKAYA HAMAMI…
Karabük Rahmetli ŞAFAK ARAR’IN döneminden,Allah Ömrünü uzun etsin Sayın HÜSEYİN ERER’İN Karabük Orman İşletme Müdürlüğü döneminden gelen KELTEPE KAYAK MERKEZİ serüvenini olumlu biçimde sonuçlandırdı.
KARABÜK 25 YILLIK RÜYASINDA ARTIK BAŞARILI OLDU.
KELTEPE KAYAK MERKEZİ’NİN bitirilmesi Vali Sayın FUAT GÜREL’İN dönemine denk geldi,şimdi Allah için konuşmak gerekirse,Sayın FUAT GÜREL’İN DE bitirilme noktasında çok ısrarlı,çok önemli çalışmaları oldu.
KELTEPE KAYAK MERKEZİ’NİN EKSİĞİ/GEDİĞİ YOK MU,ELBET VAR.
Ancak,bu tür tesisler,süreç içerisinde GERÇEK PLATFORMUNA OTURUYOR,gerçek işlevsellikleri süreç içinde eksiğin/gediğin giderildiği bir ortamı yaşıyor..
Gidin KASTAMONU/ILGAZ civarında bile eksik/gedik bulunuyor.
Şimdi KARABÜK AKKAYA HAMAMI TERMAL TESİSLERİNE YÖNELMELİ..
İşte o zaman KARABÜK TURİZMİ ÇEŞİTLENEBİLİR,daha da gelişebilir..
Şimdi KARABÜK’TE GÖZLER AKKAYA HAMAMI TERMAL TESİSLERİNE dönmeli.
Bunun zamanıdır..

KASTAMONU PINARBAŞI VE DADAY İLÇELERİ “TURİZM SEKTÖRÜNÜN PARLAYAN YILDIZLARI OLARAK GÖRÜLÜYOR.” VE GÜN GEÇTİKÇE ARTAN
Ülke genelinde tüm İlçeler,tüm İller,hatta tüm Beldeler DOĞAL GÜZELLİKLERİ sergileyerek,bu güzelliklerinden para kazanma yoluna gidiyorlar ve bu trend gittikçe artıyor,artarak sürüyor.
Örneğin Kastamonu PINARBAŞI ve DADAY İLÇELERİNİ dikkatle izleyin.
PINARBAŞI İlçesi EFLANİ’YE 30-35 kilometre kadar ve VALLA KANYONU,ŞELALERİ,YEMYEŞİL DOĞASI ile çok ciddi bir TURİZM HAREKETİ yakalamış durumda..
KONAKLAMA YERLERİ VAR,TURİZM SÜREKLİ GELİŞİYOR..
Yine DADAY İlçesi EFLANİ’YE 40-45 kilometre kadar ve TARİHİ KONAKLARINI korumayı başarmış,ÇİFTLİKLER kurularak insanlara hizmet veriliyor,başta İKSİR Otel gibi çok cazip konukla yeri/yerleri var.
Buraları Yöneten insanlar,bulundukların yerlerin önceliklerini iyi tespit edip,İlçelerini o yönde gelişime açmışlar,semeresini de görüyorlar işte ve gerek PINARBAŞI,gerekse DADAY İlçesi sağlam bir zemine ayak basmışlar,sağlıklı biçimde gelişime,.büyümeye açılmışlar.
Gidin PINARBAŞI,PINAROBA Tesisine bakın,kafanızı dinleyin.
Bu İlçeler öyle güzel gelişiyorlar ki,insan hayret ediyor iyi mi..?

KASTAMONU SEYDİLER İLÇESİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÇALIŞMALARI “KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NDEN BAŞLADI..” DİYE BİLİYORUZ
Kastamonu Seydiler Organize Sanayi Bölgesi için ilk girişimler KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NİN,OSB haline getirilmesi düşüncesi ile başladı galiba ve ilk o düşünceden neşet etti.
2011-2012 YILLARINDA ÇALIŞMALAR BAŞLAMIŞTI GALİBA.
Şu an Kastamonu SEYDİLER ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ çalışıyor,tesisler kuruluyor ve en güzel yanı ise MERMER İŞLEME ATÖLYESİ kurulmuş olmasında yatıyor.
Biliyorsunuz EFLANİ ÇOK ÖNEMLİ BİR MERMER HAMMADDESİ ÜRETİM BÖLGESİ ve bu manada İlçe fazla bir şey kazanabilmiş değil,mermer Eflani için çok fazla getirisi olmayan bir iş.
Keşke,EFLANİ MERMERİ İŞLEYEREK SATABİLSE..
SEYDİLER ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE MERMER İŞLENİYOR ve galiba İNEBOLU Limanı kanalı ile dış ülkelere ihraç ediliyor,kimbilir işlenen mermer EFLANİ ocaklarından çıkan malzemedir.
EFLANİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ fikri 1995 li yıllarda gündeme gelmiş/getirilmişti,ne yazık ki bu fikir gerçekleşmedi ve eğer o zamanlar bu fikir üzerine gidilmiş olsaydı,Eflani şu an küçülen,nüfus kaybeden bir İlçe olmaz gelişip,serpilirdi..
SEYDİLER OSB ALT YAPISINI TAMAMLAMIŞ ARTIK.

SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NİN BİR İHALESİNİ,CHP MİLLETVEKİLİNİN KIZI “BİR ÖNCE Kİ İHALENİN,NEREDEYSE YARI FİYATINA KAZANINCA..”
Safranbolu Belediyesi bir ihale yapmış,FİRMALAR DAVET EDİLMİŞLER ve çok şeffaf biçimde bir ihale yapılmış,daha sonra adeta,BİR BARDAK SUDA fırtınalar kopartıldı/kopartılıyor..
Neden bu fırtınalar kopuyor acaba..?
Geçmiş yıllarda NE GÜZEL,BİZ BU İHALELERİ PAHALI/PAHALI VERİYORDUK,BU UCUZ FİYATLAR DA NEYİN NESİ demek mi isteniyor,anlamak hayli zor,anlam vermek mümkün değil.
GEÇMİŞ YILLARDA,AYNI İHALE 100 BİN LİRAYA ALINMIŞ/VERİLMİŞ.
Bu defa CHP Milletvekilinin kızı,aynı ihaleyi 52 BİN LİRA TEKLİF VEREREK kazanmış ve “AMAN EFENDİM,CHP MİLLETVEKİLİNİN KIZI,CHP’Lİ BELEDİYEDEN İHALE ALDI..” yolunda yaygaralar ayyuka çıktı/çıkartılıyor.
DOĞRUSU ANLAM VEREMİYORUZ.
Efendim,CHP Milletvekilinin kızı aynı işi uzun süredir yapıyor mu,evet yapıyor,daha önce 100 bin lira olan O İŞİN FİYATINI arttırmış mı,hayır öyle bir şey yok,aksine 100 bin liralık işi 52 bin lira teklif vererek almış..
İHALEYE TEK BAŞINA MI GİRMİŞ,YOOOK BAŞKA FİRMALARDA GİRMİŞ..
O zaman sıkıntı nedir,anlamakta gerçekten zorlanıyor insan..!!

SAFRANBOLU BELEDİYESİ ÜZERİNDE KOPARTILAN YAYGARA,BİRÇOK İHALE FİYATININ “BÜYÜK ÖLÇÜ DE DÜŞMESİ/DÜŞÜRÜLMESİ Mİ..?”
Safranbolu Belediyesi’nin bir ihalesini CHP Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY’UN kızı kazanmış,efendim CHP’Lİ Belediye,CHP’Lİ Milletvekili’nin kızına İHALE VERDİ deniliyor,yaygara kopartılıyor..
Aynı ihale daha önce 100 bin liraya bir başka Firma tarafından yapılıyormuş,CHP’Lİ Milletvekilinin kızı o ihaleyi,katılan diğer FİRMALARDAN daha ucuz fiyat vererek 52 bin liraya almış..
İhaleyi 101 bin liraya alsa eyvallah CHP’Lİ Belediye,CHP Milletvekilinin kızına İHALE VERDİ,KIYAK YAPTI dersiniz,ancak,100 BİN liralık ihaleyi O BAYAN,katılan diğer Firmalardan daha ucuz fiyata ve 52 bin liraya almış.
NE VAR BUNDA..
Galiba,birileri “BİZ NE GÜZEL 100 BİN LİRAYA YAPTIRIYORDUK.BU 52 BİN LİRA NEREDEN ÇIKTI.BİZİM FAZLA FİYATLA İHALE VERDİĞİMİZ ORTAYA ÇIKTI,TELAŞI İÇİNE GİRİP Mİ,FERYAT EDİYOR..” demek bile mümkün..!!
Kaldı ki FİYATI DÜŞEN BAŞKA İHALELER DE VARMIŞ GALİBA..!!
CHP Belediye Meclis Üyesi Sayın ONUR VARLI öyle diyor zira..
Kaldı ki BAŞKA İHALE FİYATLARI DA,HAYLİ DÜŞMÜŞ galiba..!!

AK PARTİ SAFRANBOLU ÇEVRELERİNDE CİDDİ BİR TARTIŞMA VAR VE “ BİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI KAYYUM SÜRECİNDE KAYBETTİK..” SÖZÜ
AK Parti Safranbolu’da bir yandan CHP’Lİ Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE’YE karşı mücadele verirken,bir yandan da KENDİ İÇERİSİNDE ciddi bir tartışma yaşıyor.
Sayın ELİF KÖSE’YE KARŞI VERİLEN MÜCADELE BİLİNİYOR.
Bir de AK Partililerin,kendi içlerinde “SAFRANBOLU BELEDİYESİ’Nİ NEDEN VE NASIL KAYBETTİK.BUNU PARTİ İÇİNDE HİÇ TARTIŞMADIK..” gibi bir tartışma yaşanıyor.
Çok önemsediğimiz bir AK Partili Kardeş “SAFRANBOLU BELEDİYESİ’Nİ KAYBEDİŞ SÜRECİMİZ Sayın NECDET AKSOY’UN,YILLARCA DEMİR/ÇELİK FABRİKALARINDA MÜDÜRLÜK YAPMIŞ VE PARTİMİZE YAKIN BİR İSMİN SALDIRISINA UĞRAMASI İLE BAŞLADI..” gibi ele aldı konuyu.
Daha sonra KAYYUM ATAMASI sürecine kadar getirdi olayı.
KAYYUM ATAMASI ile Parti Safranbolu’da büyük yara aldı görüşlerini dile getirdi,atanan KAYYUMUN halkla gerekli teması,ilişkiyi kurmakta zorlandığına dikkat çekti,daha sonra da BELEDİYE BAŞKAN ADAYI belirlemesinde ki hatalara getirdi..
“BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADETA DAYATILDI..” dedi,”Sayın AHMET GÜNEŞ veya Sayın NİHAT CEBECİ ADAY YAPILSAYDI,SEÇİMİ ÇOK RAHAT KAZANIRDIK..” gibi bilgiler verdi.
AK Parti içinde SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI nasıl ve neden kaybettik tartışması var ve öyle görünüyor ki bu tartışma İLÇE KONGRESİNE bile yansıyabilir..
SAFRANBOLU,BUGÜNLERDE, SİYASETEN HAYLİ HAREKETLİ…

“ ŞU AN İTİBARI İLE,ÇELİK SEKTÖRÜNDE,İHRACAT YAPAN FİRMALAR “EN AZINDAN HAYATİYETLERİNİ DEVAM ETTİRİYORLAR,YOKSA SIKINTI..”
Dün KARDEMİR ile HADDECİLERİN bir araya gelerek ÇELİK SEKTÖRÜNDE Kİ sorunları görüşeceklerine ilişkin bilgiler almak üzere bazı görüşmeler yaptık,Dostlarımızla görüştük.
Hemen hepsi de “ÇELİK SEKTÖRÜ PEK İYİ DURUMDA DEĞİL.BUNA KARDEMİR’İ DE DAHİL EDEBİLİRSİNİZ..” diyerek “İHRACAT YAPAN BİRKAÇ FİRMA HAYATİYETİNİ DEVAM ETTİRİYOR.DİĞERLERİ HAYLİ SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR..” gibi ifadeler kullanıyorlar.
“ARKADAŞLARIMIZ İŞÇİ ÇIKARTMAMAK İÇİN DİRENİYORLAR..” deniliyor..
Bunu özellikle HADDECİ KESİM söylüyor,DEMİR TÜCCARLARI ise “FİYATLARDA İSTİKRAR YOK.BİR BAKIYORSUNUZ FİYATLAR BÜYÜK DÜŞÜŞLER YAŞAMIŞ,O ZAMAN ELİNİZDE MALINIZ VARSA,ÇOK BÜYÜK ZARARLARLA KARŞILAŞIYORSUNUZ..” görüşündeler..
Ortak kanaat “İHRACAT YAPANLAR FENA DEĞİL..” diğerleri “SIKINTILI..”

4 kişi görüş bildirdi

  1. safranboluda ihale

    Safranboluda İSG İhalesini geçen sene 100000 tl ye hangi belediye başkanı vermiş,
    yoksa o ihaleyi veren de şimdiki belediye başkanı mı
    geçen sene 100000 tl ye verilen haleyi bu sene aynı belediye başkanı 54 000 tl ye verdiyse geçen sene uğranılan zarar ne olacak

  2. önemli degil

    sayin golbek sizin araciliginizla sormak isterim. safranbolu belediyesi is güvenliği ihalesi ilk defamı yapiliyor? gecen sene 100 bine yapan firma ve su an ihaleyi alan firma gecen sene ve bu sene ihaleye birlikte girdiler mi? bu sene alan firma gecen sene ne kadar fiyat vermişti? gecen sene belediye baskani kayyum sayin kaymakam degilmiydi? gecen seneki ihale onun döneminde olmadimi? sayin kaymakam muhakkak ki ihalesiz is vermemistir. her seyin yasal olduguna inaniyorum. illaki bu isin bir fiyat tarifesi yada ortalama fiyati vardir. altında mi üstündemi bilinir. bu konununda gereksiz polemiklere sebep oldugu kanisimdayim. illaki bununla ilgili daha cok haber olacaktir.

  3. Gönderen

    Kardemir niye ihracat yapmıyor yada yapamıyor?
    İthalat yapmasını bilen Kardemir ihracat yapmasını bilmiyor mu?

  4. radar

    Sayın Şefik Dizdar beyefendiden keltepe kayak tesislerine iyi bir otel yapmasını rica ediyoruz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Atatürk II” filmi 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşacak

Yayın: 26.04.2024 14:42
Paylaş:
A+ A-

Milli Mücadele sürecinin 1915-1919 yıllarını konu edinen “Atatürk II” filmi, 24 Mayıs’a kadar sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek.

Türkiye Özel Okullar Derneğinden (TÖZOK) yapılan açıklamaya göre, yapımcı firma Lanistar Media ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, 19 Nisan’da vizyona giren “Atatürk” film serisinin ikincisi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın da dahil olduğu süreçte, 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşmayı sürdürecek.

Filmi izlemek isteyen öğrenci gruplarına biletler 60 liradan satışa sunulacak. Öğrencileriyle filme gelen öğretmenlerden ise ücret alınmayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, şunları kaydetti:

“Bizler eğitimciler olarak filmi izledik ve gerek tarihi saptamalarıyla gerekse de görsel ögeleriyle Atatürk’ü gençlerimize layık olduğu gibi aktarabilmek için önemli bir fırsat olduğunu gördük. Bizler gelecek nesilleri yetiştirmekle mükellefiz. Bu sorumluluğumuz çerçevesinde ‘Atatürk’ filmini, tarihimizin, kültürümüzün ve değerlerimizin eğitiminin bir parçası olarak görüyor, tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin izlemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Filmde Mustafa Kemal Atatürk’ü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’yi Esra Bilgiç canlandırıyor.

Filmin tarih danışmanları ise Orhan Çekiç, Saadet Özen, Hacı Mehmet Duranoğlu, Tuncel Koç, Kadir Türker Geçer ve Üzeyir Karataş’tan oluşuyor. (AA)