Her Telden (9.Ocak.2019)

Her Telden (9.Ocak.2019)

Yayın: 08.01.2019 21:01 |Güncelleme: 09.01.2019 07:49
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR YENİŞEHİR SİNEMASI VE MÜHENDİSLER KULÜBÜ NOKTASINDA “RESTORASYON VE MÜZE KURMA ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAK
KARDEMİR yıllardır virane halde ki bazı yerlerin RESTORASYONUNA başlayacak,bu amaçla,yanında ki,çevresinde ki kiracı durumunda olanlara “ÇIKIN BURALARI YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ..” yolunda duyurular yaptı galiba.
YENİŞEHİR SİNEMASI RESTORE EDİLECEK.
Bununla ilgili GÜÇLENDİRME YAPILMASI DA GÜNDEMDE..
MÜHENDİSLER KULÜBÜ,KARDEMİR Yönetim Kurulu tarafından müze haline getirilecek yolunda bir karar olduğunu biliyoruz ve gerekli ödenek ayrılması da yapıldı.
Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine gelmesi ile,bu yönlü çalışmaların hızlandığına işaret edilirken “YILLARIN İHMALLERİ GİDERİLECEK.ÇOK GÜZEL SOSYAL ALANLAR ORTAYA ÇIKARTILACAK..” yolunda da bilgiler veriliyor.
Yapılacak bu çalışmalar için KARDEMİR Sosyal Sorumluluk çalışmaları çerçevesinde,önemli paraların ayrıldığına dikkat çekilirken,bu çalışmalar kısa süre içinde başlatılacak şeklinde de bilgiler veriliyor..
Özellikle YENİŞEHİR SİNEMASI için,aslına uygun restore edilirken,yapılacak etkinliklere çok sayıda insanın katılacağı düşünülerek “GÜÇLENDİRME YAPILMASI YOLUNDA DA KARAR..” alındığına işaret ediliyor..
YENİŞEHİR BÖLGESİ,yılların ihmalini kısa süre içinde unutacak.
Çok şık ve yararlı düzenlemeler gündeme geldi artık..

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI SAYIN MURAT KURUM “KENT MEYDANI ADLİYE SARAYI DA DAHİL OLMAK ÜZERE DÜŞÜNÜLSE İYİ OLUR…”
Geçtiğimiz hafta Karabük’ü ziyaret eden ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanı Sayın MURAT KURUM,KARABÜK KENT MEYDANI’NIN “MİLLET BAHÇESİ OLARAK DÜZENLENMESİ..” hususunda yeni açılımlar getirdiği vurgulanıyor.
Bakan Sayın KURUM’UN,KARDEMİR ziyareti sırasında “MİLLET BAHÇESİ YAPILAN KENT MEYDANI’NIN HEMEN YANIBAŞINDA BULUNAN VE MÜLKİYETİ KARDEMİR’E AİT OLAN ARAZİNİN DE MİLLET BAHÇESİ KONSEPTİNE UYGUN KULLANILMASI..” üzerinde bilgiler veriliyor.
Olayın bu noktasında KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN,Bakan Sayın KURUM’A “KENT MEYDANI NOKTASINDA BİZ ÇOK BÜYÜK FEDAKARLIKLARDA BULUNDUK.BİZE YALNIZCA O ALANDAN, ŞU AN, ELİMİZDE OLAN ALAN KALDI..” şeklinde bilgiler verdiği de belirtiliyor.
Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN bu sözleri üzerine Bakan Sayın KURUM’UN,adeta “BU ALANI DA MİLLET BAHÇESİNE KATALIM..” gibi tavrından vazgeçip “KARDEMİR OLARAK SİZDE ELİNİZDE Kİ BU ARAZİYİ MİLLET BAHÇESİ VE MİLLET KIRAATHANESİ’NE UYGUN BİR KONSEPTTE KULLANIRSANIZ İYİ OLUR..” yolunda görüşler dile getirdiği vurgulanıyor.
KARDEMİR’İN elinde kalan araziyi nasıl değerlendireceği henüz bilinmiyor..
Ancak,MİLLET BAHÇESİ KONSEPTİNE UYGUN bir düzenleme bekleniyor..

BAHATTİN GAZİ YÜKSEKÖĞRENİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU’NUN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR VE VALİLİK-BELEDİYE-DSİ-ÖZEL İDARE OLAYI BİTİRECEK
Birkaç gündür üzerinde hassasiyetle durduğumuz BAHATTİN GAZİ YÜKSEKÖĞRENİM ERKEK ÖĞRENCİ Yurdu’nda yaşanan sorunların çözülmesi noktasında çok önemli gelişmeler olduğuna dikkat çekiliyor.
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL bu konunun çözümü noktasında,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile bir görüşme yaparak DSİ’NİN elinde bulunan Karayolu’nun devrinin alınması noktasını gündeme taşıdı.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN olaya çok büyük bir samimiyetle ve “2800 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİMİZİN MAĞDURİYETİ MUTLAKA GİDERİLECEKTİR..” anlayışı ile yaklaşarak olayın çözümüne büyük katkı vermiş bulunuyor.
DSİ,TEFER PROJELERİNİN UYGULANMASINDAN bu yana elinde olan ve üzerine yol yapılan arazileri Karabük Belediyesine devir edecek ve bu şekilde olayın büyük bölümünün çözülmesi yoluna gidilecek.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN çok büyük bir duyarlılıkla,konuya sıcak bir yaklaşımla eğilmesinden sonra,Vali Sayın FUAT GÜREL’İN,İl ÖZEL İDARESİ nezdinde de girişimler yaparak “EKSİK/GEDİK NOKTALARIN İZALESİNE BAŞLATACAĞI..” yolunda bilgiler veriliyor..
Bu arada BU YURTTA KALAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN gelen haberlere müthiş sevindiklerine işaret edilirken,bizimle görüşen öğrenciler “ABİ SORUNUN ÇÖZÜMÜNE ÇOK BÜYÜK KATKI YAPTIN.VALİMİZE,BELEDİYE BAŞKANIMIZA,DSİ’YE VE SANA TEŞEKKÜR EDERİZ..” sözleri,bizi de duygulandırdı.
2800 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ SORUNUN ÇÖZÜMÜNE MÜTHİŞ SEVİNİYORLAR.

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN İSMAİL ALTINÖZ “ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANIMIZIN ZİYARETİ KARABÜK AÇISINDAN ŞANS OLACAK.”
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,geçtiğimiz hafta sonu Karabük’ü ziyaret eden ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanı Sayın MURAT KURUM’UN çok önemli gelişmelerin tetikleyicisi olacağına işaret etti.
“BU ZİYARET KARABÜK AÇISINDAN ÇOK BÜYÜK BİR ŞANS OLACAK..” dedi.
“KARABÜK İÇİN HAZIRLANACAK MASTER PLAN ÇOK ÖNEMLİ..”
“Vahşi çöp toplamanın sona erecek olması çok önemli..”
“MİLLET BAHÇESİ-MİLLET KIRAATHANESİ ÇOK ÖNEMLİ..”
“YAPILACAK OTOPARK/OTOPARKLAR ÇOK ÖNEMLİ..”
“KARDEMİR ÇEVRE YATIRIMLARI ÇOK ÖNEMLİ..”
“SAFRANBOLU SIFIR ATIK PİLOT BÖLGE ÇOK ÖNEMLİ..”
“EFLANİ-YENİCE TOKİ KONUT YATIRIMLARI ÇOK ÖNEMLİ..”
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,bu anlamda ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanı Sayın MURAT KURUM’UN ziyaretinin önemine işaret ederek “ZİYARETTEN EDİNİLEN YARARLARIN BİR KISMI BUNLAR.KARABÜK ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUĞUNU AĞIRLADI.KARABÜK AÇISINDAN ÇOK VERİMLİ BİR ZİYARET OLDUĞUNU SÖYLEMEK MÜMKÜN..” anlamında ifadeler kullandı..
AK Parti de BAKANIN ZİYARETİ İLE MORALLER daha da yükselmiş.

SAADET PARTİSİ “KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK..” İNŞAAT MÜHENDİSİ SAYIN MEHMET YÜCE’Yİ AÇIKLADI VE KALİTE ÇITASI..
SAADET Partisi,MİLLİ GÖRÜŞ geleneğinin temsilcisi olarak bilinir ve öyledir de,MİLLİ GÖRÜŞ geleneğinde insan kalitesi,özellikle, Yönetici insan kalitesi,eğitimi,işinde başarısı,velhasıl insan kalitesi hep üst düzeyde olmuştur.
SAADET Partisi’nin birkaç toplantısına,etkinliğine katıldık,sizi karşılayan gençlerin giyimi,kuşamı,saygılı tavırları,o an için verilen görevi en iyi biçimde yapabilme gayretleri hep dikkatimizi çekmiştir.
SAADET PARTİSİ’NİN HEP BÖYLE BİR GELENEĞİ OLMUŞTUR,VARDIR.
Şimdi yine aynı geleneği sürdürüyorlar ve KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI için İnşaat Mühendisi,HELKA HAZIR BETON Tesislerinin Sahibi Sayın MEHMET YÜCE ile seçmen karşısına çıkacaklar.
Sayın MEHMET YÜCE gerçekten çok/çok kaliteli bir isim.
MİLLİ GÖRÜŞ geleneğinin en ciddi savunucularından,o geleneği hayatı boyunca terk etmemiş isimlerden birisi ve SAADET Partisi böyle bir isimle seçmen karşısına çıkıyor..
SEÇİMİ KAZANIR/KAZANAMAZ,İŞİN O TARAFI AYRI BİR KONU.
Ancak,SAADET Partisi ADAY ÇIKARTMIŞ OLMAK İÇİN ADAY ÇIKARTMADIĞINI,sorunları bilen,çözümlerini üretebilecek çap ve ufukta bir Aday ile seçmen karşısına çıkarak,OY VERECEK SEÇMENİ NE KADAR ÖNEMSEDİĞİNİ bir kez daha göstermiş oldu.
Sayın MEHMET YÜCE Kardeşimize engin başarılar dileriz.

ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR SİYASETÇİ “OLASI BİR CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI,KARABÜK’TE 20 BİN OY İLE BAŞLIYOR VE SAYIN DURSUN ALTIPARMAK”
Uzun yıllar Siyasetin içinde bulunmuş,çok/çok önemsediğimiz bir Kardeşimizle görüştük önce ki gün,Sayın DURMUŞ YALÇIN’IN,İYİ Parti Karabük Belediye Başkan Adayı olmayacağı belli olmuştu.
O HABER DALGA/DALGA YAYILIYORDU..
İşte öyle bir ortamda görüştük,hatta,O Kardeşimizle birlikte yemek yedik bize “Sayın DURMUŞ YALÇIN ŞANSINI KULLANMADI,DEMEK ÇOK CİDDİ SORUNLARI VAR Kİ KULLANMADI..” dedi.
Sonra da “ŞİMDİ İYİ PARTİ Sayın DURSUN ALTIPARMAK’I SAHAYA SÜREBİLİR.GERÇİ Sayın DURSUN ALTIPARMAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAYACAĞINI HEMEN HER YERDE SÖYLÜYOR.ANCAK,İYİ PARTİ KENDİSİNE BU GÖREVİ VEREBİLİR..” gibi değerlendirmeler yaptı.
“PEKİ O ZAMAN NE OLUR..” diye sorduk “OLACAĞI CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI YAPILIR ve BÖYLE BİR İTTİFAK,KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN SEÇİME 20 BİN OY İLE BAŞLAR.BU OYLAR ÇARPANI İLE 25-30 BİNLERİ BULABİLİR VE ÇOK İDDİALI KONUMA GELİR..” gibi bir değerlendirme yaptı.
“YANİ..” dedik,”YANİSİ İTTİFAK ADAYI SEÇİLME ŞANSINA SAHİP OLUR..” dedi.
O Kardeşimizin değerlendirmesi aynen böyle oldu..

CHP KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN ABDULLAH ÇAKIR “İYİ PARTİ İLE YAPILABİLECEK BİR İTTİFAK,GENEL BAŞKAN VE GENEL MERKEZ’İN İŞİ…”
Geçtiğimiz akşam saatlerinde CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR ile karşılaştık,yanında İl Yönetim Kurulu Üyesi Sayın VEDAT YAŞAR vardı,ayak üzeri bir süre sohbet ettik.
“NE OLUYOR,KARABÜK’TE BİR İTTİFAK VAR MI..” diye sorduk.
Zira,kulağımıza bazı bilgiler geliyordu ve Sayın DURMUŞ YALÇIN’IN İYİ Parti Belediye Başkan Adayı olmayacağını söylemesi ile birlikte,ortaya bazı senaryolar çıkmıştı.
Bu senaryolardan birisi “CHP-İYİ PARTİ ARASINDA İTTİFAKIN KARABÜK’TE DE KURULACAĞI YOLUNDAYDI..” ve özellikle bu konuların gündeme getirildiği şeklinde oluyordu.
Sayın ABDULLAH ÇAKIR bu işin CHP ve İYİ Parti Genel Merkezleri tarafından,Genel Başkanları tarafından kararlaştırılacağını söyledi ve “BÖYLE BİR OLUŞUM İL ÖRGÜTLERİNİN BOYUNU AŞAR..” gibi yaklaşımlar gösterdi.
“ANCAK,ELBET BİZİMDE FİKRİMİZ ALINIR.SOĞUK BAKMAYIZ..” dedi.
Bize gelen bilgiler de “CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKININ,KARABÜK MERKEZ İYİ PARTİ’YE,SAFRANBOLU-YENİCE-ESKİPAZAR-OVACIK İSE CHP’YE BIRAKILACAĞI ŞEKLİNDE..” görüşler dile getiriliyordu.
CHP Karabük İl Başkanı “KARAR GENEL MERKEZLERDE VERİLİR..” dedi.
Kendilerine sorulduğunda “PEK SOĞUK BAKMADIKLARINI..” çıtlattı bize..

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL VE “AK PARTİ İÇİNDE SİYASET YAPMIŞ İSİMLERİ TEK/TEK ZİYARET..”
AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN müthiş bir performans ile çalıştığı anlatılıyor ve beraberine aldığı isimlerle “NOKTA ZİYARETLER YAPTIĞINA..” dikkat çekiliyor.
Sayın UYSAL,özellikle geçmiş yıllarda AK Parti İl,İlçe Yönetimlerinde bulunmuş,Mahalle Temsilciliği yapmış,şu an herhangi bir görevi olmayan isimleri ziyaret etmeye gayret gösteriyormuş.
AK Parti İl Yönetiminden bir Kardeşimiz anlattı bunları..
Bizim,”GÖRDÜĞÜMÜZ KADARI İLE AK PARTİ,BU YEREL SEÇİMLERE HAYLİ İSTEKSİZ,HAYLİ DAĞINIK GİBİ DURUYOR..” şeklinde değerlendirme yapmamız üzerine o Kardeşimizin verdiği bilgiler enteresan geldi elbet.
Demek Sayın UYSAL bazı gelişmeleri gördü ve toparlamaya gayret ediyor..
En azından biz öyle düşündük ve “DOĞRUSU İYİ YAPIYOR..” dedik.

“ABİ,SENDE İYİ BİLİRSİN Kİ,BİZİM MENSUPLARIMIZ PARTİCİ DEĞİLDİR,ONLAR PARTİLİDİR, AK PARTİLİDİR.SEÇİM SONUÇLARI BELLİ İŞTE..” SÖZÜ
AK Parti İl Yönetiminden Kardeşimizle sohbet ederken “PARTİ’DE BİR DAĞINIKLIK,BİR BIKKINLIK VAR GİBİ..” dedik,Bakanın Lokal açılışına bile 150-200 kişinin katıldığını söyleyerek “SANKİ HAVASI KAÇMIŞ..” gibi bir görüntü verildi iddialarını gündeme getirdik.
O Kardeşimiz “ABİ,AK PARTİLİLER PEK SOKAKTA GÖRÜNMEZLER,BU ANLAMDA ONLAR PARTİCİ DEĞİLDİR,ONLAR AK PARTİLİDİR,YANİ BİRER PARTİLİDİR.PARTİCİ PARTİSİ İÇİN HER PLATFORMDA MÜCADELE EDEN İNSANDIR.AK PARTİ DE ÖYLE DEĞİLDİR,BİZİM PARTİLİMİZ GİDER SANDIKTA OY VERİR..”
Böyle görüşler dile getirdi..
Bunları dinleyince,bir anda geçmişe gittik ve gerçekten de “AK Parti’nin birçok etkinliğine katılanlar azdı,ancak,sandıklar bir açıldı yüzde 60 yüzde 65 oyu AK Parti almış..
O Kardeşimiz “BU SEÇİMİ AK PARTİ KESİNLİKLE ALACAKTIR..” dedi.
Biz de kendisine “2009 ve 2014 SAKIN UNUTULMASIN..” dedik,gülüştük

4 kişi görüş bildirdi

  1. Bir de Karabük halkını dinleyin

    Sayın Ahmet abi. Şu an Karabük’te en çok Kent Meydanı konuşulmaya başlandığı için ben de Karabük’te yaşayan bir vatandaş olarak şu görüşlerimi paylaşmak istiyorum.Mevcut adliye binası artık buraya yakışmaz oldu.Çok güzel bir meydan veya millet bahçesinden sonra, artık burası sırıtır bir vaziyet aldı ve çirkin bir görüntü oluşturmaya başladı.Yer göstersinler TOKİ bir yılda, yeni adliye binasını hemen diker.Birde Kent meydanının trafiğe katkısı açısından çok basit bir önerim var.Yıkılan valiliğin önünden; Albay Karaoğlu caddesinden, postaneye çıkan yola doğru, Kent meydanının içine doğru 4 -5 metre içeriye girilerek traşlama yapılmalıdır. (Yani yol genişletilmelidir).Hiç olmazsa ,kamulaştırma derdi yok, yıkılacak bir bina veya engel olacak hiç bir set yok. Dümdüz arazi. İnanın bu trafiği çok rahatlatır.Postaneye çıkan yol çok sıkışık oluyor.Benim anlamadığım böyle kolay imkanlar varken neden bunlar yapılmıyor? İnşaallah şu yazdıklarım klavyede kalmaz.

  2. turuncu baret

    ahmet abi çok güzel haber müze sinema lokal restore edilsin kıraathaneler parklar yapılsın daa… allah aşkına toplu sözleşme ne olacak nerdeyse ocak ayının yarısı na geldik ne bir haber var ne bir taslak var ortada nede YETKİLİLER var işveren görevini yapıyor diyelim de onu da yapmadı aralık ayı sonuna kadar kadro çalışmaları nın bitirilip yürürlüge girmesi lazımdı çalışmaları bitmemiş profesyonel destek almalarına ragmen insan kaynakları departmanı ne yapıyor oda ayrı bir konu şimdi onların derdi kim ceo olacak kim yardımcısı olacak ben nereye gelirim veya atanırım yogunlardır onlar– kısaca bunun hesabını soracak olan YETKİLİLERDE yok ortada onların da yogundur işleri kesin kimi hangi kadroya yerleştirsekde bizim adamımız olsa falan filan kim kaç begeni almış sanal medyada borsa düşecek mi çıkacak mı kısaca bindik alamete gidiyoruz kıyamete hesabı bu işler. çalışanlar karlılık ikramiyesi talep ederken sözleşme maddesinde yok diyen yönetim,,, var olan maddeyi dahi yapmıyorsa veya yetiştiremiyorsa veya yetiştirmek istemiyorsa bu işde kasıt var demek degilmidir bu madde tam bir bucuk yıl önce akite alınmış bir madde,,,, ocak ayından geçerli olmasının bir önemide yok… bugün sözleşme taslagı sunulsa sonuçlanması 6 ayı bulur,,,,,, arabulucu,,,, bababulucu derken temmuz ayı gelir yani ikinci altı ay– kadroyla açıklanacak bir sözleşme zaten fiyasko OLUR,,,, ocak ayının birinde zam lı çalışmamız gerekirken 6 — 7 ay zam almadan çalışmak demek enflasyonun % 20 -21 arasında ama gerçek gıda enflasyonunun % 40- 45 oldugu bir ülkede GELİR VERGİSİNİN KESKİN BİR KILIÇ GİBİ ÜCRETLERİ KESTİGİ BİR ÜLKEDE VE ÖNÜMÜZDE BİR YEREL SEÇİM VARKEN VE BU DURUMU AVANTAJA ÇEVİREMEYEN YETKİLİLER VARKEN İŞİMİZ ÇOK ZOR AHMET ABİ SEÇİMLERE KADAR ANCAK SÖZLEŞME TASLAGI NIN BİLE SUNULACAGI GARANTİ DEGİL GİBİ BİR DURUM VAR ORTADA SİYASET VE SİYASETCİLER GİRMESİN DEDİGİMİZ HER KONUDA VARLARKEN,,, SÖZLEŞMEDE NİYE OLMASINLAR BELEDİYE BAŞKANIMIZ NE GÜZEL DESTEGİNİ VERMİŞKEN BU DESTEGİ GÖRMEZDEN GELMEK VEYA KULLANAMAMAK PROFESYONEL LİK Mİ AMA ALDIKLARI MAAŞLAR PROFESYONEL YÖNETİCİLİK MAAŞLARI – GELİR VERGİSİ SORUNU YOK -ÜCRET ZAMMI SORUNU YOK -ARABA SORUNU YOK- LOJMAN SORUNU YOK -GIDA SORUNLARI HİÇ YOK- GELECEK KAYGILARII YOK- SEÇİLEMEMEM SORUNU YOK ZATEN- EN AZINDAN BAŞKAN GELSİNDE İZLEYECEGİ YOL HARİTASINI BİR AÇIKLASIN NE TALEP ETTİKLERİNİ AÇIKLASIN MESAJ LA BİLGİLENDİRİLMEK İSTEMİYORUZ ARTIK BU NE YA AŞIKLAR GİBİ MESAJLAŞMAK GEL BİR KONUŞMA YAP TOPLANTI YAP BİRLİK BERABERLİK MESAJI VER BÜTÜNLEŞ ÜYELERİNLE ÜLKEDE Kİ EKONOMİK SORUNLAR HAD SAFAYA ULAŞMIŞKEN HAYAT PAHALILIGI ALMIŞ BAŞINI GİTMİŞKEN SÖZLEŞMEYİ UZATMAK ALACAGIMIZ ZAMLARI ZAMANA YAYIP ENFLASYONA GELİR VERGİSİNE EZDİRMEK Mİ AMAÇ YOKSA ÜRETİMDEKİ HAKETTİGİMİZ ÜCRETLERİ ZAMANINDA ALMAK MI AMAÇ BİZLER URETİMDEN HAKETTİGİMİZ AGIR SANAYİ İŞÇİLİGİ ÜCRETLERİNİ ALMAK OLDUGUNA İNANMAK İSTİYORUZ… İNŞALLAH SÖZLEŞME VE KADROLARLA İLGİLİ SAGLAM BİR PLANLAMA VE STRATEJİLERİ VARDIR YOKSA BİZLER İÇİN GEÇMİŞ OLSUN. ŞAYET DOGRUYSA AHMET ABİ NUR TOPU GİBİ BİR TEMSİLCİMİZ DAHA OLACAK MIŞŞ YOLDAYMIŞ ATAMASI SİYASETENNNN – EN AZINDAN BİR AN ÖNCE GELSİNDE TASLAGI VERSİNNNN SİYASETENNNN.

  3. Adliye Sarayı Devlet demir yolu arazisine yapılabilir.

    Adliye Sarayı Devlet demir yolu arazisine yapılabilir.

  4. Çevre bakanı ve şehir merkezine yakın mah. kentsel yenilenme dar ve orta gelirle konut acil yapılmalı

    Çevre bakanı ve şehir merkezine yakın mah. kentsel yenilenme dar ve orta gelirle konut acil yapılmalı…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Atatürk II” filmi 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşacak

Yayın: 26.04.2024 14:42
Paylaş:
A+ A-

Milli Mücadele sürecinin 1915-1919 yıllarını konu edinen “Atatürk II” filmi, 24 Mayıs’a kadar sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek.

Türkiye Özel Okullar Derneğinden (TÖZOK) yapılan açıklamaya göre, yapımcı firma Lanistar Media ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, 19 Nisan’da vizyona giren “Atatürk” film serisinin ikincisi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın da dahil olduğu süreçte, 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşmayı sürdürecek.

Filmi izlemek isteyen öğrenci gruplarına biletler 60 liradan satışa sunulacak. Öğrencileriyle filme gelen öğretmenlerden ise ücret alınmayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, şunları kaydetti:

“Bizler eğitimciler olarak filmi izledik ve gerek tarihi saptamalarıyla gerekse de görsel ögeleriyle Atatürk’ü gençlerimize layık olduğu gibi aktarabilmek için önemli bir fırsat olduğunu gördük. Bizler gelecek nesilleri yetiştirmekle mükellefiz. Bu sorumluluğumuz çerçevesinde ‘Atatürk’ filmini, tarihimizin, kültürümüzün ve değerlerimizin eğitiminin bir parçası olarak görüyor, tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin izlemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Filmde Mustafa Kemal Atatürk’ü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’yi Esra Bilgiç canlandırıyor.

Filmin tarih danışmanları ise Orhan Çekiç, Saadet Özen, Hacı Mehmet Duranoğlu, Tuncel Koç, Kadir Türker Geçer ve Üzeyir Karataş’tan oluşuyor. (AA)