Hilton Garden Inn Muhteşem Bir Törenle Açıldı

Hilton Garden Inn Muhteşem Bir Törenle Açıldı

Yayın: 20.02.2017 09:10
Paylaş:
A+ A-

İşadamı Şefik Dizdar tarafından yaptırılan Hilton Garden Inn Safranbolu’nun açılışı Cumartesi günü düzenlenen törenle resmi olarak hizmete açıldı.

Açılışına; Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Emin Atay, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Daire Müdürleri, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta ilk konuşmayı Pürpa Turizm Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Safranbolulu İşadamı Şefik Dizdar yaptı. Dizdar yaptığı konuşmada, “Rahmetli Ünsal Tülbentçi beyden devraldığımız bu tesisi ancak Hilton ismiyle çalıştırmayı daha uygun gördük. Çünkü mesleğimiz otelcilik değil. Başarabildiysek kendimizi mutlu hissediyoruz. Hepinize teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Dizdar’ın ardından sırasıyla, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Valisi Mehmet Aktaş ve Bursa Valisi İzzettin Küçük birer konuşma yaparak Otelin yapılmasında emeği geçenlere ve İşadamı Şefik Dizdar’a Böyle bir Oteli Safranbolu’ya kazandırdığı için teşekkür ettiler.

Açılışta son konuşmayı Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin yaptı. AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin yaptığı konuşmada; “Safranbolu sadece Safranbolu’da yaşayanlar içi değil, Karabük, ülkemiz için değil insanlık için b,,r kültür kenti bir tarih kenti olarak bize emanet edilmiş bir yerleşim yeri. Safranbolu’ya her yıl artan yerli ve yabancı misafir gelir Safranbolular bu misafirleri konaklarda misafir ederler, burada gerçekten bir dünya markası Hilton’un zincirlerinden biri açılırken ‘acaba konak turizmine olumsuz etkisi olur mu?’ diye bir soru belire bilir hayır konak turizmini de tetikleyecek çok önemli bir tesis. Şefik Dizdar Bey, sadece böyle güzel bir tesisi kazandırmakla kalmadı, Safranbolu’da hayır anlamına da yapmış olduğu birçok hizmetler var. Hala bu genç ve dinamik yaşıyla yeni yeni hizmetler yapmanın gayreti içerisinde. Türkiye genelinde olduğu gibi Safranbolu açısından da gelen misafirlerde düşme oldu. 2014 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısı 41 milyondu, 2015 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısı 36 milyona indi. Bunun dış ve iç nedenleri var” dedi.

Şefik Dizdar’ın otelin hemen yanına da Safranbolu Kültür Merkezi yapmayı vaat ettiğini hatırlatan Şahin, “Projesi hazırlandı, anıtlar kurulunda onay bekliyor. Bir an önce o doysa çıkmalı, böylesine hayırlı bir işin temelini bir an önce atabilmeliyiz. Anıtlar Kurulu tabi ki sit alanında olan Safranbolu’yu korumakta tabi ki, titizlik gösterecek ama Anıtlar Kurulu, Safranbolu’nun gelişmesine de engel olmama konusunda aynı titizliliği gösterecek.” diye konuştu. İş adamı Şefik Dizdar da yaptığı konuşmada, “Bundan 3- yıl önce 2011 tarihinde kıymetli Valimiz İzzettin Küçük, Belediye Başkanımız Necdet Aksoy, Kaymakamımızla birlikte temelini attığımız bu tesisi gecikerek de olsa açabildik. Bizi mesleğimiz otelcilik olmadığı için bir takım zorluklarla karşılaştık. Rahmetli Ünsan Tülbentçi’den devraldığımız bu tesisi ancak Hilton ismiyle çalıştırmayı uygun gördük. Otelcilik değil mesleğimiz nihayet başara bildiysek kendimizi mutlu hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Safranbolu İlçe Müftüsünün yaptığı dua ile açılışı gerçekleşen otelde açılışa katılanlara mini bir tanıtım resepsiyonu düzenlendi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Köse Vali ve Belediye Başkanını ziyaret etti

Yayın: 26.04.2024 14:14
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Özkan Çetinkaya’yı ziyaret etti. Ziyaretlerde, bölgesel iş birliği ve  koordinasyonun önemi vurgulandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Meclis Üyeleri Kemal Akgül, Feyza Şimşek ve Soner Alkan ile birlikte ilk olarak Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u ziyaret etti. Vali Yavuz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Köse’ye yeni dönemde başarılar diledi. Başkan Köse’nin Vali Yavuz ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, Karabük ve Safranbolu arasındaki çalışmalar ve projeler üzerinde duruldu. Başkan Köse misafirperverliklerinden ötürü Vali Yavuz’a teşekkürlerini sunarak safran çiçeği temalı tablo hediye etti.

Bu ziyaretin ardından Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Özkan Çetinkaya’yı ziyaret etti. İki başkan arasındaki buluşma, yerel yönetimlerin dayanışma içinde olmasının önemine dikkat çekti. Başkan Köse, Çetinkaya ile ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. İki başkan birbirlerine yeni dönemde başarı dileklerinde bulundu. Başkan Elif Köse ziyaret sonunda Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya safran çiçeği temalı tablo hediye etti.